CRNA KRONIKA

Poicija: Požar u vikendici, čistio kuću – pronašao raketni bacač M80

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza"

    Objavljeno 03.05.2020
    Petar Tauković

    Na području PU osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su dva kaznena djela.

    POŽAR U  VIKENDICI
    Jučer, 2. svibnja, oko 14,27 sati, u Bijelom Brdu, došlo je do zapaljenja starih dasaka u podrumskoj prostoriji vikendice vlasništvo 71-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka.

    Brzom intervencijom vatrogasaca Dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi Dalja i Bijelog Brda, požar je ugašen u samom začetku i nije nastala materijalna šteta.

    ČISTIO KUĆU I PRONAŠAO “ZOLJU”
    Jučer, 2. svibnja, oko 13 sati, u Belom Manastiru, tijekom čišćenja i uređenja gospodarskih prostorija obiteljske kuće 40-godišnji hrvatski državljanin pronašao je raketni bacač M80, tzv. “zolja”.

    Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske raketni bacač je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

    “Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza”.

    Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pojednostavljeno: ukoliko dragovoljno javite policiji da imate oružje, nikakav postupak se neće pokrenuti, odnosno, nema nikakvih kazni. Međutim, ukoliko netko drugi prijavi da imate oružje i to se pokaže istinito, protiv vas se pokreće postupak.

    Stoga Vas pozivamo, ukoliko još negdje u svojim domovima imate oružje ili kakva eksplozivna sredstva, slobodno prijavite policiji. Takva sredstva, u strahu od kazni, ne odbacujte na javne gradske površine, osobito polja, šetališta, kako ne bi došlo do ozljeđivanja drugih osoba.

    Također, moramo skrenuti pažnju na to da ne donosite oružje i eksplozivna sredstva sami u policijske postaje. Postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Nego nas o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili dolaskom osobno u najbližu policijsku postaju, dakle bez oružja. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

    Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati putem besplatne telefonske linije na broj 0800 88 92.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Šteta koju je izazvao provalama, krađom i paležom se procjenjuje na više od 40 000 eura

    Otkriven višestruki provalnik, koji je pokušao zapaliti kuću u Belom Manastiru

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška Više…

    Pretragom doma i drugih prostora kod 58-godišnjaka s područja Đakova, je pronađen i uz potvrdu oduzet raketni bacač M79, kalibra 90 milimetara

    U pretrazi pronađen raketni bacač, dijelovi mina

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Đakovo osnovano se sumnja da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada Više…

    Provaljivali su u razne objekte, a oštećenim pravnim i fizičkim osobama nastala je ukupna materijalna šteta veća od 4.600 eura

    Evidentirane provale na području četiri policijske postaje

    Nepoznati su počinitelji od 23. do 29. siječnja na području četiri policijske postaje (I. PP Osijek s ispostavom Čepin, PP Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta