CRNA KRONIKA

Poicija: Požar u vikendici, čistio kuću – pronašao raketni bacač M80

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza"

  Objavljeno 03.05.2020
  Petar Tauković

  Na području PU osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su dva kaznena djela.

  POŽAR U  VIKENDICI
  Jučer, 2. svibnja, oko 14,27 sati, u Bijelom Brdu, došlo je do zapaljenja starih dasaka u podrumskoj prostoriji vikendice vlasništvo 71-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka.

  Brzom intervencijom vatrogasaca Dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi Dalja i Bijelog Brda, požar je ugašen u samom začetku i nije nastala materijalna šteta.

  ČISTIO KUĆU I PRONAŠAO “ZOLJU”
  Jučer, 2. svibnja, oko 13 sati, u Belom Manastiru, tijekom čišćenja i uređenja gospodarskih prostorija obiteljske kuće 40-godišnji hrvatski državljanin pronašao je raketni bacač M80, tzv. “zolja”.

  Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske raketni bacač je na mjestu pronalaska na siguran način izuzeo.

  “Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza”.

  Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pojednostavljeno: ukoliko dragovoljno javite policiji da imate oružje, nikakav postupak se neće pokrenuti, odnosno, nema nikakvih kazni. Međutim, ukoliko netko drugi prijavi da imate oružje i to se pokaže istinito, protiv vas se pokreće postupak.

  Stoga Vas pozivamo, ukoliko još negdje u svojim domovima imate oružje ili kakva eksplozivna sredstva, slobodno prijavite policiji. Takva sredstva, u strahu od kazni, ne odbacujte na javne gradske površine, osobito polja, šetališta, kako ne bi došlo do ozljeđivanja drugih osoba.

  Također, moramo skrenuti pažnju na to da ne donosite oružje i eksplozivna sredstva sami u policijske postaje. Postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Nego nas o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili dolaskom osobno u najbližu policijsku postaju, dakle bez oružja. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

  Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati putem besplatne telefonske linije na broj 0800 88 92.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ove godine inicirana je kampanja #NemojPostatiLovina

  Danas obilježavamo Međunarodni dan nestale djece

  U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece, na inicijativu EUROPOL-a, a u suradnji s Europskom policijskom stručnom mrežom za nestale Više…

  Uvijek ga zaključavajte ili ostavljajte u osiguranom prostoru...

  Policija primijetila povećan broj krađa bicikala

  Dolaskom ljepšeg vremena povoljniji su uvjeti za vožnju bicikla te daje priliku građanima da nanovo pokažu svoje “dvokotačne ljepotane” u Više…

  nastala je materijalna šteta veća od 100.000 kuna.

  Posjekli šumu i ukrali preko 600 stabala

  U vremenu od 1. studenog 2019. do 20. veljače 2020. godine, u šumskom predjelu između mjesta Kotlina i Podolje, nepoznati Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ove godine inicirana je kampanja #NemojPostatiLovina

  Danas obilježavamo Međunarodni dan nestale djece

  Uvijek ga zaključavajte ili ostavljajte u osiguranom prostoru...

  Policija primijetila povećan broj krađa bicikala

  Iz Ministarstva državne imovine napominju da su svi javni natječaji uvijek objavljeni na službenim stranicama Ministarstva

  Upozorenje građanima na pojavu lažnih oglasa prodaje državnih vozila