ŽIVOT

Požeško-slavonska županija: Stroža kontrola provođenja epidemioloških mjera

"Tri metra od stola do stola i jedan metar od stolice do stolice, obavezan je razmak u ugostiteljskim objektima, ako se ne budu pridržavali mjera Stožeri civilne zaštite u suradnji s policijom i Državnim inspektoratom imaju pravo kažnjavati..."

    Objavljeno 22.03.2021
    Ivona Amidžić

    Nakon odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite o pojačanoj kontroli provođenja epidemioloških mjera, u Požeško-slavonskoj županiji podsjetili su u ponedjeljak da je zbog nepridržavanja mjera moguće i kažnjavanje.

    Tri metra od stola do stola i jedan metar od stolice do stolice, obavezan je razmak u ugostiteljskim objektima, podsjetio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević pozivajući i trgovačke lance da osiguraju razmak i protočnost redova kupaca na blagajnama.

    “Ako se ne budu pridržavali mjera Stožeri civilne zaštite u suradnji s policijom i Državnim inspektoratom imaju pravo kažnjavati”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

    Na području Požeško-slavonske županije u ponedjeljak su registrirana dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

    Od zaraze ovim virusom u Požeško-slavonskoj županiji liječi se 90 osoba od kojih je 21 osoba smještena u bolnicu.

    Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 305 osoba.

    Na novinarski upit o kretanju zaraze unutar školskog sustava, župan Tomašević potvrdio je da su na koronavirus pozitivna tri profesora, te da je devet razreda u samoizolaciji.

    Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević rekao je kako se još uvijek provodi cijepljenje kroničnih bolesnika i osoba starijih od 65 godina, te da se početak cijepljenja opće populacije može očekivati nakon uskrsnih blagdana.

    Do sada su cijepljene ukupno 7.872 osobe.

    Od početka pandemije u Požeško-slavonskoj županiji 3.776 osoba bilo je pozitivno na koronavirus, a 71 osoba je preminula.

    (Hina)

    foto: unsplash

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe

    Važna obavijest za građane

    U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske 9. ožujka od 9 do 12 sati održat će se prodaja nađenih i napuštenih predmeta, putem javne dražbe. Naime, Više…

    Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

    Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela

    Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir u suradnji s djelatnicima Službe čuvara prirode Javne ustanove parka prirode Kopački rit, Više…

    PU Osječko - baranjska je objavila nove statističke pokazatelje - informacije o količini kaznenih djela, prekršaja i njihovog postotka razriješenosti...

    Statistički pokazatelji Policijske uprave osječko-baranjske za 2023. godinu

    KAZNENA DJELA Tijekom 2023. godine Policijska uprava osječko – baranjska je evidentirala ukupno 4.735 kaznenih djela, što je za 5,4 Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

    Uskršnja kupovina u Portanovi

    Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

    Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

    Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

    Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša