ŽIVOT

POGLED ODOZGO: Radovi na podvožnjaku na Čepinskoj, najveći prometni projekt u zadnjih 30 godina!

Ovakvim prometnim rješenjima i infrastrukturom Osijek potvrđuje svoju poziciju središta i metropole istočne Hrvatske!

Objavljeno 18.05.2022
Ivona Amidžić

Izgradnja podvožnjaka u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića projekt je koji će riješiti gorući problem prometnih zastoja u jednoj od najprometnijih ulica u Osječko-baranjskoj županiji, kolokvijalno zvanoj “Čepinskoj” te u cijelosti promijeniti vizuru tog dijela grada. Ovakvim prometnim rješenjima i infrastrukturom Osijek potvrđuje svoju poziciju središta i metropole istočne Hrvatske.

Najveći prometni projekt u Osijeku u posljednjih 30 godina vrijedan je 54 milijuna kuna. Projekt je financiran 85 posto iz Kohezijskog fonda Europske unije i 15 posto iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ovo je jedno vrijeme bila najopterećenija lokalna cesta u cijeloj Hrvatskoj, sada je najopterećenija gradska transverzala.

Radovi bi trebali trajati do sredine 2023. godine. Promet se odvija okolnim obilaznim pravcima sukladno postavljenoj prometnoj signalizaciji, a za očekivati je bilo da se nakon preusmjerenja prometa velike gužve stvaraju na Vinkovačkoj cesti, koja je sada opterećenija nego ikada.

Uz izgradnju samog podvožnjaka, radovi uključuju denivelaciju ceste ispod željezničke pruge Osijek-Zagreb, izgradnju dvaju mostova – cestovnog i željezničkog, kao i ceste ispod mostova, te izgradnju pješačke i biciklističke staze, javne rasvjete i oborinske odvodnje. Rok izvođenja radova je 20 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

foto i video: OsijekNews TV

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet

Završeni su radovi u dijelu Kapelske, od Svilajske do Mlinske ulice, pa će od utorka 21. svibnja taj dio prometnice Više…

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Djelatnici Društva Vodovod-Osijek d.o.o. će izvesti radove uklanjanja postojećeg i pripreme za ugradnju novog asfaltnog sloja  na lokaciji Ulica Sv. Više…

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice

Kako smo jučer pisali da se za promet zatvara dio Gundulićeve ulice, danas Vodovod Osijek šalje informaciju o promjeni datuma Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Francuska alijansa – Ljeto s Franom