GOSPODARSTVO

Početkom iduće godine Belje počinje s proizvodnjom u Osijeku

Belje plus nastavit će proizvodnju u pogonima Meggle te planira i širiti vlastito poslovanje i prodajne kapacitete

    Objavljeno 17.12.2020
    Darija Kovačić

    Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) ocijenila je dopuštenom namjeru provedbe koncentracije Belja Plus nad dijelom poslovanja Megglea Hrvatska koji se odnosi na proizvodni pogon, prenosi Index.

    AZTN je ocijenila dopuštenom namjeru provedbe koncentracije stjecanjem izravne kontrole na trajnoj osnovi Belja plus nad dijelom poslovanja tvrtke Meggle Hrvatska, koji se odnosi na imovinu za djelatnost proizvodnje mliječnih proizvoda – Meggle imovina.

    “Belje plus provedbom predmetne koncentracije stječe Meggle imovinu koja predstavlja proizvodni pogon poduzetnika Meggle Hrvatska za obradu sirovog mlijeka te proizvodnju mliječnih proizvoda, na koji način će Belje plus nastaviti proizvodnju u tim pogonima te na navedeni način planira širiti vlastito poslovanje i prodajne kapacitete”, ističu iz Agencije.

    Navode i kako će koncentracija imati učinak na tržište otkupa sirovog mlijeka, tržište proizvodnje i uvoza svježih sireva, proizvodnje i uvoza mlijeka (trajnog i svježeg), tržište proizvodnje i uvoza jogurta, tržište proizvodnje i uvoza vrhnja na teritoriju Republike Hrvatske.

    Fortenova grupa odnosno tvrtka iz njezina sastava Belje Plus je krajem listopada izvijestila da je s Meggleom postigla dogovor o kupoprodaji nekretnina i proizvodne linije osječke mljekare, pa bi Belje početkom iduće godine trebalo započeti sa svojom proizvodnjom, a očekuje se i zapošljavanje oko 100 radnika.

    Ranije u srpnju je Meggle Hrvatska objavio da restrukturira poslovanje i do kraja godine gasi proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika. Ujedno je najavio da će od 1. siječnja 2021. na hrvatskom tržištu “poslovati kroz novi model poslovanja”.

    Gašenje proizvodnje u Osijeku Meggle je objasnio nizom kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora do koronakrize.

    Foto: arhiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Studenac d.o.o. traži Prodavače (m/ž) za rad u Osijeku i Belom Manastiru. Odgovornosti uključuju izlaganje robe, pružanje usluge kupcima, rad Više…

    Započnite svoju potragu za poslom na posao.hr - vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati 10 pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan!

    Nova slobodna radna mjesta u Osječko-baranjskoj županiji

    Studenac d.o.o. traži Prodavače (m/ž) za rad u Osijeku i Belom Manastiru. Odgovornosti uključuju izlaganje robe, pružanje usluge kupcima, rad Više…

    Pročitajte u nastavku kako biste istražili 10 posebno odabranih poslova za vas. Vaša sljedeća karijera može biti samo klik dalje!

    Nova ponuda slobodnih radnih mjesta u Osječko-baranjskoj županiji

    Pročitajte u nastavku kako biste istražili 10 posebno odabranih poslova za vas. Vaša sljedeća karijera može biti samo klik dalje! Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja