CRNA KRONIKA

Ponovno krađe u Slavoniji – Tuđom karticom “bunarila” bankomate

Osumnjičena je iskoristila odsutnost susjede i s originalnim ključem ušetala u susjedin dom iz kojeg je ukrala novčanik i bankovnu karticu i poslužila se tuđom imovinom.

  Objavljeno 11.07.2018
  Tea Pakšec

  Slavonija i Baranja na meti je sve većeg broja krađa. Otprije je poznato kako se krade sve što ima imalo vrijednosti. One krađe koje su do 1.000 kn ne prijavljuju se policiji. I to je krađa naravno, ali onda slijedi postupak po privatnoj tužbi, a ne službenoj.

  NEMA ODMORA ZA KRADLJIVCE

  I u moru krađa uvijek se izdvoji neka koja će nam dokazati da mašta kradljivaca nema granice, ona je neiscrpna, a kradljivici su prilagodljivi i smireni. U nekim situacijama kao vlasnici imovine sami budemo “krivi” za neke radnje koje kradljivi uoče i naravno iskoriste u svoju korist zato još jednom apeliramo da pripazite na svoje stvari, bankovne kartice koje su posebno zanimljive, ali i ključeve od vaših domova…

  ŠTO SU TO DOBROSUSJEDSKI ODNOSI?

  Upravo takva krađa dogodila se u Donjem Miholjcu, a slijedi nam i zanimljiva priča.

  Provedenim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnja hrvatska državljanka u vremenu od 21. do 27. lipnja 2018. počinila kazneno djelo teška krađa i kazneno djelo računalna prijevara. Osumnjičena je iskoristila odsutnost susjede te uporabom originalnog ključa ušla u obiteljsku kuću te ukrala novčanik i bankovnu karticu s kojom je u nekoliko navrata s bankomata podizala novac i svojoj susjedi nanijela materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

  Kroz navedeni period osumnjičena je mogla “izbunariti” od 10.000 – 40.000 kuna ovisno o dnevnom limitu određene banke, nadamo se da je susjeda ipak imalo malo dobrosusjedskog duha i da nije previše oštetila svoju susjedu, koja se nažalost, pronašla na njezinoj meti.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Med je jedan od glavnih saveznika protiv prehlada u ovim hladnim danima... Da se počinitelj nije prehladio?! Ili planira 'biznis' na dulje staze?

  Gdje će sada zujati ukradene pčele?!

  Pčele, kako znamo, nose ne samo med, nego time i ‘dobar biznis’. Med je cijenjena namirnica, izvor zdravlja, ali i Više…

  Potrošio nekoliko desetaka tisuća kuna s kartice pa prijavio da mu je netko navodno provalio u vozilo...

  Za ovakav način prijevare još nismo čuli: Lažno prijavio provalu…

  Što još neće smisliti?! Pitamo se, pitamo… Uvijek kad mislimo da nas više ništa ne može iznenaditi, ‘počinitelji’ u Osijeku Više…

  Njima je zaista petak bio crn... U razdoblju od 12 do 15 sati u trgovačkom centru počinitelj pokrao pet mobitela! On ne oklijeva, vjerojatno se vodi onim da je život prekratak za čekanje!

  Crni petak za pet cura: U tri sata pokrao pet mobitela!

  Život je prekratak za čekanje, danas jesi sutra nisi – kažu izreke… Ali se ne bi trebale odnositi i na Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ovaj 'dream team', 39-godišnjak i 31-godišnjakinja predstavljali su se kao djelatnici centra za socijalnu skrb, a zatim kao zaposlenici ustanove za pružanje socijalne pomoći, sve kako bi došli do novca i skupih mobitela...

  ‘Dream team’: Lažnim predstavljanjem pokrali i oštetili šesnaest ljudi!

  Građani nerijetko smatraju kako je čišćenje nepotrebno, ali - najskuplji dimnjak je neočišćen dimnja, upozoravamo...

  Jučer u Kolodvorskoj gorio dimnjak – budite na oprezu, čistite li vi svoje dimnjake?!

  Ovom 27-godišnjaku se vožnja isprva činila kao uobičajena, svakodnevna... Sve dok mu vozilo tijekom vožnje nije počelo gorjeti!

  Automobil počeo gorjeti usred vožnje!