ŽIVOT

Podizanjem stijega započela proslava Dana grada: Danas počinje Adventiranje

"Preko 10 kilometara lampica ukrasit će Osijek i ući ćemo u ono pravo blagdansko, božićno ruho, najljepši dio godine"

Objavljeno 02.12.2021
Ivona Amidžić

Osječki gradonačelnik Ivan Radić sinoć je na Trgu Ante Starčevića podignuo gradski stijeg, što je već tradicionalan sadržaj proslave 2. prosinca – Dana grada Osijeka.

“To je jedna lijepa tradicija u okviru proslave Dana grada Osijeka tijekom koje se prisjećamo 2. prosinca 1786. kada su se naše tada najvažnije tri gradske cjeline, Tvrđa, Gornji i Donji grad ujedinile”, kazao je gradonačelnik Radić.

Stijeg su na trg donijeli pripadnici Počasne garde Hrvatskog sokola Osječko-baranjske županije, a svečanosti je uz gradske čelnike i vijećnike nazočio i zamjenik župana Mato Lukić koji je Osječankama i Osječanima čestitao njihov dan.

“Osijek je središte Osječko-baranjske županije i istoka Hrvatske, a ovim putem svim njegovim stanovnicima želim sretan Dan grada. Također, gradonačelniku Radiću i svima koji njime upravljaju želim puno uspjeha u radu i stvaranju još kvalitetnijeg i ljepšeg mjesta za život” kazao je Lukić i dodao da uz Dan grada započinje Adventiranje kojem se, baš kao i Osječani neizmjerno veseli.

Danas, 2. prosinca proslavljamo 235. rođendan grada na Dravi. Tim povodom pripremljena su brojna iznenađenja i darovi za građane, poput besplatne vožnje javnim gradskim prijevozom, besplatnog ulaska na Gradske bazene, u Zoološki vrt, podjele komposta i mnogih drugih iznenađenja.

Danas je centralno slavlje Dana grada i Svečana sjednica kojoj će prisustvovati premijer Andrej Plenković i drugi visoki uzvanici. Otvara se i Adventiranje, naš brend, modularni advent koji će ove godine biti još bogatiji.

“Preko 10 kilometara lampica ukrasit će Osijek i ući ćemo u ono pravo blagdansko, božićno ruho, najljepši dio godine. Još jednom čestitam svima naš dan”, rekao je gradonačelnik.

foto: OBŽ i OsijekNews

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svečanosti u Dvorani Bells ove se godine odazvalo 65 parova, a čestitke im je uputio osječki gradonačelnik Ivan Radić, poručivši kako je hvalevrijedno provesti pola stoljeća u zajedničkom životu.

116 osječkih bračnih parova proslavilo zlatni pir. Uoči Valentinova Grad za njih organizirao svečanu proslavu i novčani dar od 100 eura

U povodu Valentinova Grad Osijek organizirao je svečani ručak za 116 osječkih bračnih parova koji su proslavili 50. godišnjicu braka. Više…

Svim sudionicima je osigurana okrepa nakon natjecanja, dok je za utrke na 5km i 10km osiguran i startni paket. U organizaciji projekta sudjeluje preko 50 volontera, a planirani broj sudionika je oko 500.

Humanitarna utrka Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre

U sklopu obilježavanja Dana Grada Osijeka održat će se 4. Humanitarna utrka „Osijek trči- I ti to možeš – daruj svoje Više…

Gradska četvrt Retfala je pripremila puno aktivnosti i događanja za proslavu svoga dana

Proslava dana Gradske četvrti Retfala

Gradska četvrt Retfala poziva sve građane na proslavu obilježavanja Dana gradske četvrti Retfala i Crkvenog goda Uzvišenja sv. Križa. Posjetitelji Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje