KULTURA

Piši Milijana ‘vako…

U novom filmskom tjednu premijerno na program stiže 3 nova naslova, a najgledaniju crnogorsku komediju svih vremena nije potrebno posebno najavljivati :)

Objavljeno 19.04.2023
Matija Ivanković

Najgledanija crnogorska komedija svih vremena stiže u kino Urania u kazališnom obliku: četvrtak 20.4. u 19 h. Na spomen riječi „Đekna“ odmah pomislimo na nenadmašnu i najuspješniju crnogorsku kultnu TV seriju „Đekna još je živa, a do ka’će ne znamo“. Prisjetimo se kultnih scena poput pisanja pisma i učenja njemačkog jezika, koje se rado i sa smiješkom još uvijek prepričavaju. Radnja je smještena u crnogorsko selo i prati život jedne obitelji koja najjednostavnije situacije rješava na najteži mogući način. U predstavi glume glumci s preko 30 godina radnog staža u najgledanijim crnogorskim komedijama: Peđa Suškavčević, Ana Šimunđa – Selski i Dragiša Simović. Ova je urnebesna komedija, uz posebnu scenografiju i s vrhunskim glumcima, pravo komično osvježenje u kojem ćete zasigurno uživati.

U novom filmskom tjednu premijerno na program stiže 3 nova naslova.

Ako vam se svidio Južni vjetar, onda obavezno morate pogledati Indigo kristal. Priča je smještena u četiri dana i prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora koji, gonjen samoubojstvom najboljeg prijatelja, pokušava spasiti njegovog mlađeg brata na večer godišnjice samoubojstva. Poučen iskustvom, Vuk počinje svoj put asimilacije u društvo usputno pokušavajući saznati zbog čega je pušten dvije godine ranije…

Nova raskošna knjižna adaptacija Tri mušketira: D’Artagnan predstavlja nove likove i brojne lokacije – nevjerojatna herojska priča koja govori o mladiću po imenu d’Artagnan koji od kuće odlazi u Pariz, nadajući se da će postati mušketir garde.

Tori i Lokita napustili su svoje rodne države Kamerun i Benin kako bi započeli s novim životom u Belgiji. Pritom se pokušavaju snaći na različite načine kako bi pronašli posao i poslali novac natrag svojim obiteljima, a njihovo prijateljstvo pomoći će im da se suoče s brojnim dramatičnim situacijama.

Ne propustite pogledati ni dječje filmove Super Mario Braća Film i Dnevnik Pauline P, dramu o jednom od najutjecajnijih sportskih brendova Air, horor Papin egzorcist dok u Kino klubu ostaju švedski kandidat za Oscara Sveti pauk, priča o obitelji, ljubavi i solidarnosti Na rubu, šarmantni film o odrastanju i vradžbinama Alma Viva i nagrađivani dokumentarac Ljepota i krvoproliće.

Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću naših Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Peđa Bajović i njegov „Muškarac (o parenju i razmnožavanju)“ konačno stižu u Osijek: četvrtak 27.4. u 19 h. Stand-Up predavanje o neupitnoj nadmoći ženskog roda, protkano instrukcijama za muškarce – kako sve to preživjeti te usput i uživati. Peđa Bajović je muškarac, iako ponekad i on sâm posumnja u to, ali biologija to ipak potvrđuje – barem u onom tehničkom smislu. Oženjen, dvostruko razmnožen, vlasnik starog auta i stambenog kredita… Jedno sasvim normalno i moderno muško?

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania: ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:00 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati. Za ostale informacije nas možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 16:30:-21:00 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Proslavite rođendan u Uraniji ili isprobajte nove VR naočale i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama, uz grupne popuste i poklon vouchere . Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Program Kina Urania 20.4.-26.4.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Kazalište Planet art se u goste vraća sa tri nova naslova: Ljubavna pisma (četvrtak 4.4. u 19:00 h), Posljednja Freudova Više…

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo! Uz pokoja iznenađenja i neke „sigurice“, nastup Ryana Goslinga i Slasha koji su zajedno otpjevali Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz