ŽIVOT

Podijeljeno 13,7 tona stočne hrane i otvorena skladišta u Petrinji i Glini

Dva privremena skladišta za stočnu hranu su u funkciji u Petrinji i Glini

    Objavljeno 03.01.2021
    Darija Kovačić

    Ministarstvo poljoprivrede u subotu je izvijestilo kako je na potresom pogođenim područjima podijeljeno 13,7 tona stočne hrane te su otvorena dva privremena skladišta za stočnu hranu – u Petrinji i Glini.

    Savjetnici Uprave za stručnu podršku i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) obišli su 66 poljoprivrednih gospodarstava i podijelili 13,7 tona hrane za domaće životinje, istaknuli su iz Ministarstva.

    Također, zbrinjavanje svih uginulih domaćih životinja s pogođenog područja sustavno se provodi od 30. prosinca, a dosad je otpremljeno 15 lešina životinja čija su uginuća posljedica potresa.

    Prema trenutnim informacijama, s gospodarstava je odlutalo između ostaloga i 15 tovnih bikova i 10 teladi mlađe dobi.

    Dva privremena skladišta za stočnu hranu su u funkciji u Petrinji (Petrinja, DIP Žužić, bivša ciglana Petrinja) i Glina (Glina, Jukinačka 106, Komunalac) te se traži lokacija za treće u okolici Siska, navodi se u priopćenju.

    Iz Ministarstva poručuju kako su poljoprivrednicima na raspolaganju savjetnici Uprave za stručnu podršku razvoja poljoprivrede i ribarstva i HAPIH-a za potrebe premještanja i osiguranja odgovarajućeg smještaja životno ugroženih domaćih životinja, potrebe za hranom za životinje, kao i potrebne sanacije poljoprivrednih gospodarstava.

    Za potrebe intervencije zbog bolesti ili ozljede domaćih životinja i kućnih ljubimaca i za ispisivanje prateće dokumentacije prilikom premještaja domaćih životinja poljoprivrednicima su na raspolaganju veterinarske organizacije.

    Informaciju o pronađenom kućnom ljubimcu, odnosno kućnom ljubimcu kojem vlasnik ne može osigurati potreban smještaj i skrb, potrebno je dojaviti skloništima za životinje ili veterinaru koji će dati daljnje upute, navode iz Ministarstva.

    Dodaju i kako je zbrinjavanje kućnih ljubimaca s navedenih područja moguće organizirati na području cijele zemlje, a popis skloništa za životinje dostupan je na web stranici Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane www.veterinarstvo.hr.

    Građani koji žele udomiti ili privremeno udomiti kućne ljubimce s potresom stradalih područja u Sisačko-moslavačkoj županiji mogu se za sve potrebne informacije obratiti skloništima za životinje.

    (Hina)

    Foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Projekt „Djeca daruju Djeci“ je projekt koji gdje svaki učenik donira jednu ili više knjiga, koje se zatim doniraju

    Učenici OŠ Retfale prikupili četiri palete knjiga za Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Petrinji

    Od 14. do 17. veljače 2022. IPA Hrvatska Sekcija organizirala je još jednu u nizu humanitarnu akciju i to prikupljanje Više…

    Prošlih godina su kroz donacije i u ime njihovih partnera podržali rad Znanstveno edukacijskog centra Višnjan u Istri te SOS Dječjeg sela Ladimirevci

    Osječke tvrtke Spin i Tavu doniraju CROduino setove za osnovne škole na području Siska i Petrinje

    Projekt božićnog darivanja Spin je započeo 2019. godine kada su novac koji su do tada izdvajali za novogodišnje darivanje poslovnih Više…

    Niz potresa pogađa od sinoć i Dalmaciju

    EMSC: Novi potres kod Siska jačine 4,6 po Richteru

    Snažan potres magnitude 4,6 stupnja po Richteru potresao je u utorak nešto prije 11 sati područje Siska i Petrinje, izvijestio Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje