KULTURA

Pliva patka preko Drave na nedjeljnoj matineji…

Riječ je o lutkarskoj predstavi koja poziva na igru i djecu i roditelje!

Objavljeno 21.09.2019
Ivona Amidžić

Ove nedjelje 22. rujna, na nedjeljnoj matineji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku u 10.30 sati, na rasporedu je predstava za najmlađe „Pliva patka preko Drave“ u režiji Jelene Sitar Cvetko.

Riječ je o lutkarskoj predstavi koja poziva na igru. Ovaj put na sceni nećete gledati obične priče. Ova je predstava sastavljena od igara, brojalica, zafrkancije i ustihovljenih zgoda i nezgoda koje, kroz generacije, tvore kulturno okruženje djece u Hrvatskoj.

Mnogi od odraslih će ih se sjetiti i ponovno ih proživjeti. Hrpe odbačenih igračaka s tavana i podruma vraćene su u život. Inače bi tamo zauvijek ostale zaboravljene.

“Tako će se, dok se mi budemo igrali s plišanim medvjedićima i zekama, s nama ponovno igrati i djeca koja su ih u prošlosti držala u naručju i s njima lijegala na spavanje, a danas su majke i očevi ili pak bake i djedovi. Igračke na sceni, koje vam kao scenske junake predstavljaju vješti lutkari, imaju svaka svoju povijest igranja i u tome su pravi majstori koji su zanat igranja naučile od djece. Sada to velikodušno vraćaju nekoj drugoj djeci”, najavljuju organizatori.

U predstavi igraju Đorđe Dukić, Srđan Kovačević i Gordan Marijanović.

Ulaznice možete kupiti sat uoči predstave ili rezervirati na telefon 501-485 i elektroničkom poštom na [email protected]

VAŽNO: Gledalište za predstavu „Pliva patka preko Drave“ je na pozornici gdje je moguće smjestiti samo 60 posjetitelja, stoga požurite po svoje ulaznice! Također molimo gledatelje da zbog velikog zanimanja rezervirane ulaznice podignu najkasnije do 10 sati na dan izvedbe.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Predstava će u subotu biti izvedena besplatno za sve mališane kako bismo na najbolji mogući način zahvalili našim gledateljima koji su bili uz nas"

Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osječanima poklanja premijeru na otvorenom

Dječje kazalište Branka Mihaljevića nakon prisilne stanke nastavlja rad u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića i građanima Osijeka poklanja premijeru na Više…

U subotu u repriznom terminu u 15.30 ponovno možete pogledati predstavu Pepeljuga

Uz “Ostani kući i kazalište uključi” ovaj vikend na rasporedu je “Bijeli jelen”

Nastavlja se program „Ostani kući i kazalište uključi“ u kojemu se prikazuju predstave na Osječkoj televiziji i online na službenoj Više…

Uz „Ostani kući i kazalište uključi“ zavalite se s mališanima u fotelje i vratite se u djetinjstvo

Još jedna predstava za naše hrabre mališane: Pale sam na svijetu

I još jedne nedjelje u uobičajenom terminu u 10.30 sati na Osječkoj televiziji i na Facebook stranici Kazališta na rasporedu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Hrvatska pošta pušta markicu u optjecaj na 1600. obljetnicu njegove smrti

Sveti Jeronim sa slike autora Jacopa Tintoretta motiv na novoj poštanskoj markici

Kvizovi će se sastojati od 20 pitanja s 3 ponuđena odgovora od kojih je jedan točan, a pitanja sastavljaju knjižničari

Svakog posljednjeg petka u mjesecu Gisko organizira književne kvizove

Ne rade sve jednako, ali donosimo sve informacije kako i kada ih posjetiti

Od danas u Gisku ponovno otvorene čitaonice