OSJEČANI

Preventivni projekt “Siguran lov”

Tijekom mjeseca studenog, lovačka društva s područja Osječko-baranjske županije održavala su skupne pogonske lovove u kojima je sudjelovalo više lovaca

Objavljeno 06.12.2023
Matija Ivanković

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske, u dogovoru s lovačkim društvima organizirali su obilazak i edukaciju lovaca o sigurnosti u lovu.

U okviru policijskog preventivnog projekta „Siguran lov“ policijski službenici lovcima ukazuju na opasnosti skupnog lova ali i opasnosti koje vrebaju prilikom rukovanja s oružjem prije, za vrijeme i nakon lova. Većina stradavanja u lovu događa se zbog nestručnog rukovanja oružjem i ne pridržavanja osnovnih pravila sigurnosti u lovu.

Tijekom posjeta Lovačkih društava i razgovora s lovcima policijski službenici lovcima su dijelili edukativno-preventivne materijale pod nazivom „Lovci, oprez! Oružje ubija“, izrađene u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Lovačkim savezom osječko-baranjske županije. U tim materijalima navedena su osnovna pravila o sigurnom rukovanju oružjem i sigurnom lovu.

Proteklog mjeseca policijski službenici održali su edukaciju u lovačkim društvima u Viškovcima, Belom Manastiru, Petrijevcima, Koški i Donjem Miholjcu.

OPREZNOM LOVCU NESREĆA SE MOŽE DOGODITI, A NEOPREZNOM MORA!!

Građane podsjećamo na provođenje kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Ova kampanja izričito se odnosi na građane koji NELEGALNO posjeduju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva, a koji mogu prijaviti dragovoljnu predaju tih sredstava pozivom na broj telefona policije 192 ili na jedinstveni europski broj za hitne službe 112.

Po dojavi će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu i na siguran način transportirati oružje, minskoeksplozivna sredstva i streljivo te izdati potvrdu o dragovoljnoj predaji.

Sami građani nikako ne bi trebali donositi minsko – eksplozivna sredstva i oružje u prostorije policije, niti ih odbacivati u kanale, otpad, na polja i slične površine, kako ne bi došlo do slučajnog aktiviranja i eksplozije te stradavanja.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?