ŽIVOT

Predavanje „Koja je uloga hrane u kondicijskoj spremi igrača“

Ovogodišnja tema Edukativne muzejske akcije je (pre)hrana

Objavljeno 26.04.2019
Tamara Lemajić

U sklopu Edukativne muzejske akcije povodom Međunarodnog dana muzeja i u suradnji s NK Osijekom, Muzej likovnih umjetnosti organizira predavanje pod nazivom „Koja je uloga hrane u kondicijskoj spremi igrača“. Ovogodišnja tema Edukativne muzejske akcije je (pre)hrana, a Muzej je, uz financijsku pomoć osnivača, Osječko-baranjske županije, organizirao niz predavanja na tu temu.

U ponedjeljak, 29. travnja u 18:00 sati, predavanje će održati Marin Vučko, kondicijski trener NK Osijeka. Suradnja s NK Osijekom ostvarena je izložbom Kolekcija Vugrinec, koja je trenutno otvorena u Muzeju likovnih umjetnosti, a brojnim aktivnosti koje organiziraju s klubom, pridružuju se akciji pokrenimo grad.

Kondicijska priprema u sportu je jedan od osnovnih preduvjeta za uspjeh. Vrlo je bitno u svakom sportu stručno i temeljito planirati takvu vrstu treninga jer je kondicija svakako dobar temelj za tehničku i svaku drugu nadogradnju sportaša. Isto se odnosi i na zdravu i pravilnu prehranu koja je danas neizostavna kod vrhunskih sportaša, ali i svih onih koji se profesionalno i aktivno bave sportom. I Nogometni klub Osijek na tome zasniva značajan dio svojih trenažnih aktivnosti, vodeći uz to redovno i brigu o tomu kako se igrači hrane i koje namirnice unose u organizam.

 

foto: Pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prednost Pauze je u tome što korisnik nikad neće čuti ton zauzete linije i ne mora imati gomilu letaka raznih dostava naguranih u ladici, nego na jednom mjestu ima pregled cijele ponude za svoj grad i kvart.

Pauza.hr stigla i u Osijek

Pauza.hr već je 11 godina vodeći servis za online naručivanje hrane u Hrvatskoj. Započela je u Zagrebu, odakle je proširila Više…

Kojih je 10 odličnih sezonskih namirnica za listopad izabrala nutricionistica Angelina Paić?

Intervju sa sveučilišnom specijalisticom nutricionizma u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane

Totalni zaljubljenik u hranu i prehranu Angelina Paić, sveučilišni je specijalist nutricionizma s završenim Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu, smjer Prehrambeno Više…

"Ako imate simptome koji odgovaraju karcinomu debelog crijeva i rektuma trebate otići na pregled bez obzira na to koliko vam je godina"

Rak debelog crijeva sve češći kod mlađih osoba

Broj karcinoma debelog crijeva kod mlađih osoba u porastu je u mnogim bogatijim zemljama dok se broj tih dijagnoza kod Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Osijek na javnim zelenim površinama ima 25 tisuća stabala, jedini je grad u Hrvatskoj koji ima više parkova nego trgova - 22 parka i 15 trgova i jedini grad u Europi koji krasi secesijski park - Sakuntalin park

Arheološki muzej – Osijek domaćin Prvog nacionalnog stručnog skupa urbanog šumarstva

Cesting svake godine ulaže u imovinu te ove godine nabavljaju i kamion Unimog, jedan posipač i traktor John deere, a strojevi bi trebali stići sljedećega tjedna.

Cesting – Zimska služba spremna!

Svaki se dan nešto zanimljivo događa...

Što Vas danas sve očekuje u Osijeku?