ŽIVOT

Predavanje – “Štetnost interneta” i “STOP trgovanju ljudima”

Cilj projekta je edukacija maloljetnih osoba o štetnosti interneta i društvenih mreža te razgovor o temama kao što su Trgovanje ljudima, vršnjačko nasilje i opasnosti na internetu...

Objavljeno 08.10.2022
Darija Kovačić

IPA Hrvatska Sekcija, utemeljena je 2001. godine, u Malinskoj na otoku Krku. Primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj, u svibnju 2003. kao 63 članica.

Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova,  osnovanih u svim županijama Lijepe naše. IPA Hrvatska Sekcija i njeni klubovi na godišnjoj razini organiziraju razne manifestacije, strukovno – policijska , športska, kulturna, znanstvena, zabavna i humanitarna događanja.

Službenik Odjela prevencije PU Osječko-baranjske učenicima je održao predavanje u Osnovnoj školi Retfala  Kapelska 51 A, 7.listopada 2022. za sve 5-te razrede na temu trgovanja ljudima kao jednog od najbeskrupuloznijih primjera kršenja ljudskih prava radi stvaranja ilegalnog profita te štetnost interneta i sve zamke koje Internet donosi poput što je vršnjačko nasilje i koju nesigurnost Internet pruža.

Dok je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek održao predavanje, interaktivnu radionicu s učenicima i u uvod u prevenciju trgovanja ljudima te njihovo viđenje štetnosti interneta i vršnjačkog nasilja. 

Na kraju predavanja Udruga Hoćemo podijelila je prigodne  poklone za sve učenike koji sudjeluju na predavanju sa temom „Znate li Tko je s druge strane“.

Naime, Zašto tema „Štetnost interneta“ i “ STOP trgovanju ljudima“?

Žrtve trgovanja ljudima su u najvećem broju slučajeva žene, djeca, a sve češće i muškarci. Trgovanje ljudima jedan je od najvećih i najgorih međunarodnih problema i rastućih fenomena.

Cilj ovog projekta: edukacija maloljetnih osoba o štetnosti interneta i društvenih mreža te opasnost koja proizlazi iz istih kao i porast vršnjačkog nasilja uslijed praćenja raznih ne primjerenih stranica (Tik Tok) i sl. Ciljana skupina su 5 razredi koji se susreću s internetom.

U navedenom projektu, osim organizatora, sudjeluje i PU Osječko-baranjska, Odjel prevencije te  Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Udruga Hoćemo i Nezavisna Lista Tomislav Mišetić kao partneri projekta.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prevencija se često čini kao utopija, ali se mnogi odgojno-obrazovni stručnjaci trude u svojim školama djelovati u smjeru prevencije, kao i rješavati slučajeve vršnjačkog nasilja, koje je u posljednjih par godina u naglom porastu

Dokkica – revija školskih programa i projekata prevencije vršnjačkog nasilja

Vršnjačko je nasilje, nažalost, svakodnevica, kako u školama tako i izvan njih. Prevencija se često čini kao utopija, ali se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kao i svake godine do sada, i ove godine Večer okuplja vinare i najbolja vina iz Slavonije, Baranje i Podunavlja, a sve uz pečat brojnih djela umjetnika s ovog područja, kao i raznolike glazbene podloge.

[FOTO] Održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama