ŽIVOT

POST – osječki program mršavljenja bez vježbanja i zabrana najučinkovitiji je na svijetu

Novi ciklus Programa osječkog smanjivanja težine počinje u utorak, 7. veljače, a uvodna će se predavanja održati u Sokol Centru 2. i 3. veljače 2023. godine (četvrtak i petak).

Objavljeno 12.01.2023
Darija Kovačić

POST – program mršavljenja bez vježbanja i zabrana najučinkovitiji je na svijetu, tvrde organizatori i liječnici koji ga provode. Novi ciklus Programa osječkog smanjivanja težine počinje u utorak, 7. veljače, a uvodna će se predavanja održati u Sokol Centru 2. i 3. veljače 2023. godine (četvrtak i petak).

Zbog ograničenog broja polaznika svi bi se zainteresirani trebali što prije javiti tajnici programa na broj telefona 091 514 37 60.

Iako su građani Hrvatske među najdebljim narodima u Europi do sada nije postojao način kako bi se taj neslavan rekord promijenio. No, program mršavljenja nastao u Osijeku (POST – program osječkog smanjivanja težine) kojeg vodi Dražen Gorjanski, dr. med., spec. ob. medicine neupitno će promijeniti sadašnje stanje. Naime, rezultati tijekom protekle tri godine rada pokazuje kako je POST iznimno učinkovit.

Iako se u programu ne vježba i ne zabranjuje ni jedna jedina namirnica pa ga je lagano provoditi, polaznici ostvaruju iznimne rezultate.

Prošli je tečaj (Program traje 5 mjeseci) završio 51 polaznik smršavjevši ukupno 804 kg, tj. prosječno 15,8 kg, odnosno 14,7 % početne težine. Osobito je važan i dojmljiv podatak da su svi polaznici smršavjeli više od 5 %, a više od 10 % početne težine smršavjelo je 86,3 % polaznika što POST pretvara u daleko najučinkovitiji svjetski program mršavljenja. Naime, najpoznatiji svjetski programi mršavljenja imaju znatno manji postotak osoba koje smršave 10 ili više posto svoje težine. Tako tijekom 6 mjeseci (POST traje pet mjeseci) u programu Rosemary Conley 10 % svoje težine smršavi 46 % polaznika, u Atkins diet 45 %, Weight Watchers 36 % i u programu Slim-Fast 21 % polaznika. (Slika 1)

Posebno su vrijedni i rezultati polaznika koji su savjesno provodili program te ostvarili dojmljiv gubitak kilograma. Među muškarcima se ističu dva polaznika: jedan koji je tijekom programa (za 5 mjeseci) smršavio 45,8 kg (24,8 %) te drugi koji je smršavio 33,9 kg (24,1 %), a među polaznicama gospođa koja je smršavjela 24,2 kg (23,5 %), te druga koja je smršavjela 23,4 kg (22,2 %).

Inače, uzevši u obzir i mršavljenje nakon osnovnog programa, do sada je najviše smršavio gospodin Jurica Lukić koji za 15 mjeseci smršavio 80,2 kg

Iako je POST iznimno učinkovit, autori se nadaju kako će slijedeće skupine biti još bolje jer će im u tome pomoći napisani udžbenik: POST – program trajno ozdravljenja od pretilosti koji je izašao iz tiska ovih dana.

Želimo polaznicima stvoriti što bolje uvjete za uspješno ozdravljenje od pretilosti. Iako na predavanjima nastojimo obuhvatiti sve potrebno, još uvijek ostaje dio gradiva koje ne stignemo obraditi pa će u tom smislu knjiga biti dragocjena. Uz to, neki polaznici zbog obveza ne mogu nazočiti svakom predavanju pa će im to biti dobra zamjena za propušteno“, ističe dr. Gorjanski.

UPISI U PROGRAM

Novi program POSTA počinje 7. veljače 2023. godine (utorak), a uvodna predavanja održat će se u Sokol Centru 2. i 3. veljače 2023. godine (četvrtak i petak), a zbog ograničenog broja polaznika svim zainteresiranima preporučamo javiti se što ranije tajnici programa na broj telefona 091 514 37 60.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Danas je uglavnom napušten zastarjeli i neučinkovit način liječenje oslikan u krilatici „Više vježbanja, manje jedenja.“ Naime, utvrđeno je da vježbanje, iako zdravo, nema nikakvog utjecaja na mršavljenje

Hrvatska dobila POST – učinkovit medicinski online program mršavljenja

Zabrinjavajuće stanje u Hrvatskoj S 65 % odraslog stanovništva i 35 % djece od 8 i 9 godina koji su Više…

Može li se s King shape – om pomoću ultrazvučne kavitacije uistinu skinuti masne naslage bez dijete i vježbe?

Ultrazvučna kavitacija, iznimno tražen tretman prije ljeta za koji smo provjerili “radi” li ili ne

Naša zdravstvena insajderica prikuplja iskustva iz hrvatskih zdravstvenih ustanova, provjerava koje su to mogućnosti dijagnostike i terapije ali iz aspekta Više…

Najstariji klub u Osijeku najavio je bogat program, koji uključuje niz kulturnih, sportskih i edukativnih sadržaja, a sve će kulminirati revijalnom utakmicom s NK Osijekom

Predstavljen program povodom stotog rođendana NK Olimpije

Na današnjoj press konferenciji u prostorijama Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku predstavljen je cjelogodišnji program proslave stotog rođendana Nogometnog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj projekt odnosi se na sve građane s prebivalištem u Osijeku i okolici (Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Klisa). Broj kastracija je ograničen i projekt će trajati dok ima sredstava, stoga se prijavite već danas.

Besplatna kastracija mačaka, posljednja u ovoj godini

Udruga Pobjede koja se brine za Azil za pse u Nemetinu traži radnika, novog vrijednog člana ekipe, a oglas za posao detaljno opisuje kakvu osobu traže. Javite se ako ste zaineresirani!

Udruga Pobjede traži novog člana ekipe

Jedna od najvažnijih točaka bio je prijedlog pravilnika o uređenju terasa ugostiteljskih objekata, koji je usvojen, a kojim se utvrđuju zone i lokacije za postavljanje terasa te način njihova uređenja

Osijek će radi ljepše vizure grada ujednačiti izgled terasa ugostiteljskih objekata