Predstavljena eno gastro udruga Dekanter

Predsjednik udruge Damir Zrno istaknuo je kako je udruga osnovana s ciljem edukacije lokalnog stanovništva o vinima koja se proizvode u našoj regiji i cijeloj Hrvatskoj, te o kulturi stola. – Ujedno. – kaže Zrno – kroz naš ćemo rad provoditi projekte kojima ćemo promovirati turizam, hranu i vina izvan granica Hrvatske.
Dodao je da se u udrugu mogu učlaniti svi zainteresirani punoljetni građani (članarina je 200 kuna), a za članove su pripremljeni popusti, akcije, posebne ponude putovanja…
Gost na današnjem predstavljanju bio je zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham, koji je i sam prolazio određene eno-gastro edukacije. Posebno je pohvalio projektni pristup udruge ‘Dekanter’ od početka djelovanja. – Grad Osijek neće financirati hladni pogon udruga, one moraju imati konkretan plan rada i upravo sam zbog toga danas došao dati podršku ovoj udruzi. – zaključio je Ham.
Na konferenciji je gostovao i direktor Turističke zajednice Osječko – baranjske županije Antonio Sobol. – Hrana i vino su najbolje što možemo ponuditi našim gostima, dakako uz poznato slavonsko i baranjsko gostoprimstvo. – rekao je Sobol i dodao kako se u promociju apsolutno trebaju uključiti i razne udruge, koje ‘svojim dobrim idejama mogu uvelike pomoći u što boljem osmišljavanju turističke ponude.
Uskoro se očekuje pokretanje web i Facebook stranice na kojima će bit dostupno više informacija o radu udruge.
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?