SPORT

Počelo “nabrijavanje” za košarkašku utakmicu Hrvatska – Litva

Anzulović: Utakmica s Litvom mora biti izazov, a ne opterećenje

    Objavljeno 13.09.2018
    Josipa Maksimović

    Još nas samo jedan dan dijeli od čuvene kvalifikacijske košarkaške utakmice Hrvatska – Litva za Svjetsko prvenstvo u Kini.

    U četvrtak je održana konferencija za novinare, a izbornik hrvatske košarkaše reprezentacije Dražen Anzulović rekao je kako kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo protiv Litve, koja se u petak igra u Osijeku, mora biti izazov, a ne opterećenje te da moramo biti opterećeni samo kvalitetom izvedbe i zadacima koju su postavljeni.

    “Igramo protiv protivnika koji zaslužuje sav respekt, koji nema poraza u ovim kvalifikacijama, reprezentacije koja ima dugu tradiciju vrha svjetske košarke i samim tim  to za nas mora biti izazov, a ne opterećenje. Moramo samo biti opterećeni kvalitetom izvedbe i taktičkim zadacima koje smo si postavili za utakmicu i, ako to bude tako, vjerujem da će naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo ostvariti pobjedu”, poručio je Anzulović dodajući da će “kvaliteta izvedbe, obrambena i napadačka, biti odlučujuća na parketu”.

    “Utakmica se neće odlučiti u prvoj ili drugoj četvrtini, već se mora graditi od prve do zadnje minute i siguran sam da će, ako budemo na toj razini, naša kvaliteta doći do izražaja”, istaknuo je izbornik Anzulović.

    Reprezentativac Rok Stipčević upozorio je da igramo protiv vrlo respektabilne ekipe, koja u službenim utakmicama s Hrvatskom ima omjer 9-2 u svoju korist.

    “Očekuje nas teška i uzbudljiva utakmica. Uz sav respekt, mi se njih ne plašimo i svjesni smo svoje snage i kvalitete”, rekao je Stipčević.

    Iako Litva u Osijek dolazi bez dvojice NBA igrača, centar Ivica Zubac ističe kako je to i dalje “jako kvalitetna ekipa, koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama”.

    “Spremamo se već skoro dva tjedna , prošli smo kroz sve detalje igre, obrane i napada i ulazimo 100 posto spremni, motivirani i puni samoupouzdanja.  Nadamo se da će nam publika dati još veći poticaj i idemo na pobjedu”, kazao je Zubac.

    Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Josip Vranković uvjeren je kako nas, s obzirom na interes koji se stvara oko utakmice, čeka festival košarke.

     

    Podsjećamo, ulaznice za utakmicu puštene su u prodaju 31. kolovoza. Onima koji su svoju ulaznicu nabavili na vrijeme, preostaje još samo pojaviti se malo prije 20:15, kada počinje utakmica.

    Vjerujemo da su navijački rekviziti i glasnice spremni, ostaje nam samo da poželimo sreću igračima.

    Vidimo se u Gradskom vrtu!

    Izvor teksta: Hina

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U natjecanju sudjeluje 30 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, koje su podijeljene u divizije i konferencije, a svaka škola nosit će ime i dresove jednog NBA tima

    Junior NBA league u Osijeku

    U Osijeku će se za vikend 20. i 21. siječnja 2024 u NŠD Gradski vrt (velika dvorana) održati natjecanje Junior Više…

    Pokazalo se kako ovaj novi olimpijski sport ima puno poklonika i simpatizera i u gradu na Dravi jer su montažne tribine bile ispunjene i zaista opet možemo reći kako Osječani vole ulični „basket“

    Zagrepčani najbolji na osječkom PRO 3×3

    Mnoštvo je uzbuđenja bilo tijekom dvodnevnog natjecanja u sklopu košarkaškog PRO 3×3, održanog na Trgu Ante Starčevića u Osijeku i Više…

    Igrat će se tijekom petka i subote, 23. i 24. lipnja, na Trgu Ante Starčevića, a svakako je privlačan i bogati nagradni fond

    Dvodnevni košarkaški spektakl u Osijeku!

    PRO 3X3 Tour vraća se u Osijek! Hrvatska je turneja ovog popularnog košarkaškog natjecanja krenula još 20. svibnja, a jedna Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!