CRNA KRONIKA

Policija iznijela detaljno izvješće o tragičnoj nesreći koja je rezultirala smrću Aleksandra Bogdanovića

"Iako nismo u mogućnosti govoriti o detaljima policijskog postupanja prema osobi o čijem se identitetu u javnosti nagađa, možemo potvrditi da isti spada u kategoriju recidivista"

  Objavljeno 27.12.2019
  Ivona Amidžić

  Na Bogdanovića je prije šest dana na pješačkom prijelazu na Trpimirovoj ulici naletio terenac kojim je upravljao 22-godišnji vozač, a zatim pobjegao s mjesta nesreće. Policija ga je kasnije uhitila i sada se nalazi u jednomjesečnom pritvoru.

  Unatoč naporima liječnika u Kliničkom bolničkom centru Osijek, Aleksandar Bogdanović izgubio je bitku za život na sami Božić. Ozljede glave bile su preteške.

  Nakon što su se na društvenim mrežama razvile rasprave ogorčenih sugrađana o tome zašto se počinitelja štiti, hoće li biti adekvatno kažnjen i slično, policija je objavila posebni izvještaj u kojem objašnjavaju cijelu situaciju i korake koje su poduzeli u cijeloj situaciji.

  Izvještaj prenosimo u cijelosti:

  “Ovim putem želimo Vas izvijestiti o svim okolnostima koji se odnose na prometnu nesreću koja se dogodila 21. prosinca oko 22.30 sati na raskrižju Ulice kneza Trpimira i Vijenac Ivana Meštrovića u Osijeku, uslijed koje je 45-godišnji hrvatski državljanin teško ozlijeđen te potom 25. prosinca i preminuo.

  Dojavu o prometnoj nesreći zaprimili smo putem Operativno – komunikacijskog centra policije u 22.36 sati. Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućeni su policijska ophodnja i očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske.

  Po dolasku na mjesto događaja utvrdili su da je došlo do naleta automobila na pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu dodatno osiguranim žutim treptajućim svjetlom.

  Nadalje, utvrdili su da se vozač automobila koji je naletio na pješaka udaljio s mjesta događaja, a da prethodno nije pružio pomoć ozlijeđenom, niti o tome obavijestio policiju.

  Ozlijeđeni 45-godišnjak prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje mu je pružena liječnička pomoć i utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

  U isto vrijeme svi policijski službenici ove policijske uprave započeli su potragu za odbjeglim vozačem i vozilom, što je već u 23.03 sati rezultiralo pronalaskom vozila i vozača u Osijeku. Tom smo prilikom utvrdili da je vozač upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

  U 23.21 sati o pronalasku osobnog automobila izvješten je zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Osijeku koji je naredio da se vozilo oduzme i preveze u dvorište policijske uprave radi izuzimanja tragova.

  Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Osijeku.

  U 23.34 sati vozač osobnog automobila, 22-godišnji hrvatski državljanin, je uhićen i doveden u službene prostorije policije.

  U nedjelju, 22. prosinca, u dvorištu policijske uprave po nalogu zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Osijeku izuzeti su tragovi iz unutrašnjosti vozila.

  Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 22-godišnji hrvatski državljanin 22. prosinca u 23.00 sati predan je pritvorskom nadzorniku.

  U srijedu, 25. prosinca u 14.40 sati u Kliničkom bolničkom centru Osijek preminuo je 45-godišnji hrvatski državljanin.

  Iako nismo u mogućnosti govoriti o detaljima policijskog postupanja prema osobi o čijem se identitetu u javnosti nagađa, možemo potvrditi da isti spada u kategoriju recidivista prometnih prekršaja te da je policija i u ranijim slučajevima prilikom utvrđivanja prekršaja postupala sukladno svojim zakonskim ovlastima.

  Zaključno izvještavamo da smo o cijelom događaju pravovremeno izvještavali javnost putem predstavnika medija koji su se o događaju interesirali od samog početka te pojedinačno komunicirali s glasnogovornikom policijske uprave. Također su mediji  23. prosinca Dnevnim izvješćem policijske uprave izviješteni o prometnoj nesreći u kojoj je jedna zadobila teške tjelesne ozljede.

  Ovim putem još jednom želimo izraziti duboku sućut obitelji stradalog pješaka.”

  foto: Instagram (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova

  Vozio pijan i oštetio parkirane automobile pa bježeći kroz crveno uzrokovao prometnu nesreću

  U nedjelju, 5. srpnja, u 6.45 sati u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do prometne nesreće došlo Više…

  Oduzeli su šest komada ručnih bombi, dvije puške, 367 komada streljiva...

  Policija oduzela veću količinu oružja

  Jučer, 3. srpnja, zaprimljena optužnica Općinskog državnog odvjetništva protiv 51-godišnjeg hrvatskog državljana zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Više…

  Našli su i oko 65.000 kuna u različitim valutama te revolver sa streljivom...

  Policija na Vinkovačkoj cesti oduzela 416 kilograma duhana

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 64-godišnji hrvatski državljanin iz Bijelog Brda počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. U četvrtak, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova

  Vozio pijan i oštetio parkirane automobile pa bježeći kroz crveno uzrokovao prometnu nesreću

  Oduzeli su šest komada ručnih bombi, dvije puške, 367 komada streljiva...

  Policija oduzela veću količinu oružja

  Našli su i oko 65.000 kuna u različitim valutama te revolver sa streljivom...

  Policija na Vinkovačkoj cesti oduzela 416 kilograma duhana