SPORT

Plivački klub osoba s invaliditetom, “Delfin Osijek” na otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju u Splitu

„Natjecatelji su ostvarili odlične rezultate, oborili svoje rekorde, a bilo je i medalja kako u općoj kategoriji tako i u pojedinoj klasi u kojoj se natjecatelji natječu“ poručuje trenerica Doris

    Objavljeno 30.01.2024
    Darija Kovačić

    Plivački klub osoba s invaliditetom Delfin Osijek ovog vikenda (27. – 28.1.2024.) nastupio je na otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju u Splitu, još poznatom kao Croatia open 2024.

    10 natjecatelja iz PKOI Delfin Osijek natjecalo se na ovom dvodnevnom natjecanju međunarodnog karaktera uz natjecatelje iz Austrije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i drugih klubova sa područja Hrvatske.

    „Natjecatelji su ostvarili odlične rezultate, oborili svoje rekorde, a bilo je i medalja kako u općoj kategoriji tako i u pojedinoj klasi u kojoj se natjecatelji natječu“ poručuje trenerica Doris.

    Filip Nelović je iznenadio svojim nastupom na disciplini 200 slobodno koju je na natjecanju plivao prvi puta. Također je odličan rezultat ostvario na disciplini 100 prsno na kojoj je oborio svoj vlastiti rekord te u općoj konkurenciji zauzeo 8. mjesto, dok je u svojoj klasi osvojio 3. mjesto.

    Rebeka Glavaš je također imala izuzetan nastup na disciplini 50 leptir s kojom je prvi puta nastupila na natjecanju te je u općoj konkurenciji osvojila 3. mjesto, dok se u svojoj klasi plasirala na 1. mjestu kao i na disciplinama 50 i 100 prsno. Također osvojila je 2. mjesto u svojoj klasi na 50 i 100 slobodno, te time osigurala medalju na svim disciplinama koje je plivala.

    Kristina Živković osvojila je 2. mjesto u disciplini 50 leptir u svojoj klasi, dok je na 100 leptir i 200 mješovito osvojila 3. mjesto u općoj konkurenciji, a 1. mjesto na obje discipline u svojoj klasi.

    Patrik Šandor Horvat, naš junior, u svojoj klasi osvojio je sve ukupno 8 srebrnih medalja i 2 zlatne u svih 5 disciplinama koje je plivao (50 i 100 slobodno, 50 i 100 prsno, 50 leđno) u općoj i juniorskoj konkurenciji.

    Denis Lenger je u svojoj klasi osvojio 1. mjesto na 100 leđno i 200 mješovito, dok je na 50 leđno i 100 slobodno osvojio 2. mjesto, a 50 slobodno završio je na 3. mjestu.

    Marko Kovačević u svim svojim disciplinama (50 leđno, 100 prsno, 50 i 100 kraul i 200 mješovito) osvojio je 1. mjesto u svojoj klasi.

    Tomislav Benkotić je nakon duže pauze od treninga iznenadio rezultatima u svojoj klasi osvajanjem 1. mjesta na 100 leđno, 2. mjesta na 50 leđno i 3. mjesta na 50 i 100 slobodno.

    Marko Šilović, Tin Barbarić i Marijan Gazdić također su pokazali odlične rezultate i oborili svoje rekorde na svim disciplinama koje su plivali iako su se našli u nešto težoj klasi sa većom konkurencijom.

    „Sve u svemu zadovoljni smo sa ostvarenim rezultatima na natjecanju, te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam pomogli svojim donacijama i omogućili odlazak na ovo natjecanje. Dalje nastavljamo sa treniranjem i veselimo se svim sportskim uspjesima i novim suradnjama koje nas čekaju u 2024. godini“ kaže trenerica.

    Osim natjecateljske skupine, PKOI Delfin Osijek provodi i treninge obuke neplivača kao i treninge za rekreativnu skupinu, te trenutno imaju upise u za mlađe dobne skupine. Zainteresirani se mogu javiti na mail [email protected] ili na broj telefona +385916212868. Veselimo se upoznati nove članove!

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

    Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

    Pred očima svjetske javnosti, dva su se trkača, članovi Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek, čak tri puta popela na tron, te na splitskoj rivi, na najljepši način promovirali Osijek - Grad sporta.

    Osijek na Split maratonu

    Proteklog vikenda Bili je grad ugostio brojne trkače koji su stigli sa svih strana svijeta. Članovi Maraton kluba Hrvatski sokol Više…

    Ovoga vikenda održao se košarakški turnir Plazma Sim Kinder Joy, u kojem su sudjelovale ekipe iz škole košarke KK Vrijednosnica Osijek.

    Održan Plazma SIM Kinder Joy turnir u Splitu

    Na državnoj završnica košarkaškog turnira Plazma Kinder Joy 3×3 koji se održao ovoga vikedna 12. i 13. kolovoza sudjelovale su Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati