POLITIKA

Predstavljen SDP-ov kandidat za novog gradonačelnika Osijeka

Goran Kušec: Zajedno do boljeg Osijeka!

  Objavljeno 12.02.2021
  Darija Kovačić

  Gradska organizacija SDP-a Osijeka danas je u Muzeju Slavonije predstavila prof. dr.sc. Gorana Kušeca kao kandidata za novog gradonačelnika Osijeka na svibanjskim lokalnim izborima. Goran Kušec redoviti je profesor u trajnom zvanju na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, a predstavili su ga mr.sc. Boris Piližota, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Osijeka, Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica SDP-a, te Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

  Kušec Osječanima nudi suradnju kroz novu vrst politike koja se savjetuje s građanima i u kojoj građani participiraju kao njezini aktivni subjekti. Kao motiv za kandidaturu navodi da se profesionalno ostvario kao profesor na Fakultetu, ali da sada svoje stručno i životno iskustvo želi staviti u službu grada, kako si svi živjeli bolje. Osobne vrijednosti su mu čestitost, znanje, upornost, optimizam i vjera u sebe, a sugrađanima nudi svoje znanje, iskustvo posvećenost radu i sigurnost.

  Kao prioritete gradske politike, Kušec je naznačio:  1. Zdravlje, sigurnost i obitelj – prvenstveno kroz brigu za psihičko i fizičko zdravlje, COVID 19 centar i mobilne timove; 2. Gospodarstvo, poduzetništvo i obrazovanje – izrada razvojne strategije Grada koja će se provoditi bez obzira tko obnaša vlast, potpore poduzetnicima i prilagodba obrazovnih programa potrebama tržišta rada ; 3. Briga i solidarnost – za starije, potrebite, žene žrtve obiteljskog nasilja, samohrane majke i dr., te 4. Brža, bolja, ljubaznija, otvorena i digitalizirana gradska uprava koja komunicira s javnošću na svim platformama.

  – Želja mi je okupiti što širi krug sugrađanki i sugrađana koji će biti naši partneri. Pozivam sve da nam se jave putem društvenih mreža i web stranice www.gorankusec.hr sa svojim idejama i prijedlozima kako bi zajedno unaprijedili Osijek – zaključio je svoje predstavljanje Kušec.

  – Goran Kušec je nekonvencionalan kandidat, ali je njegova stručnost, zrelost i iskustvo (u vođenju brojnih znanstvenih i konzultantskih projekata) jamstvo da je Goran odličan kandidat. Poznavajući njegov sportski, živi i kreativni duh, sigurna sam da će pokrenuti mnoštvo novih projekata u Osijeku. Goran je i veliki lokal patriot i kockica koja je nedostajala SDP-u i koja će se izvrsno uklopiti u politički mozaik Osijeka – naglasila je Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu.

  Peđa Grbin, predsjednik SDP-a došao je osobno dati podršku osječkoj organizaciji SDP te je izjavio: – Ponosan sam da imamo kandidata kao što je to prof. Kušec za novog gradonačelnika Osijeka. Njegov izbor je primjer kadrovskog iskoraka novog, modernog SDP-a. SDP-a koji razumijeva trendove i potrebe sadašnjih ljudi. Socijaldemokracija je znala pružiti kvalitetne odgovore u 20. stoljeću, mora i može ih ponuditi i u 21. stoljeću. Goran Kušec je pravi prototip visoko obrazovanog čovjeka s dokazanim znanstvenim i poslovnim uspjesima. Takva osoba zasigurno može uspješno voditi sustav kakav je grad Osijek – zaključio je Grbin.

  Boris Piližota, predsjednik Gradske organizacije SDP-a rekao je kako će „Goran Kušec biti novi vjetar u bijelim jedrima plave lađe grada Osijeka. Donijet će nove ideje, znanje i kreativni nemir…“

  Prema njegovim riječima, Izbor se svodi na karakter, iskustvo i sposobnost!

  – Ili si sposoban ili si nesposoban voditi gradski ili poslovni sustav. Grad poput Osijek je veliki sustav, a ne poligon na kojem se netko nečemu uči ili ispunjava svoju ambiciju. Ako nisi sposoban, ako nemaš iskustvo i znanje onda se sakrivaš iza ideologije – poručio je Piližota naglašavajući kako je važno da što više Osječanki i Osječana izađe na izbore:

  – Za rezultat izbora odgovorni su svi oni koji su izašli na izbore, ali isto tako i svi oni koji nisu izašli na izbore. Nakon izbora nema mjesta kukanju! Zato pozivam sve a posebno mlade birače da izađu na izbore. Zašto dopustiti da vam netko drugi kroji sudbinu i budućnost?! – zaključio je Piližota.

  Predstavljanje gradonačelničkog kandidata Gorana Kušeca završilo je kako je i počelo: Glazbenom pozadinom kojim su dominirali rockerski zvuci legendarnih osječkih Dinamita. Baš kako i priliči Kušecu, nekadašnjem osječkom glazbeniku.

  ——————————————–

  Goran Kušec- kratka biografija
  Oženjen je i otac dvoje djece. Rekreativni je sportaš, bavi se ronjenjem, skijanjem, aikidom te glazbom. U mladosti se bavio glazbom, svirao gitaru, skladao i pjevao u brojnim osječkim bendovima (najpoznatiji su Privatnici i Astrozombie), te radio kao DJ i radijski voditelj u kultnoj emisiji 6 pištolja. Osnovnu, srednju školu i Poljoprivredni fakultet završio je u Osijeku, poslijediplomski studij na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu a zvanje doktora znanosti stekao je 2001., nakon doktorskog studija na uglednom Sveučilištu u Göttingenu u Njemačkoj.

  Ratne godine proveo je u Osijeku, u IPD vodu 106. brigade, gdje je obavljao različite zadatke, od uredništva u vojnom glasilu Gardist, do prevođenja i pratnje stranim novinarskim ekipama po bojišnici oko Osijeka. Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku radi od 1993. godine Objavio je više od stotinu znanstvenih i stručnih radova, te je koautor nekoliko udžbenika i priručnika. Usavršavao se u Austriji, Njemačkoj, Slovačkoj i Makedoniji. Vodio je i sudjelovao u nizu zahtjevnih nacionalnih i međunarodnih znanstvenih projekata. Član je Hrvatskog agronomskog društva, European Association for Animal Production – EAAP i  Goettingen Alumni. Aktivno surađuje na brojnim natjecanjima u proizvodnji kulena i sličnih tradicionalnih proizvoda kao sudac i konzultant. Navijač je NK „Osijeka“ i veliki lokal patriot. Zajedno s bratom Domagojem autor je  imena “Kohorta“ navijačke skupine NK Osijeka.

  Više o Goranu Kušecu pogledajte na: www.gorankusec.hr i www.budimoosijek.hr

  Foto: SDP

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Bandić je već duže vrijeme imao ozbiljnih problema sa zdravljem.

  Preminuo je Milan Bandić

  U 66 godini umro je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prenosi Index. Bandiću je pozlilo kasno navečer te ga je Hitna Više…

  Osječani nestrpljivo iščekuju nove lokalne izbore, političke opcije, iako su izbori pred vratima polako izlaze s imenima potencijalnih kandidata.

  [ANKETA] Lokalni izbori 2021 – Za koga ćete glasati na izborima za gradonačelnika Osijeka?

  Vjerojatno najznačajniji politički događaja u 2021. godini bit će lokalni izbori koji će se održati 16. svibnja. Osječani nestrpljivo iščekuju Više…

  "Sve manipulativne pokušaje prikazivanja Kohorte u političkim promidžbenim kampanjama kao navijačkoga kolektiva koji stoji iza nekoga od gradonačelničkih kandidata smatramo zloporabom našega imena i jeftinim politikantstvom"

  Kohorta se ogradila od povezanosti s političkim kampanjama za gradonačelničko mjesto Osijeka

  Kohorta je povodom skore predizborne promidžbene kampanje u utrci za budućega gradonačelnika grada Osijeka izdala priopćenje za javnost povodom predstojećih Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Čim stranica detektira da su iz Hrvatske dobiju ili drugačiju ponudu, više cijene ili im se u potpunosti blokira pristup"

  Borzan: Građani mi se žale da još nisu ravnopravni pri internet kupovini

  Bandić je već duže vrijeme imao ozbiljnih problema sa zdravljem.

  Preminuo je Milan Bandić

  Flego: "Činjenica je da je zadnji veliki paket europske regulative donesen prije 20-ak godina, stoga je tehnologija danas daleko ispred zakonodavstva."

  Digitalne tehnologije daleko ispred zakonodavstva EU-a