CRNA KRONIKA

Policija iz nabujalog Dunava spašavala migrante

Voda je počela prodirati u policijsko plovilo te su skoro i sami potonuli!

  Objavljeno 04.06.2019
  Ivona Amidžić

  Jučer, 3. lipnja oko 4.50 sati i 5.35 sati, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske zaprimili su pozive za pomoć na stranom jeziku.

  Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir i Postaje granične policije Dalj službenim su plovilima krenuli u potragu za osobama koje su zatražile pomoć te su se u potragu uključila tri policijska plovila.

  Dolaskom do 1388,5 riječnog kilometra, u šumskom području poplavljenom uslijed nabujalog Dunava, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća. Izvukli su ih iz vode i smjestili ih na jedno od tri službena policijska plovila.

  Potom je, zbog vala kojeg je prolaskom izazvao veći brod, u policijsko plovilo počela prodirati voda nakon čega je djelomično potonulo.

  Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su spasili 16 migranata koji su se nalazili u nabujalom Dunavu. Osim pothlađenosti, osobe nisu ozlijeđene.

  U tijeku je očevid Očevidne ekipe PU osječko-baranjske i Lučke kapetanije Osijek, nakon kojeg će slijediti izvlačenje službenog plovila iz Dunava i tegljenje.

  foto: PU osječko-baranjska

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Izgorjela kuhinja u stanu, veća nesreća spriječena na vrijeme...

  Požarna intervencija u Umaškoj ulici

  U 22 američke savezne države dosad su evidentirana 193 slučaja misteriozne teške bolesti pluća

  U Illinoisu prva smrt povezana s e-cigaretama