GOSPODARSTVO

Pivopije, Podrumčić nabavio nove sorte i bačve – i drži ih na studenih 5-6 stupnjeva!

Ima tome koja godina, a kako je Vaš autor 'liznuo' craft i odbacio obična piva ... Zna o čemu govori :)

    Objavljeno 18.10.2018
    Alan Srčnik

    Drage naše pivopije, Podrumčić je nabavio nove bačve i drži ih na studenih 5-6 stupnjeva. Najnoviji osječki ‘craft’ pivski bar ojačava spektar u ponudi. Na ‘pipu’ su stigli vinkovački ‘porter’ iz Valensa, Zeppelin … a i ranija ponuda se ne skida tako lako s točionika. Štoviše, grlom kao ‘niz rinu’ kliznu Mlinarica, Nova Runda, Pivionica …

    Kruži glasina kako izvjesna ekipa dođe svako-toliko i krene piti redom sorte s ploče iznad šanka. Naime, navedena je ponuda s točionika malo ponad konobareve glave, radi boljeg uočavanja. Prođu oni tako taj red dva-tri puta, a onda ih gazda nahrani, da suprugama ne stignu doma ‘ukrašeni’ …

    Podrumčić, zapravo, što je vrlo važno, ima gastro ponudu. To je, drage naše pivopije, fundamentalna stvar. Složit ćete se. Ima tome koja godina, a kako je Vaš autor ‘liznuo’ craft i odbacio obična piva … Zna o čemu govori 🙂

    Podrumčić je najnovije na ‘craft’ sceni što Osijek nudi. Vidjeli su što ima kod drugih, izuzeli iz spektra inovacija ‘izmišljanje tople vode’ i dali točno ono što je nedostajalo – hranu i glazbu! I drugačija piva. Jer, nećemo valjda i tamo i vamo isto piti. Nismo pijanci, zaboga!

    Četvrtak i subota su svakako dobri dani za posjetiti Podrumčić, ali i svi drugi, jer to su, da se vratimo na prva dva, s vremena na vrijeme, koncertni dani, kada uz dugu listu točenih craft piva, hot-dogova, burgera i drugih ‘snackova’ svojim gostima, odlučili su, nude i potpuno besplatno daju – uživo ‘mjuzu’ u klupskom prostoru. A to onda bude vrlo, vrlo posjećeno … Kada je koncert? To se lako sazna praćenjem na Instagramu, Facebook-u …

    ‘Pullover’ je tako prije koji tjedan ‘navukao’ priličan broj ljudi, ponovio isto i Matej Bučanović, a uskoro slijedi novi koncert s novim pivom, a kojeg smo spomenuli uvodno …

    Naime, Zeppelin je jedan od novih, pivo iz Bjelovara. Ako dopustite – Zeppelin, e to je vrh!

    A usluga!? Konobari? Važno je da znaju što nude. A znaju. Traži pa ćeš i dobiti. Predloži okus koji bi htio i točno to će ti Zlaja donijeti za stol. Spremni su, naime, svi konobari odmah pomoći u izboru crafta …

    Vlasnici ponosno ističu svoju suradnju s pivovarom Nova Runda iz Zagreba, koja je imala veliku ulogu u planiranju i opremanju Podrumčića.

    Naime, sva piva su isključivo točena, a u vašu čašu dolaze iz posebne hladne komore koja osigurava da su piva poslužena, a i uskladištena na pravoj temperaturi.

    Dodatna zanimljivost je da se pivska lista mijenja svaki tjedan tako da su dosad, kako kažu, izvrtili više od 40 vrsta.

    Prostor uređen u pravom «podrumskom» stilu je vrlo fleksibilan, nudi posjetiteljima i intimne kutke kao i mjesto za veća druženja i proslave, za što nam kažu, da uvijek rado individualno dogovore sa zainteresiranima.

    OsijekNews.hr i Podrumčić ti poklanjaju konzumacije! Potrebno je da na Facebook stranici Podrumčića napišeš što je novo u ponudi u Podrumčiću (hint – radi se o hrani). Najsretnijih dvoje će dobiti po konzumaciju crafta po izboru i “to nešto” za “podebljati” pivo 🙂 Sretno!

    Novosti pratite ovdje …

    www.facebook.com/podrumcic

    www.instagram.com/podrumcic

    https://twitter.com/podrumcic

    Foto: Podrumčić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Glavne teme bile su sigurnost hrane, izazovi s novom hranom, deforestacija i geopolitički kontekst koji donosi nove perspektive u prehrambenoj industriji 

    [FOTO] Domaći i svjetski stručnjaci na FOODCOOLTOUR konferenciji složni: Multidisciplinarni pristup je najučinkovitije oružje protiv sve kompleksnijih izazova u proizvodnji hrane

    Konferencija se dva dana, 7. i 8. svibnja, održavala u Osijeku Okupila je više od 300 sudionika, a održano je Više…

    Konferencija FOODCOOLTOUR, je okupila više od tri stotine uzvanika - vodeće europske i domaće stručnjake, predstavnike vlasti i akademske zajednice te prehrambene industrije

    Konferencija Foodcooltour u Osijeku: Proizvodnja hrane i samodostatnost kao strateški resurs i pitanje nacionalne sigurnosti

    Jandroković: Pitanje samodostatnosti postaje sve važnije, posebno u svijetlu globalnih događaja i najnovijih međunarodnih sukoba Najviše uvozimo voće, povrće, meso Više…

    Sigurno ste se bar jednom našli u situaciji da vam na zabavi ponestane pića, grickalica ili leda. Ili možda nešto od higijenskih ili kozmetičkih sitnica, Store2Door je rješenje za vas!

    Store2Door otvoren u Osijeku

    Novi pristup prodaji potrepština, pića, grickalica, razne hrane i leda vas očekuje u Store2Door online trgovini u kojoj na lak Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Novost za sve vozače koji obavljaju autotaksi prijevoz putnika - od 4. lipnja 2025. godine moguće je ishoditi novi dokument - karticu autotaksi vozača, bez koje više neće biti moguće zakonito pružati taksi usluge

    Novi dokument za taksiste: Kartica autotaksi vozača bez koje taksisti više neće moći voziti taksi

    Promet će se odvijati obilaznim pravcima sukladno privremenoj regulaciji, a križanja Radičevićeva-Krstova i Radičevićeva-Trg bana Jelačića, bit će otvorena

    Obavijest o privremenoj regulaciji prometa u ulici Branka Radičevića u Osijeku (2. faza)

    Pogledajte aktualne oglase koje smo vam pripremili i započnite sljedeće poglavlje svog profesionalnog puta!

    Nova radna mjesta dostupna za građane u OBŽ