SPORT

Potpora Grada Osijeka za uspjehe Športske udruge slijepih „Svjetlost“

"Grad Osijek omogućio nam je korištenje prijevoza, a mi smo na najbolji način to opravdali donošenjem zlatnih odličja"

  Objavljeno 19.07.2019
  Ivona Amidžić

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš posjetila je slijepe i slabovidne sportaše, članove Športske udruge slijepih „Svjetlost“ te im uručila simboličnu nagradu od pet tisuća kuna.

  Naime, riječ je o udruzi koja se uz edukaciju i skrb o zdravlju svojih članova te ostvarivanje prava i ravnopravnosti slijepih i slabovidnih osoba, brine i o njihovoj sportskoj rekreaciji. U protekloj sezoni, upravo su članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ upisali značajne rezultate u sportovima kojima se bave – kuglanju, šahu i pikadu.

  Zahvalnost za sve što čine i čestitku na iznimnom uspjehu, Športskoj udruzi slijepih „Svjetlost“ i članovima Saveza za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom grada Osijeka uputila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

  “Važno je prerasti predrasude prema slijepim i slabovidnim osobama”

  “Hvala Vam na medaljama koje ste donijeli u naš grad i hvala Vam na promociji kojom diljem Europe, svijeta i Hrvatske širite lijepu sliku o gradu Osijeku. Hvala Vam i na pozornosti koju posvećujete osobama s invaliditetom jer na ovaj način šaljemo poruku i pokazujemo našim sugrađanima koliko je važno prerasti predrasude prema slijepim i slabovidnim osobama, pružiti ruku pomoći pri prolasku kroz poteškoće s kojima se svakodnevno susrećete te podržati rad udruga i saveza koji doprinose kvalitetnijem i sadržajnijem životu svojih članova, ali senzibilitetu cijele zajednice prema osobama s invaliditetom”, kazala je Žana Gamoš.

  Predsjednik Športske udruge slijepih „Svjetlost“ Stojan Bjelajac naglasio je kako je Grad Osijek jedan od rijetkih gradova koji osobama s invaliditetom pomaže pri odlasku na natjecanja.

  “Grad Osijek omogućio nam je korištenje prijevoza, a mi smo na najbolji način to opravdali donošenjem zlatnih odličja te promidžbom Osijeka. Naši su se sportaši natjecali u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi za slijepe te odmjeravali snage u šahu i pikadu. Tako s državnog prvenstva imamo dvije srebrne medalje – onu Darka Sarape u kategoriji B2 te Duška Božića u kategoriji B3. Osim toga, još su dva sportaša ostvarila 7. i 8. mjesto, što je značajno s obzirom da je to državno prvenstvo”, kazao je Stojan Bjelajac dodajući kako je Darko Sarapa u kuglačkoj reprezentaciji branio i nacionalne boje na Europskom prvenstvu u Zagrebu gdje su u momčadskom sastavu osvojili drugo mjesto, a u mix konkurenciji zlatno odličje.

  Grad Osijek će udruzi i ubuduće biti potpora

  “Naš šahist Hinko Cajzler, iako je u sedmoj deceniji života ne posustaje pa se s držanog šahovskog prvenstva u Premanturi vratio s naslovom državnog viceprvaka za slijepe. Drago mi je što osobe s invaliditetom imaju priliku pokazati što mogu i zahvalni smo na podršci Gradu Osijeku”, kazao je predsjednik Športske udruge slijepih „Svjetlost“.

  Prema riječima zamjenice gradonačelnika, podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom te nadilaženje ograničenja s kojima se svakodnevno susreću dokaz je vrijednosti koje čovjek može ostvariti unatoč poteškoćama.

  Medalje koje su članovi Športske udruge slijepih Svjetlost Osijek osvojili protekle sezone, zaista su medalje zlatnoga sjaja, a Grad Osijek i ubuduće će im u tome biti potpora.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U osječkom Sokol centru nastupilo je 30 natjecateljskih skupina – 28 osnovnih škola s područja 16 županija – ukupno 160 učenika i učenica

  U Sokol centru održano Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici

  U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, održano je Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici. U osječkom Sokol centru nastupilo Više…

  "Najveća je sreća imati iznadprosječne Osječane koji svoju ljubav prema sportu i ljubav prema kvalitetnijem životu u Osijeku žive 24 sata na dan"

  Novouređeno nogometno igralište i prateći objekt SC „Ante Gotovina“

  Predsjednik NK Metalac Boro Ivković i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, danas su u Gradskoj četvrti Jug II – obišli i Više…

  I četvrtim mjestom grede u jučerašnjem finalu Ana je nadmašila svoj dosad najbolji plasman iz Osijeka

  Foto: Dobro World Cup – Ana Đerek osvojila još jedno zlato

  Drugog finalnog dana DOBRO World Cup Osijek 2019., ponajbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek razveselila je mnogobrojnu publiku u Gradskom vrtu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Topolović: "Radujem se dolasku u Vrijednosnice Osijek, ovo je iskorak u mojoj karijeri. Potrudit ću se da izborim prve ozbiljne seniorske minute"

  Đorđe Topolović potpisao ugovor s Vrijednosnicama Osijek na tri godine

  Martinko: "Vito je talentirani igrač koji bi trebao postepeno podizati svoj kvalitet igre i dokazati se nakon mlađih kategorija i u seniorskom uzrastu"

  Vito Porobić potpisao ugovor s Vrijednosnicama Osijek na tri godine

  "Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu"

  Piližota: Treba li Šuker i dalje biti počasni građanin našeg grada?