SPORT

Plivački klub Osijek osvojio 19 medalja na međunarodnom mitingu

Proteklu subotu u Kikindi održan je međunarodni miting "Plivačke nade 2022." na kojem su nastupili i plivači PK Osijeka...

    Objavljeno 07.10.2022
    Iven Jurić

    Na 25 metarskom bazenu u Kikindi prošlu subotu održan je međunarodni plivački miting “Plivačke nade 2022.” na njemu su nastupili i plivači PK Osijeka uz 310 plivačica iz Srbije, Hrvatske, Rumunjske i BiH.

    Plivački klub Osijek predstavljalo je 7 plivača i 8 plivačica, osvojili su ukupno 19 medalja od toga 7 zlatnih, 8 srebrnih i 4 brončane.

    U muškoj konkurenciji najbolji plivači bili su: Lucas Peterko, Josip Kovačević, Bono Iličić, Roko Šabić, Ivor Gaće te Ivano Šarac, a u ženskoj: Buga Vukić, Elena Valenteković, Anja Svalina i Korina Žigić.

    Ženske plivačice sudjelovale su i u štafeti 4×50 mješovito 13 godina i mlađe, gdje su osvojile prvo mjesto rezultatom 2:24,76 (Korina Žigić, Buga Vukić, Elena Valenteković, Petra Kristek).

     

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Za ukupni plasman bio je potreban najmanji zbroj vremena iz četiri plivačke tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul)

    Osječki plivači na Mitingu sv. Patrika u Zagrebu

    Na bazenu Utrine u organizaciji Plivačkog kluba Novi Zagreb, 16.-17.3.2024. održan je  Miting sv. Patrika 2024 na kojem su nastupili Više…

    Plivački klub Osijek je nastupio sa 5 predstavnika uz vodstvo glavnog trenera Mihaela Močkovića. Ostvareni su odlični rezultati.

    PK Osijek na Arena open međunarodnom natjecanju u Zagrebu

    Na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u subotu 9. i u nedjelju 10. ožujka 2024. godine Plivački klub “Dubrava” organizirao Više…

    Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

    Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.