KULTURA

Predstava: ‘Majstori’ su tu da vam poprave raspoloženje!

Iako je predstava načelno za djecu, vjerujemo da će i odrasle nasmijati do suza... Uvjerite se i sami u subotu 6. listopada u GISKU!

Objavljeno 03.10.2018
Antonela Verković

Predstava koja obuhvaća smijeh, zabavu i priču koja je sve samo ne monotonija – riječ je o Majstorima! To je predstava za djecu koja donosi humor po uzor na majstore ‘slapstick’ komedije Charlija Chaplina i Bustera Keatona.

Predstava je osmišljena u međunarodnoj koprodukciji Hrvatskog kazališta Pečuh i osječkog Teatra to go.

Da je tomu uistinu tako uvjerite se i sami 6. listopada 2018. u dvorištu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek s početkom u 10:00 i 11:30 sati.

Osim što je predstava dugo očekivana, također je višestruko nagrađivana. Glumci Dejan Fajfer i Goran Smoljanović su za ulogu majstora dobili nagradu za najbolju glumu na 25. međunarodnom festivalu kazališta za djecu u Subotici, u rujnu ove godine.

Zanimljivo je da je na toj dodjeli od pet ravnopravnih nagrada za glumu, žiri dvije nagrade dodijelio majstorskom tandemu.

O ČEMU JE RIJEČ?

Djeca se upoznaju s komedijom karaktera, zabune i situacije, dok pomažu majstorima u radnom zadatku postavljanja semafora. Slijedom svojih karakternih osobina, majstori upadaju u naizgled bezizlazne situacije i nevolje.

Svjesni važnosti ispravno obavljenog posla upražnjavaju metodu pokušaja i pogreške čime potiču publiku na interakciju. Upravo ta interakcija, koja publiku dovodi do djelovanja i pomaganja protagonistima, pokazala se kao ključ uspješnosti predstave i izvrsnih kritika mnogobrojne publike.

Dramaturgiju potpisuje Marta Maria Mekovec de Carvalho. Redatelj je Goran Smoljanović. Igraju Goran Smoljanović i Dejan Fajfer.

Izvedbe u Osijeku su pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zaklade Slagalica te u suradnji s GISKO i PU osječko-baranjska.

Vrijeme trajanja predstave je 50 minuta i namijenjena je za djecu vrtićke dobi i učenike razredne nastave. Ulaz je besplatan.

I da zaključimo, ne morate se slijepo držati toga da je ‘predstava za djecu’ vjerujemo da će se svi uzrasti nasmijati do suza! 🙂

FOTO: Facebook

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Prije svega namijenjena je osobama treće životne dobi – trajno ili privremeno nepokretnim i teško pokretnim osobama, osobama s invaliditetom te osobama koje su u samoizolaciji ili izolaciji uzrokovanom virusom "SARS – CoV-2"

Knjižnica na kućnom pragu

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek predstavlja novu uslugu – Knjižnica na kućnom pragu, koja obuhvaća uslugu dostave knjiga na kućnu Više…

Postanite član Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u Mjesecu hrvatske knjige

GISKO: Snižena cijena članarine za prvi upis u Knjižnicu

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2020., u srijedu, 21. listopada 2020. godine korisnici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek koji se prvi Više…

Teatar to go poznat je po svojim interaktivno-edukativnim komedijama za djecu!

Osječki Teatra to go pripremio predstavu „Botaničari“ i specijalni razgovor s glumcima

Osječki Teatra to go pripremio je posebno kazališno iskustvo za najmlađe sugrađane ove subote, 10. listopada 2020. u suradnji s Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U kinu Urania očekujemo VR radionica i projekcije filmova u sklopu Svjetskog dana audiovizualne baštine

Novi filmski tjedan u kinu Urania pun iznenađenja

Polaznike očekuje mnoštvo dramskih igara, mašte i kreativnosti, kao i javnih izvedbi predstava.

Otvorenje Dramskog studija “Dramoplov” u Dokkici

Ovogodišnje izdanje festivala zbog pandemije uzrokovane koronavirusom održat će se u malo drugačijim uvjetima.

43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe