ŽIVOT

Pojavila se Bistrinačka plaža, Bistrigin se konačno održava u subotu 21.08.!?

U subotu 21. kolovoza, od 13 sati, na pješčanoj dravskoj plaži pored Belišća odigrat će se 4. Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu, naravno ako vodostaj Drave dopusti.

Objavljeno 19.08.2021
Darija Kovačić

U subotu 21. kolovoza, od 13 sati, na pješčanoj dravskoj plaži pored Belišća odigrat će se 4. Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu, naravno ako vodostaj Drave dopusti.

Iako je 4. Bistrigin do sada zbog visokog vodostaja Drave morao biti odgođen čak pet puta, organizatori se nadaju se je upravo 21. kolovoza šesta sreća! Jer je to dan nakon bistrinačkog kirvaja, jednog od najpoznatijih kirvaja Karašicke Republike, ali i taj dan je Gumiranje od partnerske udruge Osječka tvornica ideja pa je divno spojiti 2 u 1 😊 . Na jednoj od najpoznatijih dravskih pješčanih plaža posjetitelji će moći uživati u setovima karašickih DJ residenta, ali naravno i sudjelovati u Prvenstvu Panonije u piciginu. Natjecateljske ekipe trebaju brojati 5 igrača, kotizacija po ekipi iznosi 50kn, a organizatori se nadaju last minute prijavama pa će prihvatiti i 4 igrača po ekipi. Suci će i ove godine ocjenjivati tri kategorije kroz deset minuta igre: atraktivnost, tehniku i izdržljivost. Naslov brani domaća ekipa Piciganci iz Bistrinaca, a priča se da je jedne godine na plažu došla i ekipa iz Dalmacije.

Dok se u plićaku budu vodile borbe između bistriginaških ekipa, na obali hrane i pića neće nedostajati, jer su organizatori (udruga Karašicka Republika) toliko uzbuđeni što se plaža konačno pojavila da jedva čekaju tegliti sve moguće stvari kako bi posjetitelji ne bi ništa nedostajalo. Lagana disco čagica uz summer hitove u netaknutnoj prirodi zelenih dravskih šuma idealan je odmor za sunčani vikend pred nama. Ipak, valja još jednom napomenuti kako je Drava opasna rijeka te da organizatori preporučaju osvježavanje samo u plićaku, uz kupanje na vlastitu odgovornost.

Sve detalje možete pratiti na službenom eventu: https://web.facebook.com/events/2702799476665915
Prijave ekipa su moguće na samom eventu, like stranici Karašicke Republike kao i na [email protected] te 0989373256.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uloga spasioca je ključna za osiguranje sigurnog i ugodnog iskustva na plaži i bazenu, čineći ovaj posao jednim od najboljih izbora za ljeto.

Postani spasilac!

Ljeto je sezona koja nas mami na sunčane plaže, tirkizno more i opuštajuće trenutke uz bazene. No, uz te čari Više…

Sve snage civilne zaštite Osječko-baranjske županije su u stanju pripravnosti i spremne intervenirati gdje god je potrebno. Vatrogasci su tako angažirani na nekoliko lokacija na postavljanju i jačanju nasipa, a osobite intervencije provode na nasipu rijeke Karašice kod Satnice

[FOTO] Vrhunac vodenog vala bez većih opasnosti prolazi područjem Osječko-baranjske županije

U vrijeme dok je vodostaj Drave u aktualnom vodenom valu bilježio stalan porast te je kod Belišća iznosio 586 cm Više…

Očekuje se vrlo visok vodostaj Drave tijekom predstojećeg vikenda, a prema sadašnjim prognozama ona će se izliti na šetnicu na lijevoj obali

Osječko-baranjska županija spremno dočekuje rekordni vodeni val na Dravi

Uoči dolaska vodenog vala i rekordno visokih vodostaja na rijeci Dravi na području Osječko-baranjske županije, što se očekuje od petka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!