Arhiva

Posveta Spomen kamenja

  Objavljeno 07.05.2017
  OsijekNews redakcija

  Članovi 5. podružnice Istočna Hrvatska Moto kluba Veterani Croatia organizirali su posvetu Spomen kamenja u Antunovcu. Spomen kamenje ugrađuje se u  Zid sjećanja u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini. Na samoj ceremoni posvete koju je predvodio župnik Andrija Vrbanić bili su nazoćni mještani Antunovca na čelu s Ivanom Anušić i Davorom Tubanjski, roditelji  poginulih i nestalih branitelja na čelu s Otom Farkaš i Katarinom Klarić.

  Naime, Moto klub Veterani Croatia, svake godine organizira moto defile „Jaši do zida“ u kojem se prikuplja spomen kamenje za izgradnju Zida sjećanja u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini.  Zid sjećanja nalazi se u Spomen parku pokraj crkve gdje je dosad prikupljeno više od  dvije stotine spomen kamenja  koje će, kao dio Spomen zida, vječno svjedočiti o svim stratištima hrvatskog naroda.

  posveta_spomen_kamenja_2

  Tim povodom, članovi 5.podružnice Istočna Hrvatska MKVC organizirali su na svetoj misi 07. svibnja 2017. u crkvi u  Antunovcu posvetu Spomen kamenja pod imenom:

  – ANTUNOVAC 06.10.1991. ORLOVNJAK,
  – OSIJEK  05.12.1991.
  – ROSINJAČA 05.12.1991.
  – MUČENIČKA SMRT mons.KAZIMIR VIŠATICKI

  Navedeno Spomen kamenje koje nosi ime po stradanju Hrvatskog naroda biti će dio Zida sjećanja u sklopu same proslave Dana hrvatskih mučenika, u udbinskoj Crkvi hrvatskih mučenika koje se održava u mjesecu kolovoz 2017. u Udbini.