SPORT

Potpora Grada Osijeka za uspjehe Športske udruge slijepih „Svjetlost“

"Grad Osijek omogućio nam je korištenje prijevoza, a mi smo na najbolji način to opravdali donošenjem zlatnih odličja"

    Objavljeno 19.07.2019
    Ivona Amidžić

    Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš posjetila je slijepe i slabovidne sportaše, članove Športske udruge slijepih „Svjetlost“ te im uručila simboličnu nagradu od pet tisuća kuna.

    Naime, riječ je o udruzi koja se uz edukaciju i skrb o zdravlju svojih članova te ostvarivanje prava i ravnopravnosti slijepih i slabovidnih osoba, brine i o njihovoj sportskoj rekreaciji. U protekloj sezoni, upravo su članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ upisali značajne rezultate u sportovima kojima se bave – kuglanju, šahu i pikadu.

    Zahvalnost za sve što čine i čestitku na iznimnom uspjehu, Športskoj udruzi slijepih „Svjetlost“ i članovima Saveza za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom grada Osijeka uputila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

    “Važno je prerasti predrasude prema slijepim i slabovidnim osobama”

    “Hvala Vam na medaljama koje ste donijeli u naš grad i hvala Vam na promociji kojom diljem Europe, svijeta i Hrvatske širite lijepu sliku o gradu Osijeku. Hvala Vam i na pozornosti koju posvećujete osobama s invaliditetom jer na ovaj način šaljemo poruku i pokazujemo našim sugrađanima koliko je važno prerasti predrasude prema slijepim i slabovidnim osobama, pružiti ruku pomoći pri prolasku kroz poteškoće s kojima se svakodnevno susrećete te podržati rad udruga i saveza koji doprinose kvalitetnijem i sadržajnijem životu svojih članova, ali senzibilitetu cijele zajednice prema osobama s invaliditetom”, kazala je Žana Gamoš.

    Predsjednik Športske udruge slijepih „Svjetlost“ Stojan Bjelajac naglasio je kako je Grad Osijek jedan od rijetkih gradova koji osobama s invaliditetom pomaže pri odlasku na natjecanja.

    “Grad Osijek omogućio nam je korištenje prijevoza, a mi smo na najbolji način to opravdali donošenjem zlatnih odličja te promidžbom Osijeka. Naši su se sportaši natjecali u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi za slijepe te odmjeravali snage u šahu i pikadu. Tako s državnog prvenstva imamo dvije srebrne medalje – onu Darka Sarape u kategoriji B2 te Duška Božića u kategoriji B3. Osim toga, još su dva sportaša ostvarila 7. i 8. mjesto, što je značajno s obzirom da je to državno prvenstvo”, kazao je Stojan Bjelajac dodajući kako je Darko Sarapa u kuglačkoj reprezentaciji branio i nacionalne boje na Europskom prvenstvu u Zagrebu gdje su u momčadskom sastavu osvojili drugo mjesto, a u mix konkurenciji zlatno odličje.

    Grad Osijek će udruzi i ubuduće biti potpora

    “Naš šahist Hinko Cajzler, iako je u sedmoj deceniji života ne posustaje pa se s držanog šahovskog prvenstva u Premanturi vratio s naslovom državnog viceprvaka za slijepe. Drago mi je što osobe s invaliditetom imaju priliku pokazati što mogu i zahvalni smo na podršci Gradu Osijeku”, kazao je predsjednik Športske udruge slijepih „Svjetlost“.

    Prema riječima zamjenice gradonačelnika, podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom te nadilaženje ograničenja s kojima se svakodnevno susreću dokaz je vrijednosti koje čovjek može ostvariti unatoč poteškoćama.

    Medalje koje su članovi Športske udruge slijepih Svjetlost Osijek osvojili protekle sezone, zaista su medalje zlatnoga sjaja, a Grad Osijek i ubuduće će im u tome biti potpora.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Rijeka je u subotu 23.3.24. bila organizator memorijalnog turnira, prvi puta s novčanom nagradom za kataše/ice u kata disciplini. U kategoriji juniorki Više…

    Iktusovci su nastupili sa 46 veslača raspoređenih u 34 posade, a čak 30 posada izborilo je finalnu utrku i borbu za medalje

    [FOTO] Iktus viceprvak Hrvatske

    Od 30 lipnja do 2. srpnja 2023. godine na zagrebačkom Jarunu se održao drugi dio Hrvatskog veslačkog prvenstva. Iktusovci su Više…

    Na natjecanju je nastupilo 1400 natjecatelja iz 11 zemalja, a u sastavu reprezentacije Hrvatske našli su se i članovi Karate Akademije Osijek

    Luka Mesić Balkanski prvak u karateu

    Od 26.5-28.5. u gradu Baru u Crnoj gori održalo se 27. po redu Balkansko prvenstvo za djecu uzrasta od 10 Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.