GOSPODARSTVO

„Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo :)

  Objavljeno 15.04.2019
  Tamara Lemajić

  Sutra, 16. travnja 2019. godine, s početkom u 10,30 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko – baranjske održat će se predaja prikupljenih plastičnih čepova tvrtki Drava International Osijek. Plastične čepove policijskoj upravi dostavit će Društvo naša djeca, koji rade u sklopu Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka te dječja gradonačelnica. Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek održat će i radionicu s plastičnim čepovima.

  Akciji se pridružuju i partneri Sindikat policije Hrvatske Glavna podružnica PU osječko – baranjske i Moto klub Veterani Croatia, kao partneri projekta s podružnicama u Posavini i Hercegovini.

  Udruga oboljelih od leukemije i limfoma pokrenula je projekt  pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, u što se uključila i PU osječko – baranjska.

  Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo, jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. Prikupljeni čepovi će, u suradnji s tvrtkom Drava International Osijek, biti dostavljeni tvrtki Gradskom komunalnom poduzeću Čakom d.o.o Čakovec, koja je u obvezi naknadu za prikupljene čepove proslijediti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, za nabavu skupih lijekova.

  Ovom prilikom pozivamo i sve zainteresirane građane da sutra od 10 do 11 sati donesu plastične čepove u dvorište policijske uprave te tako podrže akciju.

   

  foto: Pixabay (ilustracija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Nacionalni stožer će nadopunjavati mjere: To se odnosi na dječja igrališta, sprovode te svadbe

  Božinović: Policija će više i češće patrolirati

  Policija će češće i više patrolirati te apelirati na nužnost neokupljanja većeg broja građana, rekao je u petak ministar unutarnjih poslova Više…

  U središtu akcije nadzor je korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide

  Priprema velike međunarodne akcije “Enable” na području cijele Europske Unije

  U organizaciji mreže prometnih policija Europe – TISPOL, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, na području čitave Europske Više…

  Na Danu otvorenih vrata bit će postavljeni info pultovi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu.

  Policija traži: 600 policajaca!

  PU osječko – baranjska i partneri u četvrtak, 26. travnja, s početkom u 12,30 sati, u dvorani Elektrotehničke i prometne Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ivanović: "Danas smo htjeli izrvno čuti koji su problemi s kojima se suočavaju i što mi kao županijska uprava možemo učiniti za njih"

  Održana sjednica na temu rasprave perspektive turizma na području Županije

  Hrvatska ima proizvođača medicinskih maski te ako bude potrebe više nećemo morati ovisiti o uvozu i preprodavačima koji će iste prodavati po suludim cijenama

  Zaštitne medicinske maske za lice proizvode u Osijeku

  U suradnji s portalom posao.hr donosimo popis TOP 10 poslova koji se nude na tržištu rada

  Ostali ste bez posla ili razmišljate o mijenjanju starog? Imamo priliku za vas!