CRNA KRONIKA

Policija iz nabujalog Dunava spašavala migrante

Voda je počela prodirati u policijsko plovilo te su skoro i sami potonuli!

    Objavljeno 04.06.2019
    Ivona Amidžić

    Jučer, 3. lipnja oko 4.50 sati i 5.35 sati, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske zaprimili su pozive za pomoć na stranom jeziku.

    Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir i Postaje granične policije Dalj službenim su plovilima krenuli u potragu za osobama koje su zatražile pomoć te su se u potragu uključila tri policijska plovila.

    Dolaskom do 1388,5 riječnog kilometra, u šumskom području poplavljenom uslijed nabujalog Dunava, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća. Izvukli su ih iz vode i smjestili ih na jedno od tri službena policijska plovila.

    Potom je, zbog vala kojeg je prolaskom izazvao veći brod, u policijsko plovilo počela prodirati voda nakon čega je djelomično potonulo.

    Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su spasili 16 migranata koji su se nalazili u nabujalom Dunavu. Osim pothlađenosti, osobe nisu ozlijeđene.

    U tijeku je očevid Očevidne ekipe PU osječko-baranjske i Lučke kapetanije Osijek, nakon kojeg će slijediti izvlačenje službenog plovila iz Dunava i tegljenje.

    foto: PU osječko-baranjska

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Više od 10 timova za potragu i spašavanje iz EU mobilizirano je nakon velikog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju, postojba iz DIP CZ Osijek također ide u Tursku

    Novi potres od 7.5 u Turskoj i Siriji. Gradovi razoreni, tisuće mrtvih i ozlijeđenih

    Potres magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko Više…

    Nakon zatišja intervencija Javna vatrogasna postrojba Čepin u 48 sati imala je dvije prometne nesreće, jedna od njih nažalost je završila loše...

    Teška prometna nesreća u Čepinu, preminula jedna osoba

    Nakon zatišja intervencija Javna vatrogasna postrojba Čepin u 48 sati imala je dvije prometne nesreće, prva se dogodila na blagdan Više…

    Na intervenciji gašenja sudjelovali su vatrogasci JVP Grada Osijeka, DVD Osijek Gornji Grad i DVD Retfala...

    (VIDEO) Zapalila se teglenica na Dravi u Osijeku

    U nedjelju, 5. prosinca na Dravi u Osijeku, blizu moto-nautičkog kluba Neptun izbio je požar na brodu, tj. kako vatrogasci Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta