KULTURA

Posljednji filmski tjedan u kinu Urania prije godišnjih odmora

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenika, kino Urania će biti zatvoreno, a projekcije se tada neće održavati...

Objavljeno 21.07.2021
Ivona Amidžić

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora zaposlenika, kino Urania će biti zatvoreno od četvrtka 29. srpnja do srijede 18. kolovoza, a projekcije se tada neće održavati.

No, otvaraju vrata vrlo brzo, već u četvrtak 19. kolovoza, kada započinje redovni svakodnevni kino program, uz animirane i sinkronizirane hit filmove Divlji Spirit i Psići u ophodnji: Film, novu misiju Odreda otpisanih, akcijsku komediju Free Guy, francusku komičnu dramu Miris ruža, SF triler Putovanje kroz sjećanja i drugi nastavak Escape Rooma: Bez izlaza.

Naravno, neće zaboraviti ni na nezaobilazne nagrađivane festivalce u Kino klubu i brojne aktivnosti u sklopu projekta „Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds”!

Ovaj tjedan još nastavljaju prema redovnom rasporedu, kada na program premijerno stižu zastrašujući horor Demoni redatelja Neilla Blomkampa (District 9 i Elysium) koji je sniman u tajnosti tijekom pandemije i priču o Snake Eyes-u – tihom komandosu i jednom od fanovima najdražih likova G.I. Joe franšize u svom solo spin-off filmu.

Ne propustite pogledati ni novu nezaboravnu Space Jam 2 – 25 godina nakon prvog filma, košarkaška ikona LeBron James kreće u epsku avanturu zajedno s bezvremenskim Looney Tunesima, Disney Pixar avanturu s dvojicom prijatelja Lukom i Albertom koji su zapravo morska bića koja poprimaju ljudski oblik radi zabave, novi Marvelov kinohit Black Widow o poznatoj Osvetnici sa Scarlett Johansson u naslovnoj ulozi, francusku krimi komediju Tajne Azurne obale.

I dalje se prikazuje i izbor nagrađivanih naslova suvremenog talijanskog filma Cinema italiano u Kino klubu: Glazba tišineSretni LazzaroEuforija i Silvio.

Svi se programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, a maske su obavezne u svim prostorijama kina. Sukladno najnovijim preporukama, dozvoljena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 25 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 20 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 200 kn). Detaljni cjenik ulaznica možete pročitati na LINKU.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Po drugi put, Hrvatski audiovizualni centar organizira manifestaciju Mjesec našeg filma, u sklopu kojeg će se hrvatski filmovi prikazivati u kinima diljem zemlje tijekom cijelog mjeseca

Kino Urania – Mjesec našeg filma – 70 godina filmskih festivala

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije