KULTURA

Poziv školama “Pozor! Plivamo na sceni” 7

Festival petominutnih učeničkih igrokaza "POZOR! Plivamo na sceni"

Objavljeno 24.01.2018
Mihael Šilac

Dječja osječka kreativna kućica u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku organizira 7. po redu Festival petominutnih učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni“.

Dokkica poziva učitelje i nastavnike, koji imaju želju sudjelovati u Festivalu učeničkih igrokaza sa svojim učenicima, da pošalju iskaz interesa najkasnije do 31. siječnja 2018. godine na mail adresu Udruge: udruga.dokkica@gmail.com.

Obrazac prijave nije potrebno ispuniti do naznačenog roka, već u kasnijem periodu, najkasnije do 2. ožujka 2018. godine. O  dodatnim pojedinostima (raspored proba, program Festivala, tehnička podrška, himna Festivala i dr.) učitelji/ce će biti obavješteni na vrijeme.

Nakon primljenih iskaza interesa, Dokkica će održati zajednički sastanak pod vodstvom suradnika Ivana Kristijana Majića, dramskog pedagoga i kazališnog redatelja na kojemu će učitelji/ce moći dobiti sva potrebna pojašnjenja vezana uz nastup u kazalištu.

Ove će se godine Festival održati 19. ožujka (ponedjeljak) u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Ciljevi projekta su promocija dramskog stvaralaštva kod djece, popularizacija kazališne umjetnosti te priznanje dramskog stvaralaštva učenika i učitelja osnovnih škola grada i županije.

„POZOR! Plivamo na sceni“ je projekt nastao 2012. godine kao ideja o promociji scenskog stvaralaštva osnovnoškolske djece i to kao natjecanje u petominutnim izvedbama učeničkih igrokaza nastalih u sklopu školskih dramskih grupa, koji na ovaj način imaju priliku glumiti na „pravim kazališnim daskama“. Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji ovog događaja koji se održava već šest godina zaredom u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana lutkarstva (21. ožujka).

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ove godine kazalište priprema izvrsni bogati program, a u pripremi su i Kreveljoke

Europska noć kazališta u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića (16.11.) PROGRAM

Dječje kazalište Branka Mihaljevića i ove će godine sudjelovati u projektu Europska noć kazališta koja će se po 11. put Više…

Ne propustite vječni klasik u Osijeku

“A Christmas Carol” Charlesa Dickensa u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

The American drama group Europe s predstavom Christmas Carol – Božićna priča gostuje u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u četvrtak, 17. Više…

"Ova Pepeljuga nam poručuje da nikada ne smijemo prestati vjerovati u bolje sutra" :)

Pepeljuga – Premijera mjuzikla za djecu

Nakon uspješne proljetne premijere u Vinkovcima, mjuzikl za djecu prema motivima bajke Charlesa Perraulta „Pepeljuga“ bit će premijerno izveden i u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Umjetnost je sve, dokazano je prije stotinjak godina. Odnosno, umjetnost može biti sve. A opet...

Ciklus izložbi VGA 01 – Na tri mjesta u isto vrijeme (22.-29.11.) NAJAVA

Kako napisati motivacijsko pismo ili zamolbu za posao? Saznajte u jednom od projekata!

Udruga KultAkt u studenom i prosincu priprema posebne projekte