CRNA KRONIKA

Policija je imala pune ruke posla preko vikenda

Policija se svaki dan suočava s raznim kaznenim i prekršajnim situacijama. Što se događalo jučer, pogledajte u našem izvješću

  Objavljeno 17.08.2021
  Petar Tauković

  Policija je jučer imala pune ruke posla, tako smo imali prometnu nesreću s poginulom osobom, nađen je drski kradljivac mobitela, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim prevarantom, dogodilo se 11 prometnih nesreća, a dobili smo i rezultate akcija RoadPol.

  Izvješće je u nastavku

  PROMETNA NESREĆA S POGINULOM OSOBOM
  Jučer, 16. kolovoza, oko 11,35 sati, na državnoj cesti D2 između Jelisavca i Markovca Našičkog dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač traktora, 61-godišnji hrvatski državljanin.
  Vozači traktora i teretnog automobila kretali su se iz smjera istoka u smjeru zapada. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa, vozač teretnog automobila, 23-godišnji hrvatski državljanin, nije na vrijeme uočio traktor te je svojim prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio traktora. Vozač traktora na mjestu je smrtno stradao.
  Na mjestu događaja očevid su obavili policijski službenici u suradnji sa zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika.
  U vremenu od 11,40 do 15,20 sati za sav promet je bila zatvorena državna cesta D2 te se promet odvijao zaobilaznim pravcima.

  POLICIJA PRONAŠLA KRADLJIVCA MOBITELA
  Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa.
  Tijekom veljače ove godine, u Čemincu, 38-godišnjak je iz obiteljske kuće ukrao mobitel vlasništvo 32-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 2500 kuna.
  Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

  UKRAO I KORISTIO BANKOVNU KARTICU
  Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 49-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Računalna prijevara.
  Tijekom travnja ove godine, u Osijeku, 49-godišnjak je ukrao iz novčanika i koristio bankovnu karticu 60-godišnje hrvatske državljanke te je u par navrata podigao novčane iznose.
  Vlasnici bankovne kartice počinjena je materijalna šteta oko 4500 kuna.
  Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

  PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 11 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, a u jednoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. U devet prometnih nesreća nastala je materijalna šteta.

  Na području Osijeka dogodilo se četiri prometne nesreće, na području Donjeg Miholjca i Belog Manastira dogodilo se dvije prometne nesreće te na području Đakova, Belišća i Našica jedna prometna nesreća.
  Jučer, 16. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u prometu je zaustavljeno 3 vozača (1 vozač osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

  Dana, 16. kolovoza, u 00,20 sati, u Topolju, u nadzoru prometa je zaustavljen biciklist, 20-godišnji hrvatski državljanin te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu.
  Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

  Jučer, 16. kolovoza, u 19,35 sati, u Podravskim Podgajcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač automobila, 67-godišnji hrvatski državljanin, nije prilagodio brzinu kretanja i sletio je s kolnika. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,85 grama po kilogramu, što je u posljednja 24 sata najveća evidentirana prisutnost alkohola u krvi.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  REZULTATI AKCIJE ROADPOL
  Sukladno sačinjenom planu Roadpola – mreže prometnih policija Europe, u razdoblju od 9. do 15. kolovoza policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske provodili su pojačane mjere usmjerene na pojačani nadzor brzine kretanja vozila.
  Tijekom pojačanih mjera utvrđeno je ukupno 588 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, a najveća evidentirana brzina je 145 kilometara na sat, na državnoj cesti broj 7, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena na 90 kilometara na sat.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Policijska kriza u Osijeku, muškarac prijetio policiji i bacao stvari s prozora, policija je navodno ubacila suzavac

  Policijska kriza u Krapinskom naselju u Osijeku – muškarac prijetio policiji koja ga je uspješno privela

  Upravo smo dobili neslužbenu informaciju od svjedoka s mjesta događanja da je u tijeku talačka kriza u Krapinskom naselju u Više…

  Nesreća se, kako kratko navode, dogodila jučer oko 17,45 sati u Ulici Kiš Rajne

  U Baranji poginulo dijete na biciklu, pregazilo ga teretno vozilo

  U prometnoj nesreći koja se jučer kasno popodne dogodila u baranjskom mjestu Zmajevcu poginulo je 10-godišnje dijete, izvijestila je osječko-baranjska Više…

  42-godišnjak nije pazio na razmak između vozila i prouzročio je sudar nekoliko vozila

  U prometnoj nesreći ozlijeđeno osam osoba

  Jučer, 5 rujna, oko 13,40 sati, na županijskoj cesti 4257, između Osijek i Bilja dogodila se prometna nesreća u kojoj Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Policijska kriza u Osijeku, muškarac prijetio policiji i bacao stvari s prozora, policija je navodno ubacila suzavac

  Policijska kriza u Krapinskom naselju u Osijeku – muškarac prijetio policiji koja ga je uspješno privela

  Nesreća se, kako kratko navode, dogodila jučer oko 17,45 sati u Ulici Kiš Rajne

  U Baranji poginulo dijete na biciklu, pregazilo ga teretno vozilo

  42-godišnjak nije pazio na razmak između vozila i prouzročio je sudar nekoliko vozila

  U prometnoj nesreći ozlijeđeno osam osoba