ŽIVOT

Počele prijave za festival “Zemlja bez granica” – Zemlja za…

Europska je godina mladih i Europska godina zelenih gradova i zato će program biti usmjeren na promociju zdravog načina života, važnosti zelenila, zelenog promišljanja i održivog razvoja.

Objavljeno 07.07.2022
Darija Kovačić

Obiteljski festival „Zemlja bez granica“ ove će godine biti održan od 31. kolovoza do 3. rujna, najvećim dijelom na lokaciji Perivoj kralja Tomislava (Park kulture) u Osijeku.

Ovogodišnja, 16. po redu „Zemlja bez granica“ nosi naziv Zemlja za… koji svatko može dovršiti onako kako njemu odgovara: zemlja za druženje, zemlja za zabavu, zemlja za biti zajedno.

Festival će biti organiziran uz potporu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije te u suradnji s veleposlanstvima nekoliko zemalja, umjetnicima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, umirovljenicima, studentima, djecom i mladima.

Europska je godina mladih i Europska godina zelenih gradova i zato će program biti usmjeren na promociju zdravog načina života, važnosti zelenila, zelenog promišljanja i održivog razvoja. Stoga će i većina aktivnosti biti održana u parkovima kako bi se djeca mogla družiti na otvorenome, a zajedno s njima i drugi članovi obitelji, prijatelji, susjedi…

„Zemlja za… imat će gotovo 40 radionica koje su pripremljene za različite dobne skupine, od 3+ do 90+ godina. Na festivalu će sudjelovati gosti iz osam država (Nizozemska, Poljska, Srbija, Njemačka, Bugarska, Rumunjska, Finska i Ukrajina), a posebnu nam radost predstavlja uključenje naših prijatelja izbjeglih iz Ukrajine koji su već sudjelovali u izradi izloženih ukrasa“, rekla je Suzana Vargović, predsjednica Udruge Breza.

Dom za starije i nemoćne osobe Osijeku dugi niz godina surađuje s Udrugom Breza i sudjeluje u aktivnostima međunarodnog obiteljskog festivala „Zemlja bez granica“.

„Ove godine tu smo suradnju podigli na malo višu razinu te ćemo se značajnije uključiti u organizaciju i pokrivanje određenih troškova. Značajan broj naših korisnika sudjelovat će u aktivnostima festivala, a dio radionica bit će organiziran u našem prostoru“, rekao je ravnatelj Doma Vjekoslav Čurić.

Osječko-baranjska županija jedan je od pokrovitelja „Zemlje bez granica“, a pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ivana Stanić istaknula je kako je ovaj obiteljski festival poseban jer obuhvaća sve dobne skupine.

„Osobito je važna inkluzija ranjivih skupina društva i osoba treće životne dobi, a upravo sinergijom kulturološkog, edukativnog i kreativnog sadržaja postižemo više ciljeve – to je podizanje kvalitete života u našoj Županiji“, rekla je Ivana Stanić.

„Radujem se bajkovitom izgledu grada kada ga urede Udruga Breza i djeca u Zemlji bez granica“, zaključila je Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika Osijeka.

Grad Osijek također je pokrovitelj „Zemlje bez granica“ i daje značajnu logističku podršku organizaciji festivala. „Posebno mi je drago što je tema ovogodišnjeg festivala zeleni grad i održivi razvoj, što mi kao gradska uprava Osijeka izrazito podržavamo“, istaknula je Jasenka Crnković ističući potrebu osvješćivanja zelenog razvoja grada od najranije životne dobi.

Prijave za radionice otvorene su na web stranici www.zemljabezgranica.com te se pozivaju svi zainteresirani na pregled programa i registraciju djecu ili sebe, jer je broj mjesta u radionicama ograničen. Sudjelovanje u radionicama i svim drugim programima je besplatno.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zemlja bez granica pod nazivom MOJE/A će se održati na četiri lokacije s više od 60 radionica i s više od 100 voditelja iz Hrvatske, Mađarske i Poljske te 10-ak večernjih događanja

Predstavljen koncept ovogodišnjeg obiteljskog festivala Festivala Zemlja bez granica

Na danas (utorak) održanoj konferenciji za medije u prostorima Osječko-baranjske županije predstavljen je koncept i program ovogodišnjeg međunarodnog obiteljskog Festivala Više…

Čak četiri priznanja u sklopu međunarodnih godišnjih nagrada organizacije Montessori Global Education stiglo je u Hrvatsku. Priznanje je Brezi stiglo za festival “Zemlja bez granica"

Montessori Global Education Awards 2023: Udruzi Breza iz Osijeka posebno priznanje za inovativni razvoj

Organizacija Montessori Global Education proglasila je dobitnike u sklopu svojih godišnjih nagrada Montessori Global Education Awards koje dodjeljuje pojedincima i Više…

Zemlja za… završava – smijehom!

Danas nas očekuje velika završnica Zemlje bez granica

Došlo vrijeme za prezentaciju naučenog, izrađenog i uvježbanog na radionicama i igraonicama Zemlje bez granica. Tradicionalno, u subotu poslijepodne, u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.