CRNA KRONIKA

Pojačane mjere – 28 vozača pod utjecajem alkohola!

Osim alkohola, evidentirano je još 267 prekršaja

  Objavljeno 02.03.2020
  Ivona Amidžić

  U razdoblju od 28. veljače do 1. ožujka, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 28 sudionika (26 vozača osobnih automobila, jedan vozač bicikla i jedan vozač mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

  Osim alkohola, evidentirano je još 267 prekršaja – 130 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 10 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedno upravljanje pod zabranom, sedam upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedno odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 78 ostalih prekršaja.

  Od 29. veljače do 1. ožujka, od 20 do 8 sati, provedene su pojačane mjere i mobilnim timom gdje je utvrđeno ukupno 16 prekršaja – 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i jedan ostali prekršaj.

  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 29. veljače, oko 20.20 sati, na županijskoj cesti broj 4059 između Gorice Valpovačke i Valpova. Vozač 26-godišnji muškarac iz Bocanjevaca upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca kada stekne uvjete na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  U subotu, 29. veljače, oko 16.00 sati, u Đakovu u nadzoru prometa zaustavljen je 28-godišnji muškarac iz Đakova. Vozač je upravljao osobnim automobilom i nije se zaustavio na znak policijskog službenika. Vozaču je naknadno utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,67 grama po kilogramu i utvrđeno je da je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Sukladno Prekršajnom zakonu smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 32.000 tisuće kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  U 20.20 sati u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 26-godišnji muškarac iz Bocanjevaca. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Pojavile su se lažne poruke elektroničke pošte u ime MUP-a RH s naslovom Mup Sharepoint Files...

  Upozorenje građanima – ne javljate se na pozive s nepoznatih inozemnih brojeva

  Služba kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije zaprimila je nekoliko dojava zabrinutih građana koji su na svoje mobilne uređaje i adrese elektroničke Više…

  Radi se o 33-godišnjakinji i 35-godišnjaku iz Osijeka...

  Koristili krizu i pljačkali trgovačke centre

  Završeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe te se sumnja da su 33-godišnjakinja i 35-godišnjak iz Osijeka počinili kazneno djelo Više…

  Krali tepihe, stolice, ručnike, jastuke, prekrivače, dalekozore, produžne električne kablove...

  Provaljivali u vikendice i krali sve što im je došlo pod ruku

  Završeno je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe te se sumnja da su 23-godišnjakinja iz Mandićevca i 19-godišnjak iz Drenja počinili Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Pojavile su se lažne poruke elektroničke pošte u ime MUP-a RH s naslovom Mup Sharepoint Files...

  Upozorenje građanima – ne javljate se na pozive s nepoznatih inozemnih brojeva

  Radi se o 33-godišnjakinji i 35-godišnjaku iz Osijeka...

  Koristili krizu i pljačkali trgovačke centre

  Krali tepihe, stolice, ručnike, jastuke, prekrivače, dalekozore, produžne električne kablove...

  Provaljivali u vikendice i krali sve što im je došlo pod ruku