POLITIKA

Plenković smijenio Kujundžića

Kujundžić: "Moral mi ne dopušta dati ostavku na mjesto ministra zdravstva"

  Objavljeno 28.01.2020
  Ivona Amidžić

  Premijer Andrej Pleković razriješio je dužnosti ministra zdrastva Milana Kujundžića, piše Index.

  Indexu je to potvrđeno iz vlade.

  Milan Kujundžić na jučerašnjoj je presici u Ministarstvu zdravstva, na koju je doveo i vlastitog odvjetnika, rekao da mu moral ne dopušta dati ostavku na mjesto ministra zdravstva te je prebacio lopticu premijeru Andreju Plenkoviću da donese odluku o njegovoj smjeni.

  Rekao je da je kriv zbog pogrešnog ispunjavanja imovinske kartice, no da se radi o “normotehničkim pogreškama” te da u sadržajnom smislu nije ništa pogriješio. Afere je nazvao “orkestriranim napadom interesnih skupina”. Rekao je i kako se “boji jedino Boga”.

  Na sastanku su Plenković i on, rekao je Kujundžić, razmotrili sve varijante, a premijer mu je odlučio ostaviti prostor da iznese obranu te će potom vidjeti što će učiniti s obzirom na politički rejting stranke. “Ja zapravo ovim činom branim premijera, vladu i HDZ”, ustvrdio je.

  Uskoro opširnije…

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  HDZ je osvojio najviše glasova u 1, 2., 4.,5.,6.,7.,9. i 10. izbornoj jedinici dok je Restart koalicija osvojila 3. i 8. izbornu jedinicu.

  Parlamentarni izbori 2020 – HDZ pobjedio u osam izbornih jedinica, Restart u dvije

  Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih Više…

  "To je zadovoljavajući trend, ali da bismo se prilagodili novoj situaciji već smo rekli da radimo u dvije smjene i da se neke pretrage i zahvati odvijaju i vikendom"

  Beroš: Liste čekanja veće za 10 posto, reaktivirano 60 posto bolničkog sustava

  Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da su se liste čekanja tijekom krize zbog koronavirusa povećale za 10 posto, no Više…

  Na predstojećim izborima nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici bit će Beroš

  Vili Beroš: Imam dovoljno snage i za predizbornu utrku i brigu o zdravstvenom sustavu

  Ministar zdravstva Vili Beroš bit će nositelj izborne liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici, nakon što je premijer Plenković izjavio Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Svi vi koji igrate po svojim pravilima, premijer i zastupnici koji imaju "extra" pravila oko samoizolacije, koji se sa svima nama ismijavate, zašto to činite, gdje vam je mjera, gdje vam je kraj?"

  Most secirao HDZ i HNS te “promjenjiva” pravila: Dvostruki standardi po leđima Osijeka i Slavonije

  Ne isključuje mogućnost da maratonski samit u Bruxellesu ne urodi plodom...

  Plenković od “štedljivih zemalja” očekuje kompromis o europskom proračunu

  Plan ukupno predviđa pomoć u visini od 750 milijardi eura pri čemu bi 500 milijardi bilo isplaćeno u vidu nepovratnih paketa pomoći a 250 u obliku kredita...

  Merkel o “korona-paketu”: Pojedina stajališta zemalja-članica još uvijek udaljena