ŽIVOT

Predstavljena nova manifestacija u Osijeku – BikeOS

Ovaj zabavan i dinamičan projekt u koji se mogu svi uključiti, bit će održan nekoliko puta godišnje.

Objavljeno 20.06.2018
Nikolina Ćosić

Grad Osijek postaje bogatiji za još jednu zanimljivu manifestaciju, Urbani bike festival BikeOS, namijenjen svim građanima Osijeka – grada bicikala.

Grad Osijek, TZ Osijek i Tržnica Osijek udružili su snage kako bi se organizirala ova biciklistička manifestacija, koja će se održati idućega petka, 29. lipnja, a kada se održava i prva Osječka ljetna noć. BikeOS će se održati na Trgu slobode od 17 do 21 sat.

Začetnik ideje organizacije BikeOS-a je Tomislav Horvat, zaposlenik HNK i član Lipe, a osnovni motiv je činjenica da građani Osijeka prednjače u broju biciklista u Hrvatskoj, kao i preko 50km biciklističkih staza kroz grad, zbog čega Osijek ima preduvjet da postane središte cikloturizma u regiji.

U Osijeku postoji nekoliko firmi za prodaju i servisiranje bicikala, brojne udruge za rekreaciju i sport, a koji su pokazali interes za sudjelovanje u ovoj manifestaciji. Prometna policija je također izrazila zainteresiranost da sudjeluje u ovom projektu kako bi pokazali preventivne mjere i edukaciju za ponašanje u prometu na bicikli. Kako je Osijek prošle godine bio grad s najvećim brojem kazni za bicikliste, ovom se manifestacijom želi podići svijest i informiranost građana o tome kako je bicikl dio prometa i kako je potrebno osim upravljati njime, znati se i ponašati u prometu.

Program

Ovaj zabavan i dinamičan projekt u koji se mogu svi uključiti, bit će održan nekoliko puta godišnje. Kao glavni dio programa predviđena je BikeOs olimpijada koja će biti natjecateljskog karaktera, a glavna nagrada bit će bicikl. Osim glavne, bit će još 15 nagrada. Zainteresirani za olimpijadu se mogu prijaviti na web stranicama, prijavljeni trebaju doći između 17 i 18 sati. S natjecanjem se počinje u 18 sati, a završava u 20 sati te će u 21 sat biti svečano proglašenje pobjednika.

Osim samog bicikliranja, organiziran je i popratni program. tako će na Trgu slobode biti postavljeno 20 štandova, 10 za prodavače biciklističke opreme, 4 za osobe koje su kroz gradske strukture zadužene za biciklizam, a ostalih 6 za udruge koje se bave raznim vidom biciklizma, cikloturizma i rekreacije.

Biciklistička karta Osijeka

BikeOS će Turistička zajednica Osijek će u suradnji s Gradom Osijekom iskoristiti kako bi predstavili novu biciklističku kartu grada Osijeka koja će biti i u digitalnoj formi. Osim upisanih preko 50km biciklističkih staza, moći će se pronaći lokacije za servis, bicklistički shopovi i slično.

Sve informacije i prijave se mogu naći na www.bikeos.eu

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kako su na ovoj biciklijadi sudjelovale različite generacije svima je skrenuta pozornost na sigurnu vožnju odnosno na provjeru stanja bicikla prije nego što se uključuju u prometu

Biciklirajmo biciklističkom – “Đir” po Retfali

U sklopu preventivnih aktivnosti projekta „Roadpol Safety Days – Dani sigurnosti u prometu“ kao i projekata „Biciklirajmo, biciklističkom“ i „Sigurnost Više…

"Pamtimo šest najavljenih projekata biciklističke infrastrukture od kojih nije realiziran niti jedan! Podsjećamo gradonačelnika i javnost i na njegovo obećanje o izdvajanju 10% sredstava namijenjenih razvoju prometne infrastrukture za razvoj biciklističke infrastrukture, izjavili su u SDP-u"

SDP Osijek: “Od šest najavljenih projekata biciklističke infrastrukture nije realiziran niti jedan”

SDP Osijek je danas održao press konferenciju s temom problematike biciklističke infrastrukture. Na press konferenciji se Vjeran Marijašević osvrnuo na Više…

Ruta je bila zabavna i nije bila zahtjevna (vozilo se bentom uz Dravu) te su je savladale i osobe koje ne bicikliraju redovito.

[FOTO] Održana FFOS-ova biciklijada u znak podrške osobama s teškoćama čitanja i disleksijom

Danas je održana tradicionalna FFOS-ova biciklijada na ruti Osijek – Kopački rit. Biciklijada se i ove godine organizira u znak Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje