CRNA KRONIKA

Policija je imala pune ruke posla preko vikenda

Policija se svaki dan suočava s raznim kaznenim i prekršajnim situacijama. Što se događalo jučer, pogledajte u našem izvješću

    Objavljeno 17.08.2021
    Petar Tauković

    Policija je jučer imala pune ruke posla, tako smo imali prometnu nesreću s poginulom osobom, nađen je drski kradljivac mobitela, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim prevarantom, dogodilo se 11 prometnih nesreća, a dobili smo i rezultate akcija RoadPol.

    Izvješće je u nastavku

    PROMETNA NESREĆA S POGINULOM OSOBOM
    Jučer, 16. kolovoza, oko 11,35 sati, na državnoj cesti D2 između Jelisavca i Markovca Našičkog dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač traktora, 61-godišnji hrvatski državljanin.
    Vozači traktora i teretnog automobila kretali su se iz smjera istoka u smjeru zapada. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa, vozač teretnog automobila, 23-godišnji hrvatski državljanin, nije na vrijeme uočio traktor te je svojim prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio traktora. Vozač traktora na mjestu je smrtno stradao.
    Na mjestu događaja očevid su obavili policijski službenici u suradnji sa zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika.
    U vremenu od 11,40 do 15,20 sati za sav promet je bila zatvorena državna cesta D2 te se promet odvijao zaobilaznim pravcima.

    POLICIJA PRONAŠLA KRADLJIVCA MOBITELA
    Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa.
    Tijekom veljače ove godine, u Čemincu, 38-godišnjak je iz obiteljske kuće ukrao mobitel vlasništvo 32-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 2500 kuna.
    Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

    UKRAO I KORISTIO BANKOVNU KARTICU
    Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 49-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Računalna prijevara.
    Tijekom travnja ove godine, u Osijeku, 49-godišnjak je ukrao iz novčanika i koristio bankovnu karticu 60-godišnje hrvatske državljanke te je u par navrata podigao novčane iznose.
    Vlasnici bankovne kartice počinjena je materijalna šteta oko 4500 kuna.
    Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

    PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 11 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, a u jednoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. U devet prometnih nesreća nastala je materijalna šteta.

    Na području Osijeka dogodilo se četiri prometne nesreće, na području Donjeg Miholjca i Belog Manastira dogodilo se dvije prometne nesreće te na području Đakova, Belišća i Našica jedna prometna nesreća.
    Jučer, 16. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u prometu je zaustavljeno 3 vozača (1 vozač osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

    Dana, 16. kolovoza, u 00,20 sati, u Topolju, u nadzoru prometa je zaustavljen biciklist, 20-godišnji hrvatski državljanin te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu.
    Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

    Jučer, 16. kolovoza, u 19,35 sati, u Podravskim Podgajcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač automobila, 67-godišnji hrvatski državljanin, nije prilagodio brzinu kretanja i sletio je s kolnika. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,85 grama po kilogramu, što je u posljednja 24 sata najveća evidentirana prisutnost alkohola u krvi.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

    REZULTATI AKCIJE ROADPOL
    Sukladno sačinjenom planu Roadpola – mreže prometnih policija Europe, u razdoblju od 9. do 15. kolovoza policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske provodili su pojačane mjere usmjerene na pojačani nadzor brzine kretanja vozila.
    Tijekom pojačanih mjera utvrđeno je ukupno 588 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, a najveća evidentirana brzina je 145 kilometara na sat, na državnoj cesti broj 7, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena na 90 kilometara na sat.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Provalio je u kuću u vlasništvu 28-godišnjakinje iz koje je ukrao sat, nakit i novac, čime je vlasnici pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 2.800 eura.

    Provalio u kuću na širem području Osijeka

    Nepoznati počinitelj je jučer na širem području Osijeka provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 28-godišnjakinje iz koje je ukrao sat, Više…

    38-godišnjak je u studenom 2023. godine te siječnju i veljači 2024. godine na postajnom području počinio 11 provala.

    Otkriven višestruki provalnik

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 38-godišnjak u studenom 2023. godine Više…

    Šteta koju je izazvao provalama, krađom i paležom se procjenjuje na više od 40 000 eura

    Otkriven višestruki provalnik, koji je pokušao zapaliti kuću u Belom Manastiru

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta