ŽIVOT

Poziv na radionicu za mlade: Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama

Nerazumijevanje vlastitih emocija stvara nam različite probleme u osobnom iskustvu i odnosima; potreba za prigušivanjem osjećaja punoće, praznine, zbunjenosti ili duboke boli, može dovesti čak do ovisničkog ponašanja i samoozljeđivanja

Objavljeno 17.02.2024
Darija Kovačić

Naše emocije su iznimno važne za našu sigurnost te za naš osobni i društveni život. Bez emocija bismo otupjeli klizili kroz život, ne bismo se znali zaštititi, vjerojatno bismo nestali kao vrsta.

Ipak, mnogi od nas se borimo sa svojim emocijama, jer se osjećamo kao da nas napada neka sila nad kojom nemamo nikakvu moć. Zato emocije izbjegavamo, sramimo ih se, potiskujemo ih i tjeramo od sebe. Dali nam to pomaže? Suprotno od toga.

Nerazumijevanje vlastitih emocija stvara nam različite probleme u osobnom iskustvu i odnosima; potreba za prigušivanjem osjećaja punoće, praznine, zbunjenosti ili duboke boli, može dovesti čak do ovisničkog ponašanja i samoozljeđivanja.

Srećom, možemo naučiti čuti i razumjeti sami sebe, te uspostaviti prijateljski odnos sa svojim unutarnjim svijetom.  

Praktične vježbe i vlastiti konkretne primjeri će nam pomoći  upoznati svoje emocije, njihov izvor, svrhu i način izražavanja. To će nam omogućiti da bolje utječemo na svoje unutarnje procese i regulaciju onih emocija ili ponašanja, koje nam stvaraju najviše problema.

Radionica Kako (pre)živjeti sa svojim emocijama održat će se 21. veljače 2024. u 18 sati, u prostoru Regionalnog info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15.

Na radionici će sudionici istraživati razumijevanje, prihvaćanje i reguliranje svojih emocija, kako bi nam one postale korisne, što je i njihova biološka funkcija.

 

Radionica je namijenjena onima koji kod sebe primjećuju;

■ preintenzivne emocije; ■ osjećaj da emocije upravljaju našim djelovanjem; ■ pretjerane i neželjene reakcije na neke od emocija; ■ potisnute emocije; ■ nerazumijevanje svojih emocija; ■ sram zbog određenih emocija ili ponašanja; ■ osjećaj emocionalne odvojenosti od sebe ili drugih.

Radionica predstavlja siguran prostor u kojem ne osuđujemo – ni sebe ni druge. Kroz proces će nas voditi znatiželja, lakoća i želja za uravnoteženijim emocionalnim životom.

Radionica je besplatna za mlade, a ugostit ćemo  Sienu Krušič, mag. psihosocijalnog savjetovanja, koja je prvenstveno posvećena radu s posljedicama traume, što uključuje i slabiju emocionalnu regulaciju.

Ukoliko niste sigurni da li je radionica prikladna za vas, pišite na: [email protected].

A ako nam se želite pridružiti, prijavite nam se do 20. veljače (u 12 sati) putem prijavnice ovdje: http://tinyurl.com/bde38jps

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Radionicom se želi potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Na radionici će se razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i AI sadržaju kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini

Radionica u Osijeku: Navigiranje morem (dez)informacija

Gong poziva sve građane i građanke Osječko-baranjske županije da u super izbornoj godini sudjeluju na radionici Navigiranje morem informacija – Medijska Više…

22.11. u srijedu održat će se popularno-znanstveno događanje u okviru projekta popularizacije znanosti FUZ&JA Filozofskog fakulteta u Osijeku, naslovljeno 130 godina Parčićeva misala (1893.–2023.)

FFOS: Najava radionice i izložbe 130 GODINA PARČIĆEVA MISALA (1893.–2023.)

U srijedu, 22. studenoga 2023., održat će se popularno-znanstveno događanje u okviru projekta popularizacije znanosti FUZ&JA Filozofskog fakulteta u Osijeku, Više…

Cilj je povećati razinu znanja i svijesti o posljedicama zloporabe Interneta i društvenih mreža te pridonijeti općoj sigurnosti djece

Web detektivi – djeca obučena za prepoznavanje i prijavljivanje neprimjerenog sadržaja na Internetu

On-line svijet nezaobilazan je dio naše svakodnevnice i iz tog razloga policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske zajedno s Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje