CRNA KRONIKA

Preminula Ena Šarac

Cijela Hrvatska zna za Enu Šarac, djevojku koja se godinama borila s tumorom na mozgu i kralježnici

    Objavljeno 08.05.2021
    Darija Kovačić

    Preminula je Ena Šarac, 26-godišnja Osječanka kojoj je kao djevojčici dijagnosticiran tumor na mozgu. S opasnom bolešću borila se od 2003., a proteklih godina imala je i druge teške dijagnoze.

    Vijest o smrti objavljena je na njezinoj stranici, prenosi Index.

    Cijela Hrvatska zna za Enu Šarac, djevojku koja se godinama borila s tumorom na mozgu i kralježnici, a od 2017. i s leukemijom. Ova je hrabra djevojka, kad se prikupljao novac za njeno liječenje i za Noru Šitum, svima bila poručila da novac radije uplate Nori. Simpatična i draga djevojka pokazala je više puta što znači imati veliko srce i novac za svoje liječenje često je davala i drugoj bolesnoj djeci.

    Ena je 2003. godine tri puta operirana u KBC-u Rebro te se uspješno borila s bolešću, uz stalne kontrole u Zagrebu. Od rujna 2009. godine Eni se bolest počela vraćati, a terapije i operacije opet su tada postale dio Eninog života. Ova hrabra djevojka operirana je i na klinici u Bruxellesu, gdje joj je veliki dio tumora bio odstranjen, a ostatak je bilo potrebno tretirati daljim operacijama.

    2013. godine objavljeno da je pobijedila tumor na mozgu

    2013. godine objavljeno je da su nakon 11 godina borbe s tumorom na mozgu liječnici ustvrdili da je Ena konačno zdrava. Bilo je to nakon operacije glave u Münchenu za koju su Enini roditelji prikupljali novac. Upravo u to vrijeme, objavljena je vijest i o Nori Šitum za koju je trebalo prikupiti oko 15 milijuna kuna za liječenje u Americi.  Ena, kojoj je isto tako trebao novac (oko 200.000 kuna) za operaciju, tada je objavila:

    “♥ molila bih sve ove drage ljude da akciju za mene donirate malom anđelu Nori ♥ njoj je jako hitno i ima samo još par dana da ode po život !!! ja imam još puna dva tjedna pa Vas od ♥ molim da mi ispunite želju i ajmo malom anđelu pomoći i ovom akcijom i pozivima ♥
    ♥ HVALA VAM OD ♥ DOBRI NAŠI ANĐELI ♥”.

    Dan nakon izlaska iz bolnice obranila maturu

    Par mjeseci nakon što je objavljeno da je ozdravila Ena je ponovno završila u bolnici. Zbog jake glavobolje tada 18-godišnja Osječanka potražila je liječničku pomoć, a nakon rutinskog pregleda zadržana je u bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu. Utvrđeno je da je došlo do krvarenja u mozgu, što je bila posljedica lijeka koji se koristi za razrjeđivanje krvi, a koji je Ena uzimala nakon operacije kuka.

    Dan nakon izlaska iz bolnice je obranila maturu.

    “I šašavica obranila maturu. Juuuuuupi. Sve se može kad se hoće!” objavila je na svom Facebook profilu u kolovozu 2013. godine.

    Sredinom travnja završila u bolnici

    15. travnja ove godine Ena je objavila kako mora hitno na operaciju glave. Završila je na odjelu neurokirurgije u Vinogradskoj. Prvo je morala deset dana biti na antibiotiku, a nakon toga slijedila je operacija. Kako je objavljeno, planirali su joj u glavu ugraditi novu plastiku, a zahvat su opisivali kao jako težak.

    “Enica je psihički odlično, ljubav moja, lavica moja..”, napisala je tada njena majka.

    Dan kasnije objavila je da je stanje jako ozbiljno, a da je Ena pitala liječnike može li dobiti šifru za internet.

    “U očekivanju rekonstrukcije glave zabavljam se sa cimericom bakicom i baš nam je ok 👍🏻 hvala svima na brizi i daaaaa znam da je operacija “opsežna” ali nije me frka niti malo…odgledala sam na yt cijeli zahvat tako da sam upućena i baš izgleda zanimljivo…”, napisala je Ena.

    Par dana kasnije stigao je novi nalaz koji je pokazao, kako je napisala, “da joj se u glavu uvukla bolnička bakterija MRSA”.

    Operacija je na kraju bila 28. travnja. Trajala je 13 sati. Ena se dobro oporavljala i 1. svibnja je objavila da je super, a dan kasnije s mamom je plela pletenice.

    Danas popodne objavljeno je da je preminula.

    Počivaj u miru, šašavice…

    Foto: Facebook screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Nastala materijalna šteta u ovoj krađi se cijeni na više od 3.000 eura. 38-godišnjak iz Semeljaca je "počistio" kuću u Osijeku

    Policija pronašla kradljivca koji je krao iz kuće u Osijeku

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. Policijske postaje utvrđena je osnovana sumnja da je 38-godišnjak iz Semeljaca počinio kazneno djelo Više…

    Policija nastavlja intenzivno traganje za nepoznatim počiniteljem zbog ukradenog novca i dokumenata iz auta 31-godišnjakinje...

    Iz automobila ukrao novac

    Jučer, 9.rujna, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog automobila ukrao novčanik, bankovnu karticu, osobne dokumente i novac, čime je Više…

    Nepoznati počinitelj jučer je oko 4:40 sati nožem prijetio djelatnici (22) automat kluba i tražio novac, razbio joj je i mobitel...

    Nepoznati počinitelj upao u automat klub u Osijeku!

    Jučer, 20. kolovoza oko 4,40 sati, u Osijeku, u automat klubu, nepoznati počinitelj je počinio kazneno djelo „Razbojništvo“ u pokušaju Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta