ŽIVOT

Podjela rabljene zimske odjeće i obuće

Pomozite i vi onima kojima je to najpotrebnije kako bi u toploj odjeći prezimili ove hladnoće i minuse...

Objavljeno 15.01.2019
Antonela Verković

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek tijekom cijele godine obavlja kontinuirano prikupljanje, sortiranje i podjelu rabljene odjeće i obuće osobama u potrebi.

Prikupljanje se odvija kontinuirano, a sukladno raspoloživim kapacitetima za skladištenje, dok se podjela prema korisnicima odvija svaki mjesec od 1. do 10. u mjesecu, radnim danom od 9.00 do 12.00 sati. Sukladno Uputama Hrvatskog Crvenog križa o postupanju i preporukama za zaštitu zdravlja od velikih hladnoća, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek tijekom siječnja i veljače pojačano će raditi na aktivnostima prikupljanja i podjele rabljene zimske odjeće i obuće.

Aktivnosti podjele rabljene odjeće i obuće tijekom siječnja i veljače 2019. godine će se održavati od 1. do 25. u mjesecu svakim radnim danom od 9.00 do 12.00 sati u prostorijama Crvenog križa na adresi Šetalište Petra Preradovića 6, Osijek.

Pravo na pomoć ostvaruju:

  • Samci ili kućanstva koja imaju rješenje Centra za socijalnu skrb Osijek o priznavanju prava iz sustava socijalne skrbi (ponijeti rješenje na uvid)
  • Samci ili kućanstva koja su u evidenciji Grada Osijeka kao korisnici prava i pomoći iz sustava socijalne skrbi (ponijeti socijalnu iskaznicu ili rješenje na uvid)
  • Svi građani koji zbog nepovoljnih osobnih ili socijalnih razloga i okolnosti nisu u stanju samostalno zadovoljiti osnovne životne potrebe (ponijeti osobnu iskaznicu)

Građane koji se žele uključiti donacijom, ovim putem molimo da tijekom siječnja i veljače doniraju isključivo zimsku odjeću i obuću (zimske jakne i kapute) i deke s obzirom na potrebe korisnika i raspoložive skladišne kapacitete.

Za sve informacije građani se mogu obratiti osobnim dolaskom na adresu: Šetalište Petra Preradovića 6, Osijek – I. kat, svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 sati, pozivom na kontakt telefon: 031 205 490 ili putem adrese elektroničke pošte: [email protected].

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Bankom hrane značajno je ojačan kapacitet Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Osijek za prijem donirane hrane, a nevedene aktivnosti doprinijet će borbi protiv siromaštva povećanjem prehrambene sigurnosti socijalno ugroženog stanovništva

Crveni križ u Osijeku otvara Banku hrane

Sredstva za adaptaciju i opremanje Banke hrane Osječko-baranjske županije osigurana su temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji Više…

Korisnici mogu nazvati kako bi zatražili pomoć volontera Crvenog križa  ili zaposlenika oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova, plaćanja režijskih računa ili prijevoza liječniku

Crveni križ – program “Tu smo za vas”

Volonteri Crvenog križa i dalje su tu za korisnike u okviru programa „Tu smo za vas 2“. Programom se provode Više…

Spasioci su iznimno važna karika u sigurnosnom aspektu hrvatskog turizma, ali je njihova uloga ključna i u spašavanju života hrvatskih građana

Počinju novi tečajevi za osposobljavanje spasioca na vodi u organizaciji Crvenog križa

Počinje novi ciklus tečajeva za osposobljavanje spasilaca/spasiteljica, a tečajevi će se provoditi diljem Hrvatske. Hrvatski Crveni križ već 20 godina, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje