POLITIKA

Policija i USKOK upali u državnu agenciju; priveden i ravnatelj, oglasio se županijski i gradski SDP

Među privedenima je, prema neslužbenim informacijama, i ravnatelj ove ustanove Davor Mikulić, diplomirani inženjer poljoprivrede, koji je prije pet godina bio na mjestu v.d. Javne ustanove Park prirode Kopački rit. Član je HDZ-a.

    Objavljeno 27.04.2022
    Petar Tauković

    Zbog sumnje u namještanje natječaja za zapošljavanje jedne djelatnice, policijski službenici PU osječko-baranjske i USKOK, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, priveli su nekoliko osoba iz Javne ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.

    Među privedenima je, prema neslužbenim informacijama, i ravnatelj ove ustanove Davor Mikulić, diplomirani inženjer poljoprivrede, koji je prije pet godina bio na mjestu v.d. Javne ustanove Park prirode Kopački rit. Član je HDZ-a.

    Povodom ove situacije, zajedničkim priopćenjem oglasio se i županijski te gradski SDP čije priopćenje prenosimo u cijelosti:


    Zajedničko priopćenje povodom uhićenja u agenciji za upravljanje zaštičenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-Baranjske županije: Rat struja u HDZ-u nije pravna država

    Uvijek pozdravljamo rad institucija i pravne države, posebno u kontekstu ispitivanja sumnjivih radnji i potencijalnih korupcijskih kaznenih djela. Takvi policijski i pravni postupci rijetko kome su začuđujući dok su usmjereni prema dužnosnicima i kadrovima pravomoćno osuđene stranke u kojoj svakih nekoliko dana “pukne” poneka afera.

    Međutim, smatramo da je važno skrenuti pozornost javnosti na nekoliko važnih poveznica koje su stalna pratnja mnogih afera i pompoznih uhićenja poput ovog današnjeg u Osijeku. Privođenja direktora jedne županijske agencije, vijećnice u Županijskoj skupštini, člana nadzornog odbora jednog od gradskih poduzeća i koalicijskog partnera vladajućih, prilično su indikativna jer se događaju neposredno nakon sukoba dviju frakcija iz već spomenute pravomoćno osuđene družine odnosno zajednice.

    Uzimajući u obzir netrpeljivosti između dva klana kojima su na čelu A.P. i I.A., naizgled pohvalna akcija USKOK-a čini se poput naručenog “gangsterskog” obračuna u kojem se ne biraju sredstva za kontrolom, metaforički rečeno, nad jednim ćoškom ulice. I to baš dan nakon izjave predsjednika RH Zorana Milanovića o udbaškim metodama kojima se služi dio kadrova vladajuće stranke.

    U tom kontekstu možemo otvoreno posumnjati je li ovdje riječ o uobičajenom funkcioniranju pravne države ili nečemu znatno prizemnijem.

    S druge strane, takva “prizemnost” otkriva puno toga o načinu funkcioniranja ekipe koja sebe naziva tobože demokratskom zajednicom.

    Ako se za gotovo svakog nižeg, srednjeg ili višeg HDZ-ovog dužnosnika u odgovarajućem trenutku može očekivati unutarstranačko tužakanje institucijama, šalje se jasna poruka koja glasi – većina njih je umočena u određene kriminalne radnje, samo je pitanje kada će ih stranačka braća cinkati.

    S posebnom pozornošću zato ćemo pratiti kada će javnost ili institucije početi iskazivati zanimanje za regularnost postupaka zapošljavanja brata gradonačelnika Osijeka u Hrvatskim cestama, zatim jednog gradskog vijećnika trenutno vladajućih u Hrvatskim cestama i postavljanja sina direktora istih tih Hrvatskih cesta u Nadzorni odbor Vodovoda Osijek. Zanimljiv vlakić.

    Županijska organizacija SDP-a Osječko-baranjske županije i Gradska organizacija SDP-a Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    - Sve mi se čini da ćemo postati najpoznatija EU izvoznica guljenih krumpira! - zaključila je Gamoš, aludirajući, čini se, na nekadašnjeg ministra Čobankovića

    Gamoš o uhićenjima: Postajemo najveća izvoznica guljenih krumpira!?

    – Je li na pomolu novi igrokaz za javnost ili će ova i slična uhićenja konačno donijeti i neke rezultate. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde