ŽIVOT

Press konferencija OBŽ – Situacija u osječkoj bolnici je pod kontrolom 26 pozitivnih osoba u županiji

Dvije osobe na respiratoru u KBC, Jasno je da će biti sve više oboljelih. Ali možemo pokušati spriječiti da ta brojka bude velika. Dobro da je prestala histerija oko kupovine namirnica

Objavljeno 25.03.2020
Petar Tauković

“Moramo reprisivnije krenuti. Neki šire paniku i šalju laže informacije. Imamo novozaraženih. Krećemo u uzlaznom smjeru. To je očekivano. Sve bitne službe imaju sustav pod kontrolom. Jasno je da će biti sve više oboljelih. Ali možemo pokušati spriječiti da ta brojka bude velika. Dobro da je prestala histerija oko kupovine namirnica. Moramo biti apsolutno pod kontrolom sviju službi i slušati sve”, rekao je Anušić.

Profesorica Perić: “Dva smo bolesnika zaprimili, prošli su trijažu i epidemiološki podaci nisu govorili u prilog korone. Nisu rekli ništa, kasnije je utvrđeno da su zaraženi. Jedan je na respiratoru. Nažalost ovakve i slične situacije u ovakvim epidemijama se događaju. Ostali bolesnici su relativno dobro. Jedan je na respiratoru, i stabilno. Dakle, dva na respiratoru, ova gospođa koja je primljena jučer i ovaj pacijent od prije. 26 je pozitivnih u županiji. Neke ćemo možda tijekom dana pustiti kući”.

Voditelj osječkog HZJZ-a: “Situacija je još uvijek pod kontrolom. Trudimo se, virus je takav kakv je. Ulazi polako svugdje, čujete što se događa u svijetu, a mi ga pokušavamo kontrolirati. Ovo što se dogodilo u bolnici, uspjeli smo ipak ograničiti da se ne širi.”

Šef osječke policije: “U posljednja 24 sata zaprimili su 13 dojava o kršenju dojave o samoizolaciji. Šest smo potvrdili. Nekoliko stotina osoba je stavljeno u izolaciju od jučer, pa je ukupno 991 osoba u samoizolaciji. Jučer smo bili tolerantni i puštali ljude bez propusnica, danas nema toga više.

Postavili smo 200 kreveta za oboljele, imamo ih još u pripremi. Imamo poruku za građane: ovisi o vama hoće li se ti kreveti popuniti.”

Doktor Zubčić: “Mi u ravnateljtsvu slušamo struku. Svi koji su trebali biti testirani, testirani su i zasad su svi negativni. Dolaze u bolnicu i oni pacijenti koji nemaju jasnu epidemiološku anamnezu, to je jasno”

Upozorenje ugostiteljima: znamo da otvarate zadnja vrata i da primate goste. Imamo dojave, prijave, izvide, nemojte dovesti u pitanje svoju djelatnots nakon što ovo sve prođe. Shvaćamo da ste vi ljudi koji ste uplaćivali poreze i prireze, smatramo vas u ovome partnerima.

DONACIJE
Osječke tvornice Saponia i Kandit, obje u sastavu Mepas grupe, odlučile su se donirati osječkom KBC-u sredstva za nabavu respiratora/ monitora vitalnih funkcija, priopćili su iz tvrtki.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Potvrđeno je ukupno 2.244 osoba zaraženih koronavirusom

Stožer CZ: Nema novozaraženih koronavirusom

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nema novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite. Potvrđeno je ukupno Više…

Iako se još 12 pacijenata nalazi na kućnom liječenju, polako se približavamo "corona-free" stanju! :D

STOŽER OBŽ: 120 uzoraka od jučer i svi su negativni – Još samo jedna osoba u bolnici

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 120 uzoraka i ni jedan od njih nije bio pozitivan na Više…

Još je samo 14 osoba u samoizolaciji, zasad se prema provjerama svi drže mjera

STOŽER OBŽ: Testirano još 180 uzoraka, svi su negativni – Još jedna osoba izliječena

Ni jedan od 180 uzoraka koji su u zadnja 24 sata testirani na virus COVID-19 nije bio pozitivan, pa je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Piližota: "Apelirao sam da se omogući rad nedjeljom svim tržnicama, jer je upravo nedjelja ‘pijačni dan’, dok je ponedjeljak i kod kupaca i kod prodavača zaživio kao dan odmora"

Od nedjelje ponovno na auto-piju!

Današnje lansiranje rakete u svemir prvo je takvo s američkog tla još od 2011. godine

PRATITE UŽIVO: SpaceX i NASA večeras lansiraju astronaute u svemir

Dezinfekcija ruku pri ulasku ostaje na snazi, a edukacija i proslave rođendana se do daljnjega ne održavaju

Akvarij i terarij ZOO vrta otvoreni, mjere na kompi ostaju…