ŽIVOT

Počinje cijepljene protiv gripe! Samo 20 kuna za ‘iglu’!

U OBŽ stiže 20.000 doza. Prošle je godine bilo cijepljeno nešto više od 19 tisuća stanovnika, a u registru oboljelih od gripe zabilježeno je 3359 osoba - piše Radio Osijek

Objavljeno 03.11.2018
Alan Srčnik

Idućega tjedna, točnije od 7. studenoga, počinje cijepljenje protiv gripe. Cjepivo je stiglo u Hrvatsku i očekuje se podjela Zavodima za javno zdravstvo i ambulantama obiteljske medicine – piše Ksenija Zelenić za HRT Radio Osijek.

Ove je godine njegova cijena 20 kuna. Hrvatska je osigurala 320 tisuća doza cjepiva koje je prilagođeno očekivanom virusu za ovu godinu potvrdio nam je voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije dr. Karlo Kožul. Cijepljenje se preporučuje svim kroničnim bolesnicima te starijima od 65 godina, ali i djeci. Kao zaštita preporučuje se i osobama koje su u blizini onih koji se zbog slabog imunološkog sustava ne bi smjele cijepiti.

Za područje naše Županije osigurano je oko 20 tisuća doza cjepiva. Prošle je godine bilo cijepljeno nešto više od 19 tisuća stanovnika, a u registru oboljelih od gripe zabilježeno je 3359 osoba. Pretpostavlja se da je broj zaraženih bio znatno veći, ali nisu svi zatražili liječničku pomoć. U vrijeme kada je sve više protivnika cijepljena, valja naglasiti kako gripa može za neke biti i kobna – zaključuje u tekstu Ksenija Zelenić za HRT Radio Osijek.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zbog povećanog broja zaraženih gripom, kovidom i ostalim respiratornim virusima u osječkom KBC-u od srijede, 3. siječnja zabranjuju posjet hospitaliziranim bolesnicima.

Zabrana posjeta bolesnicima u KBC Osijek

Zbog povećanog broja zaraženih gripom, kovidom i ostalim respiratornim virusima u osječkom KBC-u od srijede, 3. siječnja zabranjuju posjet hospitaliziranim Više…

Medicinski stručnjaci upozoravaju na važnost cijepljenja protiv gripe kako bi se zaštitili od ozbiljnih komplikacija. Gripa je ozbiljna bolest od koje može oboljeti svaka osoba. Može dovesti do teških, ponekad i po život opasnih komplikacija.

Gripa nije tek sezonska bolest, zaštita ranjivih skupina je imperativ!

Gripa se često smatra rutinskom respiratornom infekcijom koja prolazi za nekoliko dana i ne ostavlja ozbiljne posljedice. U stvarnosti situacija Više…

Aktivno je 373 slučaja, a u izolaciji je 65 osoba. Porast oboljelih je od kraja kolovoza zabilježen u Hrvatskoj i u ostatku EU. Cijepljenje se posebno preporuča nekim skupinama.

HZJZ objavio nove preporuke za cijepljenje protiv korone

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je privremene preporuke za cijepljenje protiv koronavirusa ove jeseni. Prema podacima HZJZ-a, u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje