CRNA KRONIKA

Prevara putem interneta

Nepoznata osoba je dostavila link lažne stranice Internet oglasnika u koju je 35-godišnjak upisao svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice nakon čega je s njegovog računa skinut značajan iznos eura...

  Objavljeno 14.11.2023
  Matija Ivanković

  Preko Internet oglasnika 35-godišnjak se 12. studenog javio nepoznatoj osobi s kojom je dogovorio kupnju virtualnih naočala.

  Nepoznata osoba mu je potom dostavila link lažne stranice Internet oglasnika u koju je 35-godišnjak upisao svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice nakon čega je s njegovog računa skinuto ukupno više od 1.150 eura.

  Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

  Upozoravamo građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Prevarant je rekao kako će osječanka morati u zatvor radi navodnog kaznenog djela i da može umjesto toga platiti novčanu kaznu. Uplatila je na račun nepoznate osobe 25.650,00 eura!

  Prevarena 46-godišnjakinja putem e-maila izgubila 25000 eura

  U vremenu od 3. do 27. studenoga, 46-godišnjakinja iz Osijeka zaprimila je e-mail od nepoznate osobe koja joj je rekla Više…

  37-godišnjakinja oglasila prodaju predmeta na internetu, pa ostala bez novca. Sistem je isti, drugačiji su samo sudionici.

  Još jedna loše završena Internet prodaja

  Nepoznati je počinitelj 22. studenoga s računa 37-godišnjakinje sa šireg područja Donjeg Miholjca skinuo gotovo 880 eura, nakon što mu Više…

  Nepoznata osoba mu je dostavila link lažne stranice dostavne službe u koju je 30-godišnjak upisao svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice :)

  Još jedna osoba je prevarena putem interneta

  Preko Internet oglasnika 30-godišnjak se 17. listopada javio nepoznatoj osobi s kojom je dogovorio kupnju mobitela. Nepoznata osoba mu je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Četiri strana državljana su krali po trgovinama no zaštitarka u trgovačkom centru ih je zaustavila

  Krađa u trgovačkom centru u Osijeku

  Prevarant je rekao kako će osječanka morati u zatvor radi navodnog kaznenog djela i da može umjesto toga platiti novčanu kaznu. Uplatila je na račun nepoznate osobe 25.650,00 eura!

  Prevarena 46-godišnjakinja putem e-maila izgubila 25000 eura

  Početkom rujna ove godine tvrtka iz Osijeka uplatila je 18.500 eura tvrtki u Švedskoj za kupovinu automobila koji do današnjeg dana nije isporučen niti su vraćeni novci.

  Otkriven 29-godišnji prevarant