ŽIVOT

POTVRĐENO JE! Od srpnja Kopika spremna za kupanje! Obišli smo radove (FOTO/VIDEO)

Gradonačelnik je najavio i organizaciju nove manifestacije "Ljeto na Kopiki", te nasipavanje pijeska na kupalište kod "Želje"

Objavljeno 19.05.2022
Ivona Amidžić

Prva faza radova na rekonstrukciji i izgradnji Športsko-rekreacijskog centra Copacabana privodi se kraju i bazeni će od srpnja biti spremni za kupališnu sezonu, poručio je u četvrtak osječki gradonačelnik Ivan Radić tijekom obilaska gradilišta.

– Ovo je prva temeljita rekonstrukcija Copacabane nakon 46 godina. Radovi teku planiranom dinamikom i bit će gotovi do početka srpnja. Grad Osijek dobit će pravi olimpijski bazen, a osim olimpijskog, rekonstruiran je i okrugli bazen koji će imati dodatne sadržaje. Oba bazena bit će prilagođena osobama s invaliditetom – rekao je gradonačelnik Radić i zahvalio izvođačima radova.

Istaknuo je i kako će bazeni cjenovno biti dostupni svim građanima Osijeka te da se cijeli projekt u trećem kvartalu 2022. prijavljuje na NPOO.

Gradonačelnik je najavio i organizaciju nove manifestacije “Ljeto na Kopiki”, te nasipavanje pijeska na kupalište kod “Želje”, podsjetivši kako je i prošle godine nasipan na dravskoj obali kod “Kopike”.

Gradilište su uz gradonačelnika obišli i Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana te Ivica Crnković, direktor tvrtke Projektgradnja koja s Osijek-Koteksom izvodi radove.

– Ovo je ozbiljan projekt, što potvrđuje i njegova vrijednost od 30 milijuna kuna. Županija je osigurala dva milijuna. Važno je napomenuti da su radovi obuhvatili i sustav odvodnje bazenske vode, kao i kanalizacijski sustav jer se dosad u Dravu ispuštala klorirana voda, a sada će ići pročišćena. Cijeli kompleks bit će spojen na kanalizacijsku mrežu Grada Osijeka – rekao je zamjenik Lukić.

– Nije jednostavno maknuti jedan bazen i postaviti drugi. Postavljena je nova temeljna odvodnja i temeljna kanalizacija. Izbetonirane su školjke obaju bazena, sada lijepimo keramiku. Gotova je i strojarnica. Uskoro ćemo ovdje vidjeti stolariju i fasadu – zaključio je Ivica Crnković ističući da u prosjeku na gradilištu bude između 50 i 100 radnika.

Druga faza radova obuhvatit će rekonstrukciju dječjega bazena i bazena s toboganom.

Športsko-rekreacijski centar Copacabana inače je jedan od najvećih bazenskih kompleksa u kontinentalnoj Hrvatskoj sa četiri bazena. Ovo je prva temeljita rekonstrukcija od 1976. kada je kompleks izgrađen. Završetkom aktualnih radova Osječani će imati novi olimpijski i rekonstruirani okrugli bazen s atrakcijama i ostalom pratećim sadržajima i hortikulturom. Krajobraz će urediti gradska komunalna tvrtka Unikom.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U navedenom periodu dionica Dubrovačke ulice, od Pejačevićeve do Strossmayerove ulice biti će zatvorena za promet motornim vozilima

Zatvara se cestovni promet u dijelu Dubrovačke ulice

Djelatnici Društva Vodovod Osijek d.o.o. izvest će radove hitne sanacije kanalizacijskog kolektora i cestovne površine u Dubrovačkoj ulici,  neposredno pred Više…

Uloga spasioca je ključna za osiguranje sigurnog i ugodnog iskustva na plaži i bazenu, čineći ovaj posao jednim od najboljih izbora za ljeto.

Postani spasilac!

Ljeto je sezona koja nas mami na sunčane plaže, tirkizno more i opuštajuće trenutke uz bazene. No, uz te čari Više…

Grad Osijek moli sve sudionike u prometu da u četvrtak, 8. veljače u vremenskom razdoblju od 21:00 pa do iza ponoći izbjegavaju zonu navedenih radova

Radovi na državnoj cesti DC518 u Osijeku

Zbog početka radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava na državnoj cesti DC518 u križanju Ulice kneza Trpimira Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja