ŽIVOT

Počela konferencija posvećena kibernetičkoj sigurnosti – Cyber Security Conference 2020

Današnji online program u najvećoj će mjeri biti posvećen zanimljivim tehničkim temama...

Objavljeno 14.10.2020
Ivona Amidžić

Osijek je i ove godine domaćin konferencije posvećene kibernetičkoj sigurnosti – Cyber Security Conference 2020, čiji program pokriva aktualne teme iz toga područja, uključujući regulatorni okvir, problematiku sigurnosti u industrijskim i tehnološkim sustavima kao i sigurnost informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Konferencija je u utorak 13. listopada započela u Hotelu Osijek, a uime Grada Osijeka i osječkog gradonačelnika – organizatore i uzvanike pozdravila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš: “Drago mi je da u Osijeku već četvrtu godinu zaredom imamo priliku sudjelovati na ovoj konferenciji. Tema kibernetičke sigurnosti je tema koju mi laici nekako podrazumijevamo u našoj svakodnevnici, iako nismo ni svjesni koliko nam zapravo jedan takav sustav koji se odvija negdje u pozadini život čini ugodnim”, kazala je osječka dogradonačelnica, te izrazila zadovoljstvo što upravo FERIT i osječke tvrtke čine iskorake u novim tehnologijama.

“Ovo je iznimno zanimljiva tema i drago mi je da će jedan od panela pozornost dati zakonodavnoj regulaciji koju je nužno još više razraditi i primjenjivati”, istaknula je Gamoš, a potom i čestitala organizatorima na uspješnoj organizaciji konferencije uz visoku razinu pridržavanja epidemioloških mjera.

Prvi dan konferencije, kroz plenarna predavanja i okrugli stol, bio je namijenjen uglavnom poslovnim temama, dok će današnji online program u najvećoj mjeri biti posvećen zanimljivim tehničkim temama.

Organizatori konferencije – Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Atos Convergence Creators i ATO Inženjering – namijenili su je predstavnicima poduzeća, ljudima iz industrije, komunalnih tvrtki i članovima upravljačkih tijela koji donose ključne poslovne odluke u organizacijama iz prerađivačke industrije, trgovine, turizma, poljoprivrede ali i svima zainteresiranima za opstanak i rast na jedinstvenom digitalnom tržištu EU.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Pogledajte satnicu kada će Rafali preletjeti vaše gradove u čast svih sudionika VRO Bljesak Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene Više…

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana je jučer (10. travnja 2024. godine) Završna konferencija projekta Regionalni znanstveni centar Više…

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Manifestacija, nagrađena nagradom 𝐒𝐢𝐦𝐩𝐥𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 za najbolju baštinsku manifestaciju u Hrvatskoj za 2023. godinu, ove godine nudi program ispunjen plesom i pjesmama folklornih društava, posebice onih hrvatskih iz Baranje, Slavonije i Vojvodine.

[NAJAVA] 29. Baranjski bećarac zove Vas 31. svibnja do 2. lipnja u srce Baranje

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca – tijekom svibnja i lipnja, pa sve do početka srpnja, te nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure

[NAJAVA] Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – PROGRAM