ŽIVOT

Predavanje Krešimira Mišaka na FFOS-u: Čovjek u 21. stoljeću

Svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta u Osijeku održat će se  javno predavanje Krešimira Mišaka

Objavljeno 10.05.2019
Tamara Lemajić

U srijedu, 15. svibnja 2019. u 18 sati u Svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta u Osijeku (prostorija br. 60, drugi kat) održat će se  javno predavanje Krešimira Mišaka. Predavanje pod nazivom Čovjek u 21. stoljeću otvorenoga je karaktera – namijenjeno je svekolikoj budnoj i zainteresiranoj javnosti, a ne samo studentskoj i profesorskoj populaciji.

Krešimir Mišak istaknuti je hrvatski novinar, glazbenik i spisatelj. Rođen je 26. veljače 1972. u Zagrebu. Nakon završene osnovne i srednje škole upisao je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a diplomirao je 1996. godine. Široj je publici poznat kao voditelj emisije Na rubu znanosti. Početak njegove glazbene karijere naznačio je angažman u skupini Fantomi. Davne 1990. Fantomi su objavili svoj prvi album pod nazivom Veliki odmor. Nakon dvije godine uslijedio je album Sretan rođendan. Oba su albuma doživjela komercijalan uspjeh, a podjednako ih je uvažavala i kritika i publika. Mišak je krajem 90-ih djelovao u nekoliko glazbenih sastava (npr. Građani i Virusi), a od 2006. godine nastupa kao pjevač i gitarist sastava Hakuna matata (albumi Antigravitacija, Free energy, Uspon i pad Četvrtog Reicha).

U ulozi radijskoga voditelja okušao se još kao srednjoškolac, isprva pripremajući i vodeći emisiju o ekologiji. Postavši studentom novinarstva, počeo je pisati za alternativni časopis Svjetlost. Pisao je i za Modru lastu i brojne druge časopise. Nakon završenoga studija dobio je stalni posao u Obrazovnome (dječjem) programu Hrvatskoga radija.

Posao televizijskoga voditelja ponudio mu je Božidar Domagoj Burić 2002. godine. Tada je Mišak počeo voditi (i uređivati) kultnu emisiju Na rubu znanosti, posvećenu alternativnim temama kao što su Atlantida, NLO, duhovnost, futurizam, teorije zavjere i slično. Emisija je s vremenom rasla – kako u sadržajnome / kvalitativnome tako i u kvantitativnome smislu, pri čemu se misli na učestalost njezina emitiranja, odnosno na proširenje gledateljskoga kruga.

Mišak se istaknuo kao autor nagrađivanih popularno-znanstvenih i duhovnih priručnika, znanstveno-fantastičnih priča i publicističkih djela. Godine 2005. objavio je knjigu Zvjezdani riffovi, a već iduće godine knjigu Telepatija i telekineza. Uslijedili su naslovi Svjetla na nebu – kronologija i istraživanja NLO-a (2010), Sve piše u novinama…a ponešto i ne (2010), Sretan vam kraj svijeta kakvog ste poznavali (2010), Putovati kroz vrijeme? Zašto ne! (2012), Dečki, odjebite u skokovima (2013), Duhovni ratnik i beskrajan kozmički orgazam (2016) i dr. Njegove su znanstveno-fantastične priče Svijet iduće sekunde (1999/2000) i Akvarij sa zlatnim ribicama (2004/2005) nagrađene godišnjom književnom nagradom SFERA

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Petaši su nedavno iz Povijesti učili o starim civilizacijama te im je ovo predavanje bilo jako zanimljivo. Naš je gost tako pred prepunom učionicom, učenicima koji su ga pozorno slušali, pričao o razvoju grobnica u vrijeme drevnih Egipćana, piramidama, faraonima Ramzesu Drugom i Tutankamonu, o posljednjem sudu i mumificiranju te o faraonki Hatšepsut.

Turistički vodič i egiptolog iz Kaira učenicima petih razreda održao dvosatno predavanje i radionicu o starom Egiptu

Osnovnu školu Jagode Truhelke u Osijeku posjetio je 24. siječnja turistički vodič i egiptolog iz Kaira, Mohamed Hatem koji je Više…

Tijekom predavanja i edukacije s učenicima se razgovaralo o opasnostima i problemima koji se mogu dogoditi ukoliko se ne pridržavamo pravila i neoprezno koristimo današnja sredstva komunikacije, odnosno društvene mreže.

Preventivne aktivnosti policije vezane uz sigurnost na Internetu

U osnovnim i srednjim školama na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom mjeseca studenog provedene su preventivne aktivnosti „Sigurnost i zaštita Više…

Što bi jedan pas mogao raditi u nastavi engleskog jezika? Isto ono što pas radi bilo gdje drugdje – donosi radost, stvara pozitivno ozračje, smiruje nas i nikad nas ne osuđuje ako pogriješimo.

Otvoreni četvrtak na FFOS-u – Terapijski pas u nastavi engleskog jezika

U četvrtak, 14. prosinca 2023., održat će se treće popularno-znanstveno događanje u sklopu 12. ciklusa Otvorenog četvrtka kao dijela projekta Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša