OSJEČANI

Preventivni projekt “Siguran lov”

Tijekom mjeseca studenog, lovačka društva s područja Osječko-baranjske županije održavala su skupne pogonske lovove u kojima je sudjelovalo više lovaca

Objavljeno 06.12.2023
Matija Ivanković

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske, u dogovoru s lovačkim društvima organizirali su obilazak i edukaciju lovaca o sigurnosti u lovu.

U okviru policijskog preventivnog projekta „Siguran lov“ policijski službenici lovcima ukazuju na opasnosti skupnog lova ali i opasnosti koje vrebaju prilikom rukovanja s oružjem prije, za vrijeme i nakon lova. Većina stradavanja u lovu događa se zbog nestručnog rukovanja oružjem i ne pridržavanja osnovnih pravila sigurnosti u lovu.

Tijekom posjeta Lovačkih društava i razgovora s lovcima policijski službenici lovcima su dijelili edukativno-preventivne materijale pod nazivom „Lovci, oprez! Oružje ubija“, izrađene u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Lovačkim savezom osječko-baranjske županije. U tim materijalima navedena su osnovna pravila o sigurnom rukovanju oružjem i sigurnom lovu.

Proteklog mjeseca policijski službenici održali su edukaciju u lovačkim društvima u Viškovcima, Belom Manastiru, Petrijevcima, Koški i Donjem Miholjcu.

OPREZNOM LOVCU NESREĆA SE MOŽE DOGODITI, A NEOPREZNOM MORA!!

Građane podsjećamo na provođenje kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Ova kampanja izričito se odnosi na građane koji NELEGALNO posjeduju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva, a koji mogu prijaviti dragovoljnu predaju tih sredstava pozivom na broj telefona policije 192 ili na jedinstveni europski broj za hitne službe 112.

Po dojavi će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu i na siguran način transportirati oružje, minskoeksplozivna sredstva i streljivo te izdati potvrdu o dragovoljnoj predaji.

Sami građani nikako ne bi trebali donositi minsko – eksplozivna sredstva i oružje u prostorije policije, niti ih odbacivati u kanale, otpad, na polja i slične površine, kako ne bi došlo do slučajnog aktiviranja i eksplozije te stradavanja.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

[FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla

Temeljni cilj manifestacije je predstavljanje svih srednjih škola i učeničkih domova Osječko-baranjske županije putem informativnih štandova te pružanje svih relevantnih informacija o nastavnim programima i upisima u izravnom kontaktu s učenicima, roditeljima i ostalom zainteresiranom javnošću

[NAJAVA] Sajam obrazovanja i mogućnosti – kvalitetnim informacijama do najbolje odluke