SPORT

Pobjeda protiv Dragovoljca dodatno potvrđuje vrh

Osijek-Hrvatski dragovoljac, 13. Kolo HT Prve lige, stadion Gradski vrt, subota, 23. 10., od 15 sati...

    Objavljeno 22.10.2021
    Ivona Amidžić

    Osijek-Hrvatski dragovoljac, 13. Kolo HT Prve lige, stadion Gradski vrt, subota (23. 10.) od 15 sati. Pred Bijelo-plavima je iznimno važan test. Puni plijen protiv trenutnog “fenjeraša” ne samo da bi osigurao nastavak pozitivnog niza, nego i osnažio poziciju Osječana u prvenstvenom vrhu, prenosi Radio Osijek.

    Najavu susreta Nenad Bjelica otvorio je stanjem u momčadi: – Dobro smo radili ovaj tjedan, odigrali prijateljsku utakmicu protiv Vukovara (2:2), dali minute igračima koji imaju manji ritam jer nas u tjedan dana očekuju tri utakmice: Dragovoljac, Rudeš, Rijeka, i sigurno da će minutaža na određeni način biti raspoređena, započeo je Bjelica i otkrio kako u subotu neće moći računati na usluge ozlijeđenih Kleinheislera i Jugovića, dok su Ivušić i Bartolec i dalje izvan stroja.

    Bijelo-plavi ove sezone već okusili slavlje protiv Hrvatskog dragovoljca

    U četvrtom, kolovoškom kolu završilo je u Kranjčevićevoj 2:1 pobjedom Osječana čiji strateg i sada očekuje protivnika u sličnom izdanju: – U tom susretu se Dragovoljac kompaktno branio i da se naslutiti kako će i sada ići u istom smjeru. Vjerujemo da ćemo imati posjed i kontinuirani napad, a oni svoje prilike tražiti iz kontri. U međuvremenu su se pojačali, no nadam se maksimalnom učinku mojih igrača i pobjedi.

    Mierez? Status nepromijenjen

    – Ramon dobro trenira, dobro radi. Nemam nikakav problem s njim. Vrlo je kvalitetan nogometaš koji se trenutno nalazi u golgeterskoj, nikako krizi rada. To se jednostavno događa napadačima, no mi smo tu da mu pomognemo jer nam je svima u interesu da što prije bude na razini na kojoj je igrao prošle sezone. Status mu je nepromijenjen, razgovaramo o produženju njegovog ugovora čime želimo pokazati koliko vjerujemo u njega i dati mu određeni mir kako bi se mogao kvalitetno fokusirati na teren, zaključio je Bjelica.

    Utakmicu je iz svog kuta najavio Mato Miloš

    – Radili smo maksimalno i jedva čekamo utakmicu. Respektiramo suparnika, ali ako glavama budemo unutra mislim da nam niti jedan suparnik neće biti problem. Vidjeli smo da je Hrvatski dragovoljac protiv kvalitetnih momčadi osvajao bodove, ali mislim da će ovdje sve ovisiti isključivo o nama, rekao je desni bek Bijelo-plavih.

    Posljednje gostovanje Dragovoljca u Gradskom vrtu pamti se i danas

    Tog 17. svibnja 2014. u završnom kolu sezone 13/14 završilo je bez pobjednika 1:1 u susretu koji je izravno odlučivao o sudbini Osijeka i realnoj opasnosti ispadanja u niži rang. Da bi “klinička” slika bila teža potvrđivao je minimalni zaostatak u kojem su se domaćini nalazili sve do završnice, 83. minute kada se ukazao “el salvador” Josip Barišić, pogodio za podjelu bodova i nastavak prvoligaškog puta. Vrijeme i sjećanja koja i danas među osječkim navijačkim pukom započinju izrekom – ne ponovilo se!

    13. Kolo HT Prve lige
    Petak (22.10.)
    Šibenik – Slaven Belupo 18:00
    Subota (23.10.)
    Osijek – Hrvatski dragovoljac 15:00
    Hajduk – Gorica 17:05
    Nedjelja (24.10.)
    Dinamo – Istra 1961 15:00
    Lokomotiva – Rijeka 17:30

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.