ŽIVOT

Premijer Plenković obišao Kaleidoskop i otvorio osječko Adventiranje

"Jasno se vidi na svakom koraku da je Osijek oživio i prodisao punim plućima, da je svijest svih nas da moramo zajedno svim snagama u svim segmentima i slojevima društva raditi na jačoj Slavoniji i gradu Osijeku"

Objavljeno 03.12.2021
Ivona Amidžić

Osijek je u blagdansko ozračje zakoračio na svoj dan, u četvrtak, 2. prosinca, kada je središnji dio proslave Dana grada Osijeka obilježila Svečana sjednica Gradskog vijeća.

Po završetku Svečane sjednice, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i premijer Vlade Andrej Plenković obišli su festival svjetla na Trgu Ante Starčevića, gdje su bajkoviti svjetlosni prizori Kaleidoskopa oduševili Osječane i njihove goste.

Gradonačelnik, župan i premijer potom su se tramvajem odvezli do Perivoja kralja Tomislava gdje su zajedno upalili blagdansku rasvjetu i obišli Adventiranje.

– Otvorili smo naše popularno Adventiranje, originalni osječki, modularni oblik adventa. Siguran sam da će jako puno sugrađana i turista iz cijele Hrvatske doći na Advent u Osijeku i upoznati našu gostoljubivost i gastronomiju te vidjeti sve ljepote našeg grada – rekao je gradonačelnik Radić i čestitao sugrađanima Dan grada Osijeka.

– Jasno se vidi na svakom koraku da je Osijek oživio i prodisao punim plućima, da je svijest svih nas da moramo zajedno svim snagama u svim segmentima i slojevima društva raditi na jačoj Slavoniji i gradu Osijeku. Svi smo u tom cilju ustrajni i ustrajat ćemo i dalje u tome – kazao je župan Anušić i pozvao sve da dođu na Advent u Osijeku i vide najljepši advent u Hrvatskoj.

Zahvalivši gradonačelniku i županu na gostoprimstvu, premijer Plenković čestitao je 235. godišnjicu grada na Dravi.

– Veselim se da smo ovdje zajedno na početku Adventa, na Adventiranju u prekrasnom Osijeku, prepunom parkova i s prekrasnom arhitekturom. Siguran sam da će u ovako ugodnom vremenu mnoge Osječanke i Osječani uživati u ponudi koja je pripremljena u ovo predbožićno vrijeme. Želim svako dobro svim Osječankama i Osječanima – poručio je premijer Plenković.

Kako je najavio gradonačelnik, novost u ovogodišnjem Adventu je ukupno 10 kilometara lampica koje će osvjetljavati Osijek, kao i 25 ugostiteljskih kućica te mini bine za nastupe osječkih glazbenika. Najveća atrakcija bit će pak 35-metarski Ferris wheel, rotirajući kotač kakav imaju sve velike europske i svjetske metropole.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svečanosti u Dvorani Bells ove se godine odazvalo 65 parova, a čestitke im je uputio osječki gradonačelnik Ivan Radić, poručivši kako je hvalevrijedno provesti pola stoljeća u zajedničkom životu.

116 osječkih bračnih parova proslavilo zlatni pir. Uoči Valentinova Grad za njih organizirao svečanu proslavu i novčani dar od 100 eura

U povodu Valentinova Grad Osijek organizirao je svečani ručak za 116 osječkih bračnih parova koji su proslavili 50. godišnjicu braka. Više…

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iz Udruge kažu da će biti još šareniji, veseliji nego travanjski, a da ćete moći pronaći odlične stvari za sebe ili sebi drage osobe - odjeću, obuću, knjige, ploče, nakit...

Posh store – svibanjsko izdanje!

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Cipelcugom po Osijeku u svibnju

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića