Arhiva

Pokemon ludilo je oko nas – donosimo vam POKEMON GO ŠKOLU #1

    Objavljeno 15.07.2016
    OsijekNews redakcija

    U suradnji s HCL.hr portalom  koji je za ovu priliku detaljno obradio temu Pokemon GO svijeta te pojasnio kako i vi možete početi loviti Pokemone, donosimo vam upute i savjete kako započeti s ovom zabavnom (i po mnogima fizički zdravom) aktivnosti na svježem zraku. 🙂

    Facebook grupa posvećena Pokemonima u Osijeku je ovdje Pokémon GO – Osijek i okolica

    Event za LOV u Osijeku! Pokémon GO Osijek

    Pokemoni u posljednjih par dana iskaču iz svakog ugla društvenih mreža, a glavni krivac je fenomen zvan Pokemon GO. Jednostavna igra za iOS i Android koja vas tjera da izađete van s mobitelom u ruci i lovite Pokemone na stvarnim lokacijama, poput obližnje vam bolnice ili crkve.

    Iako još čekamo da službeno osvane na trgovinama aplikacija za iOS i Android i u našoj regiji (uskoro će, kažu), postoje zaobilazni putevi kojima se igra može pokrenuti na vašim iOS i Android uređajima i u našoj regiji već danas. Za Android morate skinuti odgovarajući .apk (više detalja o tome ovdje), a upute za iOS pronađite ovdje.

    Oni koji su Pokemon Go isprobali već su osjetili taj slatki, slatki poziv Pokemon trenera pa znaju da je vrlo zabavno tražiti Pokemone na putu od škole ili posla i lutati po lokacijama pomalo izvan vaše dnevne rutine pješačenja samo da biste vidjeli koji se tamo Pokemon skriva. No budući da igra nema baš najintuitivnije sučelje, niti je sam gameplay najbolje objašnjen, da biste što brže postali Pokemon trener visokog levela trebat ćete malo pomoći od ekipe poput nas koji su sve to naučili na teži način. Pokrećemo stoga mali serijal tekstova s naslovom Pokemon GO škola kroz koje ćemo proći osnove igre, ali i podijeliti s vama neke naprednije tehnike.

    POKRENUO SAM IGRU, JE LI BOLJE PRIJAVITI SE S GOOGLE ILI POKEMON TRAINER CLUB RAČUNOM?

    Ne razmišljajte o tome previše. Trenutno nema nikakve razlike s kojim se računom prijavite. Izgledno je da ćete u budućnosti biti u mogućnosti pristupiti nekim dodatnim promotivnim akcijama preko Pokemon Trainer Club računa kao što je slučaj u Pokemon TCG igri, no ovo su trenutno samo spekulacije. Također se ne morate brinuti oko toga da će zločesti Pokemoni zavladati vašim Google računom kada im dozvolite pristup istome – igra prikuplja samo osnovne informacije s vašeg Google računa, poput vašeg ID-a i e-mail adrese.

    KAKO MOGU UHVATITI PRVOG POKEMONA?

    Nakon što kreirate svog lika, na ekranu ćete dobiti priliku uloviti jednog od tri početna Pokemona iz prve generacije: Bulbasaur, Charmander i Squirtle. Dovoljno je kliknuti na željenog Pokemona i lov će započeti. Pomoću swipe akcije od dna ekrana prema Pokemonu možete baciti svoju Poke lopticu i tako ga uhvatiti. Zapamtite taj swipe potez, tako ćete kasnije loviti i ostale Pokemone.

    ČUJEM DA SE ZA PRVOG POKEMONA MOŽE ODABRATI I PIKACHU?

    Nije laž! Kada vam se na ekranu pojave tri početna Pokemona, nemojte nijednog od njih odabrati nego počnite hodati (da, u stvarnom svijetu) u nekom smjeru. Nakon nekoliko koraka ta tri početna Pokemona će nestati s početne lokacije te se ponovno pojaviti u vašoj blizini. Učinite to četiri puta za redom i pojavit će se Pikachu. Bez brige, proces hvatanja Pikachua je isti kao i za sve ostale Pokemone – samo sâm čim lova izgleda puno dražesnije i simpatičnije.

    ČEMU SLUŽI ONA BOJA KRUGA OKO POKEMONA PRILIKOM HVATANJA?

    Kada lovite Pokemona oko njega se pojavi krug određene boje. Boja tog kruga je svojevrsna oznaka koliko je teško uhvatiti tog Pokemona; mala čudovišta unutar zelenog kruga vam neće predstavljati problem, oni sa žutim krugovima su već malo zahtjevniji za uloviti dok će vas Pokemoni unutar crvenih krugova zaista dobro namučiti prije nego prijeđu u vaše vlasništvo. Osim toga, ako malo duže držite Poke lopticu prije nego je bacite, možete primijetiti da se krugovi konstantno smanjuju i povećavaju; pokušajte baciti Poke loptu dok je krug oko Pokemona manji jer što je krug manji to je veća vjerojatnost da ćete Pokemona zaista i uhvatiti.

    KAKO PRONAĆI POKEMONE NA KARTI?

    U donjem desnom uglu ekrana možete vidjeti ikonu koja otvara listu Pokemona u vašoj blizni, a pokraj svakog Pokemona je i ikona otiska šape. Ta ikona označava koliko vam je pojedini Pokemon zapravo blizu. Oni koji su vam najbliže imaju ikonu s jednim otiskom, dok su najdalji Pokemoni prikazani s tri otiska. Također, Pokemoni na listi su poredani prema blizini, tako da Pokemon u gornjem lijevom uglu vam je uvijek najbliži u vašem radijusu, sljedeći do njega je drugi po blizini i tako redom.

    I sad se pitate kako vam ovo može pomoći u lovu?

    Sasvim jednostavno, otvorite prikaz Pokemona i krenite u jednom smjeru, ako se željeni Pokemon počne probijati na listi te broj njegovih otisaka počne opadati, znak je da ste na dobrom putu; u suprotnom, ako se njegova pozicija počne smanjivati, znak je da idete u krivom smjeru. Postoji opcija i da označite željenog Pokemona i mali listovi na mapi će vam pokazati približnu lokaciju tog Pokemona, iako ovo svojstvo ponekad zna zakazati.

    Jednom kada se Pokemon pronađe u vašem radijusu, prikazat će se na mapi, a za početak hvatanja dovoljno je kliknuti na njega.

    KAKO UHVATITI JAČE POKEMONE? ČESTO MI BJEŽE IZ POKE LOPTICE!

    Osim već spomenutog trika s bacanjem loptice dok je krug oko Pokemona najmanji, nakon par levela dobit ćete opciju da nahranite Pokemona s bobicama pod nazivom Razz Berry ako ih imate u ruksaku te tako povećate vjerojatnost hvatanja istog. Važna napomena je da Raz Berry djeluju na samo jedno bacanje loptice, bez obzira jeste lio pogodili Pokemona ili ne. Već sljedeća bačena loptica neće imati veću šansu hvatanja.

    Tijekom kasnijih levela moći ćete kupiti i bolje Pokemon loptice poput Great Balla nakon levela 12 ili Ultra Balla nakon levela 20; iste će vam osigurati veću vjerojatnost ulova. Šuška se i da nakon levela 30 postoji Master Ball, no ovo uzmite s mrvom sumnje, internet zna uveličati stvari.

    NIKAKO NE MOGU POGODITI POKEMONA, UZALUD TROŠIM POKE LOPTICE!

    Jedna stvar koja bi ti trebala pomoći je isključivanje Augmented Reality (AR) opcije za vrijeme borbe. Na ovaj način nažalost više nećete vidjeti Pokemone u stvarnom svijetu kroz svoju kameru, no barem će isti biti na istoj poziciji kada ih hvatate. Osim toga, manje ćete izgledati štreberski kad prolazite pokraj drugih osoba držeći mobitel visoko u zraku za Pidgeottom posred ekrana. Testirano u stvarnom životu!

    Osim toga, prilikom bacanja Poke loptica uvijek pokušajte učiniti swipe potez prema sredini ekrana te uradite isti potez brzo da vam loptica odleti dovoljno daleko do Pokemona.

    KAKO MOGU DOBITI DODATNI XP PRILIKOM LOVA POKEMONA?

    Standardno ćete prilikom hvatanja novog Pokemona dobiti 500 XP bodova i dodatnih 100 XP-a ako uhvatite Pokemona kojeg dotad niste imali u Pokedexu. Osim toga, dodatne bodove dobivate što vam je Poke loptica bliže središta kruga na prikazu Pokemona prilikom bacanja, tako da možete dobiti dodatnih 10 XP-a za Nice Throw, 50 XP-a za Great te 100 XP-a za Excelent Throw.

    FREND MI KAŽE DA BACA CURVEBALL, A MENI JE BED PITATI – ŠTO JE TO?

    Prije svega, vaš frend je gala kit. Toliko je jasno. Pazite ovako – ako uzmete Poke lopticu za vrijeme hvatanja Pokemona, zavrtite je par puta na mjestu te je onda bacite, dobit ćete efekt „felš“ lopte (znate ono, kao kad Modrić udari loptu vanjskim dijelom kopačke) koji vam donosi dodatnih 10 iskustvenih bodova. Malo je nezgodno izvesti ovaj potez u početku, no jednom kada se uvježbate ovo je super način da malo začinite vaš lov i ulovite usput ponešto dodatnih Experience Pointsa tako važnih za leveliranje.

    Toliko za današnju školu, a sada na praksu! Uzmite svoje uređaje i krenite u avanturu osvajanja svijeta… ili barem svog lokalnog grada. Ubrzo očekujte nove upute koje bi trebale objasniti vaš sustav levela igrača i Pokemona, dobivanje novih Pokemona iz jajeta, evoluiranje Pokemona te malo više o Pokestopovima. Do tada, uhvatite ih sve i ne ulazite u čudne ulice!

    Pročitajte više i pratite školu na HCL.hr

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    POKEMON GO ŠKOLA #2: Kako levelirati brže i čemu uopće služi moj level?

    U suradnji s gaming portalom HCL.hr donosimo vam Pokemon školu #2. U drugoj lekciji naše Pokemon Go škole upoznat ćete Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!