CRNA KRONIKA

Pojačane mjere – 28 vozača pod utjecajem alkohola!

Osim alkohola, evidentirano je još 267 prekršaja

  Objavljeno 02.03.2020
  Ivona Amidžić

  U razdoblju od 28. veljače do 1. ožujka, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 28 sudionika (26 vozača osobnih automobila, jedan vozač bicikla i jedan vozač mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

  Osim alkohola, evidentirano je još 267 prekršaja – 130 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 10 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedno upravljanje pod zabranom, sedam upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedno odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 78 ostalih prekršaja.

  Od 29. veljače do 1. ožujka, od 20 do 8 sati, provedene su pojačane mjere i mobilnim timom gdje je utvrđeno ukupno 16 prekršaja – 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i jedan ostali prekršaj.

  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 29. veljače, oko 20.20 sati, na županijskoj cesti broj 4059 između Gorice Valpovačke i Valpova. Vozač 26-godišnji muškarac iz Bocanjevaca upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca kada stekne uvjete na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  U subotu, 29. veljače, oko 16.00 sati, u Đakovu u nadzoru prometa zaustavljen je 28-godišnji muškarac iz Đakova. Vozač je upravljao osobnim automobilom i nije se zaustavio na znak policijskog službenika. Vozaču je naknadno utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,67 grama po kilogramu i utvrđeno je da je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Sukladno Prekršajnom zakonu smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 32.000 tisuće kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  U 20.20 sati u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 26-godišnji muškarac iz Bocanjevaca. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna.

  Ukrao odjeću iz trgovine pa se na ulici hrvao s djelatnicama…

  Jučer, 3. kolovoza, oko 14,15 sati, u Osijeku, iz trgovine sportske opreme nepoznati počinitelj ukrao je više komada sportske odjeće Više…

  Vozač je u zadnje tri godine četiri puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen

  Uhvaćen 23-godišnji ponavljač u prekršaju

  Jučer, 28. srpnja, u 19,55 sati, u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Darde, koji je Više…

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova

  U prometu 23-godišnjakinji iz Osijeka utvrđena prisutnost THC-a u organizmu

  Jučer, 27. srpnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena četiri vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna.

  Ukrao odjeću iz trgovine pa se na ulici hrvao s djelatnicama…

  Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, osim obale, opasnosti od nastanka šumskog požara za 3. kolovoza je velika i u istočnoj Slavoniji

  Tijekom vikenda zabilježeno nekoliko velikih požarnih intervencija

  Vozač je u zadnje tri godine četiri puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen

  Uhvaćen 23-godišnji ponavljač u prekršaju