ŽIVOT

POTVRĐENO JE! Od srpnja Kopika spremna za kupanje! Obišli smo radove (FOTO/VIDEO)

Gradonačelnik je najavio i organizaciju nove manifestacije "Ljeto na Kopiki", te nasipavanje pijeska na kupalište kod "Želje"

Objavljeno 19.05.2022
Ivona Amidžić

Prva faza radova na rekonstrukciji i izgradnji Športsko-rekreacijskog centra Copacabana privodi se kraju i bazeni će od srpnja biti spremni za kupališnu sezonu, poručio je u četvrtak osječki gradonačelnik Ivan Radić tijekom obilaska gradilišta.

– Ovo je prva temeljita rekonstrukcija Copacabane nakon 46 godina. Radovi teku planiranom dinamikom i bit će gotovi do početka srpnja. Grad Osijek dobit će pravi olimpijski bazen, a osim olimpijskog, rekonstruiran je i okrugli bazen koji će imati dodatne sadržaje. Oba bazena bit će prilagođena osobama s invaliditetom – rekao je gradonačelnik Radić i zahvalio izvođačima radova.

Istaknuo je i kako će bazeni cjenovno biti dostupni svim građanima Osijeka te da se cijeli projekt u trećem kvartalu 2022. prijavljuje na NPOO.

Gradonačelnik je najavio i organizaciju nove manifestacije “Ljeto na Kopiki”, te nasipavanje pijeska na kupalište kod “Želje”, podsjetivši kako je i prošle godine nasipan na dravskoj obali kod “Kopike”.

Gradilište su uz gradonačelnika obišli i Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana te Ivica Crnković, direktor tvrtke Projektgradnja koja s Osijek-Koteksom izvodi radove.

– Ovo je ozbiljan projekt, što potvrđuje i njegova vrijednost od 30 milijuna kuna. Županija je osigurala dva milijuna. Važno je napomenuti da su radovi obuhvatili i sustav odvodnje bazenske vode, kao i kanalizacijski sustav jer se dosad u Dravu ispuštala klorirana voda, a sada će ići pročišćena. Cijeli kompleks bit će spojen na kanalizacijsku mrežu Grada Osijeka – rekao je zamjenik Lukić.

– Nije jednostavno maknuti jedan bazen i postaviti drugi. Postavljena je nova temeljna odvodnja i temeljna kanalizacija. Izbetonirane su školjke obaju bazena, sada lijepimo keramiku. Gotova je i strojarnica. Uskoro ćemo ovdje vidjeti stolariju i fasadu – zaključio je Ivica Crnković ističući da u prosjeku na gradilištu bude između 50 i 100 radnika.

Druga faza radova obuhvatit će rekonstrukciju dječjega bazena i bazena s toboganom.

Športsko-rekreacijski centar Copacabana inače je jedan od najvećih bazenskih kompleksa u kontinentalnoj Hrvatskoj sa četiri bazena. Ovo je prva temeljita rekonstrukcija od 1976. kada je kompleks izgrađen. Završetkom aktualnih radova Osječani će imati novi olimpijski i rekonstruirani okrugli bazen s atrakcijama i ostalom pratećim sadržajima i hortikulturom. Krajobraz će urediti gradska komunalna tvrtka Unikom.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Radovi na obnovi nogostupa u Ulici Hrvatske Republike trajat će tjedan dana, projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna...

Nogostup u Ulici Hrvatske Republike uskoro u novom ruhu

Građani koji su se zatekli u ponedjeljak 8. kolovoza u Ulici Hrvatske Republike, mogli su primjetiti kako su započeli radovi Više…

Novoobnovljeni toranj na Kopiki nosit će ime osječke legende koja se više od tri desetljeća brinula o sigurnosti kupača...

Kontrolni toranj na Kopiki nosit će ime osječke legende Željka Čulika

Željku Čuliku koji se tri desteljeća iz kontrolnog tornja brinuo o sigurnosti kupača na Kopiki, odana je počast te će Više…

Državnog vrha, vatrometa i Nevere neće biti. Bit će puno Osječana kojima je ovaj most u šetnjama i bicikliranjima posljednjih devet i pol mjeseci nedostajao

Danas se otvara pješački most!

Osječki pješački most, nezaobilazan u vizuri grada, u posljednje dvije godine u potpunosti je obnovljen. Od sredine listopada prošle godine Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grad Osijek otovrio je javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, posebno potiču vlasnike povijesno vrijednih kuća da se prijave...

Nastavlja se uljepšavanje “lica” zaštićenih zgrada

Radovi na obnovi nogostupa u Ulici Hrvatske Republike trajat će tjedan dana, projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna...

Nogostup u Ulici Hrvatske Republike uskoro u novom ruhu

U Strossmayerovoj ulici postavljene su fiksne kamere za nadzor brzine, nalaze se kod kućnih brojeva 239 i 320...

Nove-stare kamere u Strossmayerovoj ulici?