ŽIVOT

Područna služba Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Osijeku od 28. studenoga na novoj/staroj lokaciji

"Mirovinsko" se vraća na staro mjesto u rednom vremenu od 08:00 - 16:00 sati u novo obnovljenoj i moderno uređenoj zgradi

Objavljeno 24.11.2022
Matija Ivanković

Područna služba Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Osijeku od ponedjeljka, 28. studenoga 2022. počinje s radom na novoj/staroj lokaciji u Ulici Kralja Zvonimira 1.

Na toj će se adresi, obnovljene i moderno uređene poslovne zgrade, građanima Osijeka i Osječko-baranjske županije pružati usluge od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati.

U novim moderno uređenim prostorijama građanima će na usluzi biti osam šaltera za prijave i odjave na mirovinsko osiguranje, zaprimanje zahtjeva te izdavanje potvrda iz djelokruga HZMO-a. Uz to, korisnicima usluga na raspolaganju će biti i odvojena prostorija za pravnog savjetnika za usluge koje zahtijevaju informiranje vezano uz ostvarivanje prava na mirovinu, doplatak za djecu i nacionalnu naknadu za starije osobe te informiranje o stanju pojedinog predmeta, zatim izdavanje potvrda o korištenju mirovine/doplatka za djecu i statusu osiguranika.

Preuređenje zgrade započelo je u srpnju 2019. godine u sklopu Projekta energetske obnove poslovne zgrade u Osijeku koji se provodio u dvije faze – energetska obnova te klimatizacija i unutarnje uređenje zgrade. Vrijednost radova prve faze iznosila je 7.648.872,08 kn (bez PDV-a), od čega je iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno dodijeljeno 4.760.409,25 kn, a ukupna vrijednost radova obje faze iznosila je 25.516.561,42 kn (bez PDV-a).

Izuzetno mi je drago što će, nakon više od tri godine, žitelji Osijeka i Osječko-baranjske županije dobiti kvalitetan, funkcionalan i moderno opremljen prostor, a radnicima su osigurani bolji uvjeti za rad. Ugradnjom dizala u zgradu, koja je bila znatno oštećena tijekom ratnih razaranja, olakšava se pristup  osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a sve u cilju pružanja još kvalitetnije usluge korisnicima“, izjavila je Biljana Tuševski, predstojnica PS u Osijeku.

Važno je za napomenuti da će u Osijeku na sadašnjoj će lokaciji, u Ulici Kapucinska 29, korisnicima biti na usluzi do petka 25. studenoga, do 15 sati.

FOTO: Tomislav lendić

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zbog urušavanja zgrade u Reisnerovoj, morali su preseliti u novi prostor

Matica umirovljenika Grada Osijeka na novoj adresi

Matica umirovljenika nakon 75 godina preselila je na novu adresu u Strossmayerovoj, prenosi Radio Osijek. Matica umirovljenika grada Osijeka ove Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

FIPO je jedinstvena izviđačka aktivnost čiji je osnovni cilj provedba dijela izviđačkog programa koji potiče kulturno umjetničko-amaterski izričaj djece i mladih posebice putem pjesme, glume i raznih kreativnih radionica

FOTO 21. Festival izviđačkih pjesama – FIPO

Izgradnja zgrade realizirana je kroz EU projekt „Legosi u centru – mjesto za nas“ vrijedan gotovo 11 milijuna kuna, najmodernija i najopremljenija zgrada za pružanje socijalnih usluga u Hrvatskoj

U Osijeku otvorena najmodernija zgrada za pružanje socijalnih usluga u Hrvatskoj

Održati će se čak 40 radionica z robotike, dronova, modelarstva, informatike, elektroničkih i digitalnih sklopova te 3D modeliranja i printanja, svi su dobrodošli!

FOTO Na osječkom Pampasu otvoren 4. Tehnicoolum