KULTURA

Pjesmom od Bosne do Slavonije

Trg Slobode sutra će ispuniti zvukovi osječkog puhačkog orkestra, limene glazbe "Lašva" Nova Bila i vokalnog sastava "Lašvanske dive"...

Objavljeno 23.09.2022
Iven Jurić

Trg Slobode sutra će s početkom u 18 sati biti ispunjen zvukovima osječkog puhačkog orkestra i limene glazbe “Lašva” Nova Bila iz BiH, pridružit će im se i vokalni sastav “Lašvanske dive”.

Koncert je organiziran u sklopu projekta “Pjesmom od Bosne do Slavonije” te se organizatori zahvaljuju Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Cilj projekta je koncertima u Osijeku i Travniku povezati ova dva puhačka orkestra te time jačati kulturnu suradnju Hrvata Bosne i Hercegovine s RH i dati doprinos razvoju glazbene kulture u Slavoniji i Središnjoj Bosni.

Limena glazba “Lašva” Nova Bila utemeljena je 1974. godine, a od 1995. djeluje u sklopu Javne ustanove Hrvatski kulturni centar Nova Bila, čija je najstarija i najistaknutija selekcija.

Više o njihovom radu možete pronaći ovdje!

Također pratite njihov rad na Facebooku: Hrvatski kulturni centar Nova Bila i Limena glazba Lasva Nova Bila.

Limena glazba

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dosadili su vam vaši božićni ukrasi i kuglice, želite drugačiju boju ukrasa ili nove oblike, no promjena je skupa? Vratimo naše stare stvari u upotrebu, reciklirajmo te zajedno pomozimo prirodi i smanjimo konzumerizam u blagdansko vrijeme

Cinema Posh Store u kinu Urania

Novi kino tjedan u kinu Urania je zaista bogat događanjima. Osim novih filmova tu su i predstave, Art&film, projekt "Misli modu"... provjerite

“Misli modu” i “Art&film” programi u kinu Urania

Knjiga "Presložite životne ladice" svojevrstan je psihološki savjetnik. Pomaže čitatelju prebroditi osobne, obiteljske i ine krize.

Predstavljanje knjige “Presložite životne ladice”