CRNA KRONIKA

Policija u nadzoru prometa evidentirala 273 prekršaja

Među prekršajima osim 18 alkohola, zabilježeno je 78 brzina, 88 pojasa, 11 mobitela, tri upravljanja prije stjecanja prava, sedam upravljanja neregistriranim vozilom i 66 ostalih prekršaja

  Objavljeno 16.01.2023
  Darija Kovačić

  Na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa je od 13. do 15. siječnja evidentirano 18 vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola te još 253 prekršaja od kojih 78 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 88 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, tri upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, sedam upravljanja neregistriranim vozilom i 66 ostalih prekršaja.

  VIKEND REKORDER
  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 15. siječnja u 00,04 sata u Habjanovcima, kada je u nadzoru prometa zatečen 35-godišnjak iz Belišća, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,77 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
  Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

  ALKOHOLIZIRAN IZAZVAO PROMETNU NESREĆU
  U Zapadnom predgrađu u Osijeku 13. siječnja u 18,15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede, a kod 38-godišnjaka iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom, i uslijed neprilagođene brzine kretanja prešao u suprotni kolnički trak u kojem se sudario s vozilom koje se kretalo iz suprotnog smjera, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,22 promila.
  Za njegove prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.380 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri boda.

  UHIĆEN VIŠESTRUKI PROMETNI RECIDIVIST
  U nadzoru prometa u Belom Manastiru 13. siječnja u 22,30 sati zatečen je 33-godišnjak iz Branjine, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih devet bodova. Višestruki recidivist je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Općinski sud u Osijeku mu je 14. siječnja produžio zadržavanje na 15 dana.
  Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

  SLETIO S KOLNIKA POD UTJECAJEM ALKOHOLA
  U Piškorevcima se 14. siječnja u 02,30 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a kod 28-godišnjaka iz Piškorevaca, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio s kolnika, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,23 promila.
  Za ove prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.280 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri boda.

  NIJE POLOŽIO VOZAČKI ISPIT, A ZATEČEN ALKOHOLIZIRAN ZA UPRAVLJAČEM
  U Semeljcima je u nadzoru prometa 14. siječnja u 09,20 sati zatečen 48-godišnjak iz Semeljaca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,04 promila. Prekršitelj je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
  Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 4.640 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i deset bodova.

  SUDARIO SE S VOZILOM U SUPROTNOM KOLNIČKOM TRAKU
  U Našicama se 14. siječnja u 19,05 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 45-godišnjaka iz Martina, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,02 promila.
  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.810 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

  ODUZETO MU JE VOZILO ZBOG ALKOHOLA
  U nadzoru prometa ulici Franje Kuhača u Osijeku 15. siječnja u 04,30 sati zatečen je 47-godišnjak iz Sarvaša, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,47 promila alkohola u krvi. Alkoholizirani vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.
  Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

  VOZIO POD ZABRANOM I NIJE SE ZAUSTAVIO NA ZNAK POLICIJSKOG SLUŽBENIKA
  U nadzoru prometa 15. siječnja u 17,45 sati u Zoljanu zatečen je 48-godišnjak iz Zoljana, koji je upravljao osobnim automobilom i nije se zaustavio na znak policijskog službenika. Nakon zaustavljanja utvrđeno je da upravlja motornim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 bodova. Uhićen je te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.
  Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 3.570 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i tri boda.

  POJAČANE MJERE USMJERENE NA NEKORIŠTENJE POJASA
  Dana 14. siječnja 2023. godine u vremenu od 08,00 do 14,00 sati, na području cijele policijske uprave, provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Ukupno je utvrđeno 76 prekršaja od kojih 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam nepropisnih brzina, pet nepropisnisnih parkiranja, jedan alkohol, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedno nekorištenje zaštitne kacige i tri ostala prekršaja.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  41-godišnjak je prevaren putem interneta gdje je na inozemne račune uplatio ukupno 22.500,00 eura

  Prevaren za iznos od 22.500 eura

  Nepoznati počinitelj je tijekom listopada 2022. godine putem lažne internetske stranice u zabludu doveo 41-godišnjaka sa šireg područja Belog Manastira, Više…

  U prometnoj nesreći jučer oko 16:45 sati smrtno je stradao 22-godišnji vozač osobnog automobila

  Teška prometna nesreća između Ivanovca i Čepina

  Na području Postaje prometne policije Osijek između Ivanovca i Čepina jučer oko 16,45 sati došlo je do teške prometne nesreće Više…

  U organizaciji mreže prometnih policija, Roadpol-a, u razdoblju od 17. do 23. travnja sukladno smjernicama ROADPOL-a na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske, provesti će se pojačan nadzor brzine kretanja vozila.

  Tjekom 24 sata 29 alkoholiziranih vozača

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj su tri osobe zadobile Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Nepoznati počinitelj je ukrao električnu brusilicu, motornu pilu, motokultivator, dijelove za traktor, sitni alat i oko sto litara rakije, čime je 69-godišnjem vlasniku pričinio štetu od oko 2.000 eura

  Ukrao oko sto litara rakije

  Nepoznati počinitelj kaznenog djela teške krađe na osobito opasan ili osobito drzak način, joj je u večernjim satima ispred Doma zdravlja u Osijeku pokušao oteti torbicu

  Pokušao joj je oteti torbicu ispred Doma zdravlja u Osijeku

  Utvrđena je osnovana sumnja da je 54-godišnjak sa šireg đakovačkog područja počinio kazneno djelo te napravio materijalu štetu veću od 76.000,00 eura!

  Posjekao tuđa stabla i napravio veliku štetu