SPORT

PK Osijek Žito: Izvrsni rezultati na prvenstvu Hrvatske

Svi plivači/ce su isplivali svoja najbolja vremena i hrabro se nosili s jakom konkurencijom i nakon više ''sušnih'' sezona u Osijek donijeli dvije medalje s Kadetskog prvenstva Hrvatske.

    Objavljeno 12.02.2019
    Antonela Verković

    Prvenstvo Hrvatske u 25 metarskom bazenu proteklog vikenda u Zagrebu na bazenu Mladost je okupilo ukupno 168 plivačica/ča iz 29 klubova. Na ovom natjecanju su nastupali najbolji plivači u kategoriji kadeta (dečki rođeni 2005.g. i mlađi) i kadetkinja (djevojčice rođene 2006.g. i mlađe). Kroz sustav Regionalnih prvenstava gdje je nastupalo preko 600 plivača samo su najbolji izborili pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske prethodno isplivavši zadane norme.

    PK Osijek Žito su tako predstavljale kadetkinje Magdalena Krstić, Ana Filipović, Sara Filipović, Lara Horvat i kadet Lucas Peterko.

    Lucas Peterko je odličnim nastupima na 100 leđno 1:03,86 i 200 leđno 2:19,64 osvojio 2 brončane medalje. Od ostalih plasmana među 8 najboljih možemo istaknuti štafetu 4×100 mješovito gdje su naše plivačice osvojile 6.mjesto, dok su u štafeti 4×100 slobodno izborile 7.mjesto.

    U disciplini 200 leptir sa 2:29,63 Lucas Peterko je zauzeo vrlo dobro 8.mjesto kao i Magdalena Krstić također na 200 leptir 2:54,88 dobrim nastupom zauzela 8.mjesto.

    U ostalim nastupima svi plivači/ce su isplivali svoja najbolja vremena i hrabro se nosili s jakom konkurencijom i nakon više “sušnih “sezona u Osijek donijeli 2 medalje sa Kadetskog prvenstva Hrvatske.

    FOTO: PK Osijek Žito (priopćenje)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Konjički klub Osijek priprema se za Prvenstvo Hrvatske u preponskom jahanju za sve kategorije koje će se održati nadolazeći vikend, tj. od 22. do 25. kolovoza na Pampasu

    Adriatic Challenge:  Čak dva vikenda zaredom Osijek je domaćin natjecanja u preponskom jahanju

    Prošloga vikenda na osječkom Pampasu održano je IV kolo Croatia Cupa na kojemu je sudjelovalo čak 50 konja i 40 Više…

    PK Osijek je nastupio sa tri predstavnika od ukupno  367 plivačica i plivača iz 37 klubova koji su sudjelovali na natjecanju. Boje Osijeka uz vodstvo Trenera Mihaela Močkovića branili su Teo Janković, Ivor Gaće i Mia Mihić

    PK Osijek  na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine i seniore u 50m bazenu ostvario odlične rezultate – Imamo državnog prvaka!

    Bazen Svetice u Zagrebu je od  18. do 21. srpnja 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske za dobne skupine i seniore. Više…

    Na turniru se okupilo 100-ak mlađih seniora iz 28 klubova iz cijele Hrvatske

    Taekwondo – prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore U-21

    06.07.2024. U sportskoj dvorani srednje škole Jelkovec – Sesvete održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore U-21. Na turniru se Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Naši su sugrađani, među kojima su bili i predstavnici Grada i Županije, imali priliku čestitati dvojcu iz AK Slavonija-Žito na velikom uspjehu i poželjeti joj još puno odličja na budućim natjecanjima

    Mia Wild: Vjerovala sam da mogu do medalje

    Na natjecanju je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa dvije natjecateljice. U kategoriji juniorki nastupila je Dora Dragovan -49kg i Dea Marković -53kg.

    Taekwondo – TK Osijek na Austrian open youth 2024 natjecanju

    ŽNK Osijek zabilježio je pobjedu protiv Spartak Myjave, te će igrati finalnu utakmicu u subotu, 7. rujna, protiv Peamount Uniteda koji je u prvoj utakmici pobijedio FC Dinamo-BSUPC

    Osječanke u finalu kvalifikacija za UEFA Ligu prvakinja